واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: يادي از بزرگان فناوري اطلاعات كه در سال 2011 درگذشتند
همكاران سيستم- دنياي فناوري اطلاعات، در سالي كه گذشت با بسياري از بزرگان و پيشگامان اين حوزه وداع كرد. درگذشت برخي از آنها مثل استيو جابز تا ماه ها خبرساز بود و درگذشت برخي ديگر توجه چنداني جلب نكرد. روزهاي پاياني سال ميلادي فرصت خوبي است براي معرفي برخي از اين چهره ها. هرچند برخي از اين نام ها شناخته شده تر از ديگران هستند اما هر يك از آنها در حوزه كار خود الهام بخش بوده و تاثير ماندگاري بر جاي گذاشته اند. مجله eweek با تهيه فهرستي ياد آنها را گرامي داشته است.
1- استيو جابز ؛ پدر اپل
استيو جابز خبرسازترين چهره دنياي فناوري اطلاعات در سالي بود كه گذشت. يك رهبر روياپرداز كه با تاسيس شركت اپل و توليد محصولاتي مثل آي مك، آيپاد، آيفون و آيپد دنياي فناوري اطلاعات را دستخوش تغييرات شگرفي كرد. جابز در 5 اكتبر سال جاري پس از هشت سال مبارزه با سرطان پانكراس درگذشت.
2- دنيس ريچي ؛ مبدع زبان برنامه نويسي C
دنيس ريچي مبدع زبان برنامه نويسي C و از طراحان اصلي سيستم عامل يونيكس بود و رياست بخش تحقيقات نرم افزاري Alcatel-Lucent Bell Labs را بر عهده داشت. كارهاي ريچي را شالوده دنياي نرم افزار و سيستم عامل مي دانند. همكارانش در توصيف او مي گويند مردي بزرگ و فروتن كه هرچند در خارج از حوزه كاريش چندان مشهور نيست اما هميشه در ياد كساني كه از ميراث او بهره ميبرند باقي ميماند. ريچي روز 8 اكتبر 2010 در پي يك بيماري طولاني درگذشت.
3- كنت اولسون ؛ از بنيانگذاران شركت DEC
كنت اولسون از پيشگامان صنعت كامپيوتر و از بنيانگذاران شركت Digital Equipment Corp بود كه در دهههاي 80 و 90 ميلادي بازار ريزرايانههاي جهان را در اختيار خود داشت. وي روز 6 فوريه و چند روز قبل از هشتاد و پنجمين سالگرد تولدش درگذشت.
4- جان مك كارتي ؛ پدر هوش مصنوعي
مك كارتي را از بنيانگذاران رشته هوش مصنوعي ميدانند. پژوهشهاي او حوزههاي بسيار متنوعي را شامل ميشود. او همچنين مبدع زبان LISP است كه ابزار استاندارد پروژههاي تحقيق و توسعه هوش مصنوعي محسوب مي شود. مك كارتي روز 24 اكتبر بر اثر بيماري قلبي از دنيا رفت.
5- رابرت موريس ؛ از طراحان سيستم عامل يونيكس
موريس سهم مهمي در طراحي تمهيدات امنيتي سيستم عامل يونيكس و توسعه برنامه هاي امنيتي رايانه اي داشت. او كه متخصص رمزنويسي بود، در تخريب سيستم كنترل و فرماندهي صدام حسين قبل از جنگ خليج فارس در سال 1991 نيز نقش داشت. موريس در 26 ژوئن سال 2011 درگذشت.
6- پل باران ؛ پيشگام Packet Switching
فعاليتهاي پل باران در زمينه بسته بندي اطلاعات و دادهها در سالهاي دهه 60 ميلادي نقش مهمي در اختراع اينترنت داشت. او روز 26 مارس درگذشت.
7- جين جنينگز بارتيك ؛ از اولين زنان برنامه نويس
جين بارتيك يكي از نخستين زناني است كه وارد كار برنامه نويسي رايانه اي شد. او از جمله كساني بود كه در برنامه نويسي پروژه ENIAC اولين كامپيوتر تمام ديجيتال در سال 1946 مشاركت داشت. او همچنين در پروژه توسعه سخت افزاري و نرم افزاري Univac يكي از اولين كامپيوترهاي تجاري و Binac، كامپيوتر كوچكي كه براي فضاپيماي Northrop ساخته شده بود نقش آفريني كرده بود. وي روز 23 مارس در اثر بيماري قلبي از دنيا رفت.
8- چارلز والتون ؛ پدر RFID
والتون را پدر فناوري بيسيم تشخيص فركانسهاي راديويي (RFID) ميشناسند. او در سال 1973 طراحي نخستين سيستم RFID را انجام داد و امتياز 10 اختراع براي ابزارهاي مختلف از جمله قفل در با امواج راديويي را در كارنامه خود دارد. او پيش از تاسيس شركت Proximity Devices در مركز تحقيق و توسعه شركت آي بي ام كار ميكرد. والتون روز ششم نوامبر درگذشت.
