واضح آرشیو وب فارسی:مهر: براتي:پنج ميليون نفر تحت پوشش برنامه هاي پيشگيري از اعتياد قرار دارند
پنج ميليون نفر تحت پوشش برنامه هاي پيشگيري از اعتياد قرار دارند
قزوين - خبرگزاري مهر: معاون پيشگيري و درمان مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي كشور گفت: در حال حاضر پنج ميليون نفر تحت پوشش برنامه هاي پيشگيري از اعتياد اين مركز در سراسر كشور قرار گرفته اند.
به گزارش خبرنگار مهر، همايش پيشگيري از اعتيادد با شعار جامعه سالم عاري از اعتياد ظهر پنجشنبه با حضور تشكلها و سازمانهاي مردم نهاد، مديران دستگاههاي اجرايي در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد.
در اين همايش فريد براتي گفت: موضوع مقابله با مواد مخدر به طور همه جانبه از مسائل مهم كشوري است و با توجه به وظايف هر دستگاه بايد اقدامات پيشگيرانه با جديت صورت گيرد.
وي افزود: در چند سال اخير متاسفانه برخي آسيبهاي اجتماعي و ناهنجاريها روبه افزايش است كه در مقابل ثبت ازدواجها شاهد رشد طلاق هم بوده ايم.
براتي تصريح كرد: موج رسانه اي گسترده اي در سالهاي اخير براي تخريب باورها و اعتقادات ديني در خاواده ها شكل گرفته و با كمرنگ شدن نقش والدين در خانواده ها و خلع يد پدران، بروز ناهنجاري شدت گرفته است.
اين مسئول بيان كرد: با راه اندازي خط ملي اعتياد كه از طريق شماره تلفن 06928 به سوال خانواده ها پاسخ داده مي شود موضوع مصرف شيشه از آمارهاي بالايي برخوردار است.
وي گفت: اين شماره تلفن كه بيشترين تماس گيرندگان آن خانواده ها و والدين هستند در سال گذشته 16.8 درصد مراجعه كننده داشت كه امسال اين آمار به بيش از 45 درصد افزايش يافته است.
براتي يادآورشد: بيشتر سوال كنندگان از نحوه درمان ماده مخدر شيشه سوال مي كنند كه نگران كننده است.
اين مسئول گفت: 40 درصد تماس گيرندگان اين كانال ارتباطي را مادران، 17 درصد را همسران و 12 درصد را خواهران افرادي تشكيل مي دهند كه در دام اعتياد گرفتار شده اند كه اين مسئله هشداري است كه بايد از خانواده ها مراقبت بيشتري كرده و اطلاعات لازم را به آنها منتقل كنيم.
وي گفت: اين گروه در تماس با اين خط ملي، نحوه تعيين شدت اعتياد، شناسايي مواد محرك صنعتي و غيرصنعتي اعتيادآور، معرفي مراكز مجاز ترك اعتياد، چگونگي ترك اعتياد را از مشاوران سوال مي كنند.
به گفته براتي در حال حاضر30 كارشناس ارشد با اين خط همكاري و پاسخگوي سوالات تماس گيرندگان هستند.
براتي بيان كرد: از مجموع 20 ميليون و 300 هزار خانوار كشور بسياري نيز در سلامت روحي، عاطفي و جسمي هستند اما پيشگيري از اعتياد را بايد جدي بگيريم زيرا تهديد اعتياد جدي است و همه را در معرض آسيب قرار مي دهد.
تهيه سند جامع پيشگيري از اعتياد
معاون پيشگيري و درمان مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي كشور گفت: سند جامع پيشگيري از اعتياد تهيه و تدوين و ابلاغ شده و در آن رويكرد جامعه محور مورد تاكيد قرار گرفته كه در برنامه ريزي دستگاهها لحاظ خواهد شد.
وي تصريح كرد: بايد مردم خودشان در كار مشاركت كنند و مسئولان بايد در كنار كارشناسي افراد متخصص زمينه را به گونه اي فراهم كنيم تا خود مردم برنامه ريزي كرده و آن را اجرا كنند.
براتي اظهارداشت: وظيفه مسئولان اين است كه فرآيند پيشگيري را تسهيل كنيم و بايد پيشگيري اجتماع محور در اولويت برنامه هاي مبارزه با اعتياد قرار گيرد.
وي افزود: با بكار گيري پنج هزار تيم اجتماع محور از محله هاي شهر روستا و محيط هاي آموزشي كارهاي زيادي آغاز شده و تاكنون بيش از پنج ميليون نفر تحت پوشش برنامه هاي مركز پيشگيري قرار گرفته اند.
اين مسئول از فعاليت بهزيستي استان در اجراي برنامه هاي پيشگيرانه در موضوع مواد مخدر تقدير كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]