واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: مهم ترين تحولات دنياى موبايل در سال ۲۰۱۱
در سال ميلادى گذشته سازندگان گوشى هاى هوشمند تلفن همراه از جمله مهم ترين برندگان بازار فناورى اطلاعات بودند و سودهاى سرشارى به جيب زدند.
به گزارش ام بى اى نيوز به نقل از ديگر رسانه ها، البته اين بازار مانند گذشته تنها در اروپاى غربى و آمريكا پررونق نبود و در سالى كه گذشت، شهروندان آسيا و شمال آفريقا هم به جمع علاقمندان گوشى هاى هوشمند اضافه شدند.
در سال ۲۰۱۱ ميلادى اپل و سامسونگ كماكان به تسلط خود بر بازار گوشى هاى هوشمند ادامه دادند و HTC هم سال موفقى را در اين زمينه پشت سر گذاشت، به طورى كه ارزش آن از نوكيا كه روزگارى يكه تاز بازار تلفن همراه بود، بيشتر شد.
اپل در نيمه اول سال ۲۰۱۱ تمامى چشم ها را در بازار
گوشى هاى هوشمند به خود معطوف كرد، اما اندك اندك ديگر شركت هاى فناورى هم به خود آمدند و تلاش كردند از اين بازار پرسود پولى به جيب بزنند.
برخى هم به طراحى برنامه براى سيستم عامل رقيب iOS اپل يعنى آندرويد روى آوردند. در اين سال مايكروسافت هم ويندوز فون را عرضه كرد كه سيستم عاملى براى رقابت با نمونه هاى مشابه اپل و گوگل بود.
دست و پا زدن هاى بى فايده نوكيا
نوكيا يكه تاز ده ساله بازار تلفن همراه، اين روزها قافيه را باخته و در حال بازنشسته كردن سيستم عامل سيمبين و نسخه هاى مختلف آن است. يكى از آخرين گوشى هاى هوشمند عرضه شده نوكيا به نام N8 هم كه با سروصداى فراوان در بازارهاى جهانى توزيع شد با استقبال سردى مواجه شد و لذا كارشناسان چنين نتيجه گرفتند كه نوكيا نبض بازار را از دست داده است.
نوكيا سپس در چرخشى ۱۸۰ درجه اى قراردادى را با اينتل منعقد كرد تا سيستم عامل MeeGo را طراحى كند، اما در فوريه گذشته اعلام شد كه نوكيا به همكارى با مايكروسافت روى آورده و از سيستم عامل ويندوز فون در توليدات تازه اش بهره مى گيرد.
بسيارى از تحليل گران اين اقدام را تحولى مثبت دانسته و برخى هم نسبت به امكان موفقيت آن اظهار ترديد كردند.
به هر حال در بازارى كه تنها دو قطب قدرتمند و تا حدى انحصارطلب يعنى گوگل و اپل در آن فعال هستند، نقش آفرينى يك بازيگر ثالث يعنى نوكيا با همكارى ويندوز فون مايكروسافت مى تواند تا حدى به تلطيف شرايط جلوگيرى از انحصارطلبى و كمك به احقاق حقوق مشتريان كمك كند.
Lumia 800 كه در اواسط ماه نوامبر و يك ماه قبل از عرضه iPhone 4S اپل روانه بازار شد، از اولين گوشى هاى هوشمند مجهز به ويندوز فون بود و كارشناسان از عرضه آن استقبال كردند و نقدهاى مثبتى در موردش نوشتند. البته فروش اين گوشى بر طبق اخبار چندان دلگرم كننده نبود و بايد منتظر ماند و ديد در سال ۲۰۱۲ چه شرايطى براى اين گوشى و شركت نوكيا رقم مى خورد.