9- رابرت گالوين ؛ مديرعامل سابق موتورولا
رابرت گالوين از سال 1959 تا 1986 مديرعامل شركت موتورولا بود و با تلاش او بود كه موتورولا توانست پيشگام عموميسازي استفاده از تلفن همراه براي مصرف كنندگان شود. در دهه 70 ميلادي موتورولا اولين تلفن موبايل را با نام DynaTrac ساخت. از ديگر محصولات ارتباطاتي مهمي كه موتورولا در دهه 70 و 80 عرضه كرد پيجر بود. گالوين همچنين مدل 6 سيگما را ايجاد كرد كه مجموعهاي از استانداردهاي توليد است كه پس از آن توسط آي بي ام و بويينگ هم مورد استفاده قرار گرفت. او روز 11 اكتبر درگذشت.
10- جوليوس بلانك ؛ موسس شركت ريزتراشه سازي Fairchild Semiconductor
بلانك يكي از 8 بنيانگذار شركت Fairchild Semiconductor بود. او به همراه رابرت نويس از بنيانگذاران اينتل نقش مهمي در ايجاد يك شيوه ارزان قيمت براي ساخت ريزتراشه هاي سيليكوني داشت. بلانك روز 17 سپتامبر درگذشت.
11- جك ولف ؛ رياضيدان و دانشمند رايانه
پژوهشهاي ولف درباره اينكه چگونه مي توان دادهها را در شبكههاي مختلف انتقال داد، كمك زيادي به توسعه صنعت امروزي رايانه كرده است. او با استفاده از تكنيكهاي پيشرفته جبري توانست راههايي براي ارسال، دريافت و ذخيره دادهها ايجاد كند. او همچنين مفهوم دو دويي صفر و يك را براي استفاده در كامپيوترها بازتعريف كرد. او روز 12 مي درگذشت.
12- جان اوپل ؛ مديرعامل پيشين آي بي ام
اوپل مديرعامل پيشين آي بي ام بود كه از فروشندگي در اين شركت در سال 1949 شروع كرد و در سال 1981 بر صندلي مدير عاملي آن تكيه زد. او توانست اين شركت را به يك غول حوزه فناوري تبديل كند. در دوره مديريت او آي بي ام وارد حوزه پردازش دسكتاپ شد و درآمد شركت نزديك به دوبرابر شد. جان اوپل روز سوم نوامبر درگذشت.
13- آنتوني زيگمن ؛ از پيشگامان ليزر
آنتوني زيگمن، استاد بازنشسته دانشگاه استنفورد يكي از كساني بود كه نقش مهمي در توسعه فناوري ليزر داشت و چندين كتاب مهم نيز در اين حوزه نوشت. او مدتي هم در لابروتوار پژوهشي آي بي ام در زوريخ آلمان كار ميكرد. زيگمن روز 7 اكتبر درگذشت.
14- مايكل هارت ؛ بنيانگذار پروژه گوتنبرگ
مايكل هارت از پيشگامان عرصه آرشيوسازي ديجيتال و مخترع كتاب الكترونيكي است. او شهرتش را مديون راه اندازي پروژه گوتنبرگ است. پروژه اي كه هدفش ايجاد دسترسي رايگان همه به كتابها و متون ديجيتال بود. هارت روز 6 سپتامبر دچار حمله قلبي شد و درگذشت.
15- جرالد لاوسون ؛ از پيشگامان صنعت بازي هاي رايانه اي
لاوسون اولين بازيهاي رايانه اي با كارتريج قابل تغيير را ايجاد كرد. او كه مدير بخش مهندسي و بازاريابي بازي هاي رايانه اي شركت Fairchild Semiconductor بود. كارهاي او زمينه را براي ساخت پلي استيشن، ايكس باكس و ديگر فناوري هاي صنعت سرگرمي هموار كرد. لاوسون روز 9 آوريل بر اثر ديابت درگذشت.
16- جك گلدمن ؛ موسس پارك تحقيقاتي شركت زيراكس
جك گلدمن، بنيانگذار مركز تحقيق و توسعه شركت زيراكس از مشهورترين شركت هاي توليد دستگاههاي زيراكس و چاپگر است. او مركز تحقيقات اين شركت در كانادا و مركز تحقيقاتي زيراكس در پالو آلتو معروف به پارك زيراكس را تاسيس كرد و مديريت آن را به عهده داشت. طي سالهاي فعاليت او پژوهشگران اين مركز توانستند پرينترهاي ليزري و بسياري از نوآوريهاي ديگر را كه امروز بخشي از تجربه روزمره ما در استفاده از رايانه است، به وجود آورند. گلدمن روز 20 دسامبر درگذشت.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]