واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري و مامايي هشدار داد
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري و مامايي تهران گفت: رفتارهاي پر خطر به گروه سني ۱۵ تا 22 سال كاهش يافته و نوجوانان از ۱۵ سالگي در معرض خطر ابتلا به ويروس ايدز هستند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس هايده نكتهدان، امروز در همايش دو روزه ايدز و نوزاد در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) افزود: موج دوم ايدز را در ايران پشت سر گذاشتيم و بازخورد اين موج در حال بازگشت به جامعه است؛ هم اكنون وارد موج سوم ايدز در ايران شدهايم كه اگر آن را كنترل و پيشگيري نكنيم اين موج تبديل به آتشفشان و سونامي ميشود.
وي افزود: سن گروههايي كه دست به رفتارهاي پرخطر ميزنند پايين آمده، هم اكنون گروه سني ۱۵ تا 22 سال در معرض خطر ابتلا به ايدز هستند و اين نشان ميدهد كه بايد آموزش مسائل پيشگيري از ايدز را از دبستان تا دانشگاه آغاز كنيم؛ همچنين در خصوص زنان خياباني نيز بايد بدون قضاوت از آنها مراقبت كنيم.
نكتهدان تصريح كرد: زماني كه در حال تحقيق براي راههاي پيشگيري از ابتلا به بيماري ايدز بودم يك روانشناس ابراز ميكرد، يك بيمار رواني دارم كه همزمان با بيش از 30 خانم رابطه دارد و از مسائل پيشگيرانه اطلاعي ندارد كه اين نشان ميدهد بايد در اين جور كارهاي فرهنگي انجام شود.
وي افزود: مطالعات نشان ميدهد تا تاريخ اول تير امسال تعداد مبتلايان به بيماري ايدز در ايران به ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر مبتلا رسيده است كه البته اين آمار را بايد ضربدر ۴ كرد تا ميزان واقعي آلودگي اين بيماري در ايران مشخص شود.
عضو هيئت علمي دانشكده علوم پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطر نشان كرد: حدود ۵۰ درصد آلودگيهاي جديد در جوانان كمتر از ۲۵ سال است. همچنين سرفه، كاهش وزن، اسهال متناوب، برفك دهاني، التهاب غدد لنفاوي و تبخال از نشانههاي اين بيماري است؛ اگر اين بيماري در بچهها در چند سال اول ابتلا مراقبت نشود منجر به فوت آنها ميشود.
معتادان تزريقي هنوز پرچمدار توسعه ايدز هستند
كيانوش كمالي، كارشناس مسئول ايدز و بيماريهاي آميزشي وزارت بهداشت در اين همايش اظهار داشت: در حال حاضر ۳۴ ميليون نفر در سراسر جهان با اين ويروس زندگي ميكنند كه اين رقم ۱۷درصد نسبت به سال 2001 افزايش يافته است و ۹۷ درصد از اين ميزان در كشورهاي با درآمد متوسط و پايين زندگي ميكنند.
وي تأكيد كرد: از اين تعداد حدود هزار مورد مربوط به كودكان زير ۱۵ سال ايران است، همچنين موارد جديد بروز آلودگي در دنيا تا ۲۱ درصد كاهش پيدا كرده است. در كشورهاي همسايه شمالي ايران ۲۵۰ درصد افزايش ايدز نسبت به سال 2001 و در ۲۲ كشور آفريقايي از سال 2001 تا 2009، ۲۵ درصد كاهش آمار ايدز داشتهايم.
پيش بيني ابتلاي 126 هزار نفر به ويروس ايدز در ۵ سال آينده
كارشناس مسئول ايدز و بيماريهاي آميزشي وزارت بهداشت در خصوص شيوع بيماري ايدز در ايران نيز گفت: شيوع ايدز در بين مصرفكنندگان مواد مخدر تزريقي ۱۵ درصد، در بين زنان در معرض خطر 4.5 درصد و شيوع در بين زنان باردار نزديك به صفر است.
وي افزود: همچنين تعداد كل موارد ثبت شده ايدز در كشور ۲۳ هزار و ۱۲۵نفر، تعداد موارد ثبت شده پيشرفته ۳ هزار و ۵۴ نفر، تعداد موارد تحت درمان ضد ترويروستي 2579 نفر، بقا بر درمان در پايان يك سال 79 درصد، تعداد موارد فوت شده بر اثر بيماري هاي ايدز ۴ هزار و 311 نفر، برآورد تعداد مبتلايان در سال جاري ۹ هزار و 325 نفر است؛ همچنين پيشبيني مبتلايان براي ۵ سال آينده 126 هزار و 300 نفر است كه البته اين ميزان رقم متوسط است.
كمالي در خصوص تفكيك آمار بين زن و مرد نيز گفت: ميزان ابتلا به ايدز در آقايان بيشتر از زنان است؛ آقايان 91.5 درصد و زنان 8.5 درصد موارد ابتلاي شناسايي شده به ويروس ايدز هستند؛ همچنين ابتلا به ويروس ايدز در خانمها از راه تماسهاي جنسي 67.6 درصد است كه بايد توجه داشت كه همه اين موارد از راه رابطه جنسي نامشروع نبوده است.
از هر صد هزار مادر باردار ايراني 8نفر مبتلا به ويروس ايدز هستند
علي ميرزازاده، نماينده دفتر سازمان جهاني بهداشت در ايران كه با عنوان كارشناس HIV در اين همايش سخنراني ميكرد اظهار داشت: در سال 2010، حدود 59 هزار نفر در كشورهاي منطقه مبتلا به ويروس ايدز شدهاند كه از اين ميزان ۹ هزار مورد در ايران به وجود آمده، همچنين در منطقه ۳۵ هزار مرگ به دليل ايدز بوده و در ايران ۴ هزار نفر بر اثر ايدز فوت كردهاند.
وي افزود: از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار ۸ نفر مبتلا به ايدز هستند كه در حال درمان ۱۲ تا ۱۵ درصد اين افراد هستيم كه در اين زمينه ضعيف عمل كردهايم. يعني از هر۱۰۰ هزار مادر كه ميتوانيم به آنها سرويس بدهيم ما فقط دو مورد را شناسايي ميكنيم.
ميرزازاده تصريح كرد: بحث انگ و تبعيض در جامعه از مواردي است كه در خود اظهاري فرد مبتلا به ايدز جلوگيري و شانس درمان را از فرد ميگيرد. همچنين بيش از ۵۰ درصد كساني كه در بزرگسالان ميتواند از خدمات درماني استفاده كند به خاطر انگهاي اجتماعي از اين نعمت محرومند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]