به روزرسانى هاى مايكروسافت
در سال ۲۰۱۱ مايكروسافت هم سيستم عامل ويندوز فون خود را به روز كرد و نسخه ۵/۷ مانگو را عرضه نمود. اين به روزرسانى كه بعد از يك سال انجام شد بسيارپربار بود و مايكروسافت در جريان اين اقدام ۵۰۰ ويژگى جديد را به سيستم عامل ويندوز فون اضافه كرد كه يكى از مهم ترين آنها امكان اجراى امور مختلف به طور همزمان بود.
استفاده از مرورگر IE9 و پشتيبانى از HTML5 از جمله ديگر مزاياى ويندوز فون ۵/۷ است.
آتش بازى سامسونگ
شركت سامسونگ سال ۲۰۱۱ را با موفقيت خوبى پشت سر گذارد و توانست با پشت سر گذاردن اپل براى اولين بار به برترين توليدكننده گوشى هاى هوشمند مبدل شود.
سامسونگ كه در سال گذشته ميلادى در دهها كشور جهان درگير منازعات حقوقى با اپل بر سر نقض حقوق مالكيت معنوى آن و تقليد از طراحى آيفون و آى پد در توليداتش بود، با عرضه Galaxy S II چشم ها را خيره كرد و با فروش ميليون ها واحد از اين گوشى آيفون رقيب تازه نفس ديگرى پيدا كرد.
اين گوشى مجهز به سيستم عامل آندرويد از پردازنده دو
هسته اى ۲/۱ گيگاهرتزى، دوربين ديجيتال ۸ مگاپيكسلى، و يك نمايشگر بسيار خوب ۳/۴ اينچى موسوم به Super Amoled بهره مى گيرد. سامسونگ مدعى است تا پايان سال ۲۰۱۱ بيش از
۳۰۰ ميليون گوشى را در سراسر جهان به فروش رسانده است.
تداوم ركوردشكنى آيفون
اپل با آيفونش توانست در سال ۲۰۱۱ هم موفقيت هاى قبلى را ادامه دهد. البته اين موفقيت ها به اندازه سال ۲۰۱۰ و ۲۰۰۹ چشمگير نبودند. در شرايطى كه در سال ۲۰۱۱ همه با عرضه آيفون ۵ منتظر يك شگفتى ديگر از سوى اپل بودند اين شركت در عوض iPhone 4S را در دسترس علاقمندان گذاشت كه انتظارها را برآورده نكرد. البته مى توان گفت درگذشت استيو جابز و جايگزينى تيم كوك به جاى وى كه فاقد كاريزماى شخصيتى مدير عامل سابق اپل است هم در اين زمينه تاثيرگذار بوده است.در اين گوشى از ريزپردازنده A5 استفاده شده كه سرعت اين گوشى را دو برابر كرده است و همين طور نصب يك دوربين HD با دقت ۸ مگاپيكسل هم تا حدى پاسخگوى انتظارات بوده است. نصب سيستم عامل تازه iOS ۵ و امكان شناسايى صداى كاربران از جمله ديگر امكانات اين سيستم عامل است. از اين گوشى بيش از ۴ ميليون واحد در عرض سه روز به فروش رفت كه ركوردهاى قبلى را شكست و پتانسيل بالاى آيفون به عنوان يك نام مشهور و تثبيت شده را باز هم ثابت كرد. البته مشكل باترى اين گوشى تا حدى موجب اعتراض برخى كاربران شد.
خبرساز شدن ساندويچ بستنى
نسخه تازه سيستم عامل آندرويد با نام عجيب و غريب ساندويچ بستنى، از سوى گوگل عرضه شد و اولين بار بر روى گالكسى نكسوس سامسونگ عرضه شد. اين سيستم عامل يا همان آندرويد ۴ تركيبى از سيستم عامل هاى قبلى گوگل يعنى Gingerbread و Honeycomb محسوب مى شود اما از نظر امكانات و توانايى تقليدى از iOS5 دانسته شده است. تغيير فونت ها و افزوده شدن قابليت تشخيص چهره و به اشتراك گذارى محتوا از طريق فناورى near-field communications يا (NFC)از جمله مزاياى اين سيستم عامل است.
پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 338]