تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827914547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين:تقابلي در علم و دين حقيقي وجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين:تقابلي در علم و دين حقيقي وجود ندارد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين گفت: تقابلي ميان علم و دين حقيقي وجود ندارد.


به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، سيدجعفر شهاب‌زاده پيش از ظهر امروز در گردهمايي علم و دين كه با حضور دبيران شيمي استان قزوين در سالن اجتماعات فرمانداري قزوين برگزار شد، اظهار داشت: علم درباره مسائل خاص خود و دين نيز درباره معارف مخصوص خود بحث مى‌كند، اما داراى قلمرو مشتركى هستند ولي آيا حرف علم و دين يكى است.
وي افزود: در اين جا دو نظر وجود دارد، نظر نخست اينكه علم مخالف دين و دين مخالف علم است، حال آنكه علم و دين هيچ‌گونه مخالفتى و تعاندى با هم ندارند، بلكه معاضد و هماهنگ با يكديگرند.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين خاطرنشان كرد: مسئله تضاد علم و دين ريشه در عقايد مذهبي مسيحيت و يهوديت دارد كه هر دو را تورات به عنوان عهد عتيق كتاب آسماني مطرح كرده است.
شهاب‌زاده اضافه كرد: از سويي كليسا نيز در معرفي خداوند دچار انحراف بود و با اعمال خشونت و تفتيش عقايد، به صورتي منفي عمل كرده است و شاهد هستيم كه بسياري از مفاهيم فلسفي كه در اروپا سر و صداي زيادي به پا مي‌كند، از جمله مسائل پيش پا افتاده فلسفه اسلامي است.
وي تصريح كرد: در ترجمه‌هاي فلسفه غربي به مطالب مضحكي برمي‌خوريم كه به عنوان مطالب فلسفي از فيلسوفان بسيار بزرگ اروپا نقل شده و نيز به مطالبي بر مي‌خوريم كه مي‌بينيم فيلسوفان دچار برخي مشكلات در مسائل الهي بوده‌اند و نتوانسته‌اند آنها را حل كنند، يعني معيارهاي فلسفي آنها نارسا بوده است، بديهي است كه اين نارسايي‌ها زمينه فكري را به نفع ماترياليسم و ماديگري آماده مي‌كرده است.
شهاب‌زاده بيان كرد: آنها كه مى‌گويند قلمرو علم و دين از هم جداست در حقيقت نيز ابعاد دين را بررسى نكرده‌اند، چراكه در اين صورت، دين و علم را از هم تفكيك نمى‌كردند و چون حقيقت علم را نشناختند، قلمرو آن دو را از هم جدا كردند، چراكه دين اعم از آنچه كه در قرآن كريم آمده و يا در سخنان امامان معصوم (ع) وارد شده، بسيارى از مسائل را به صورت قانون كلى بيان كرده و تشريح و تبيين آن را به اجتهاد كارشناسان واگذار كرده است.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استان قزوين بيان كرد: در بحث‌هاى فقهى، حقوقى و اخلاقى فقط خطوط كلى بيان شده و تفسير و تشريح آن به اجتهاد، استنباط مجتهدان، حقوقدانان و عالمان اخلاق واگذار شده و در مسائل علمى نيز، دين خطوط كلى را بيان كرده و تفصيل آن را به كارشناسان سپرده است.
وي بيان داشت: گاهى انسان چيزى را به دين استناد مى‌دهد، ولى در حد گمان است، اما بعد معلوم مى‌شود كه فتواى دين چيز ديگرى است بنابراين نمى‌توان گفت كه محدوده علم غير از محدوده دين و محدوده دين غير از محدوده علم است.
شهاب‌زاده ادامه داد: در برابر كساني كه مدعي تقابل علم و دين هستند بايد گفت كه تقابلي ميان علم و دين حقيقي وجود ندارد بلكه مشكل اين است كه در برداشت‌هاي ما از دين و علم استنباط محكم وجود ندارد، بدين معنا كه در حوزه علم مطالب مختلفي مطرح مي‌شود ولي تا اين مطالب از نظريه و فرضيه به اثبات برسد زمان و فرصت زيادي نياز است در نتيجه در مفهوم علم حقيقي هم مناقشه وجود دارد.
در ادامه يكي از كارشناسان در زمينه موضوع آگاهي بخشي به جامعه دبيران درباره نقش دين در ارتقاي كيفيت و فرآيند ياددهي و يادگيري گفت: امروز كه كيفيت فرآيند ياددهي و يادگيري در آموزش و پرورش ما تنزل پيدا كرده نسبت به دوران‌هايي كه رشد علمي چشمگيري داشته‌ايم ناشي از آن است كه هدف ياددهي و يادگيري مشخص نيست، بنابراين ابتدا جامعه دبيران بايد هدف خود را مشخص كرده و سپس به دنبال شيوه‌هاي آموزش نوين باشند و به دنبال آن نقش دين را در ارتقا و كيفيت آموزش و يادگيري بيابند.
فريده طاهريان بيان داشت: براي يافتن نقش دين در اين زمينه بايد به سراغ قرآن و شيوه‌هاي پيامبران در هدايت بشر برويم كه در واقع نوعي ياددهي و يادگيري است و سپس شيوه‌هاي امامان معصوم (ع) را بررسي كنيم چون در صدر اسلام علاوه بر اينكه از نظر معنوي مسلمانان رشد داشتند در زمينه‌هاي علوم حتي علوم تجربي نيز پيشرفت‌هاي چشمگيري داشتند كه با كمي گشت و گذار در تاريخ متوجه مي‌شويم كه صنايع شيميايي بين مسلمانان رواج داشته و آنها از استخراج نفت و فلزات آگاه بودند كه يكي از دانشمندان و شيميدانان بزرگ اسلام، امام جعفر صادق (ع) است.
وي اضافه كرد: امروزه رسالت نظام آموزشي با توجه به مشكلات وضع موجود در زمينه مهارت‌هاي زندگي از حالت انتقال دانش و آموخته‌ها تغيير يافته و خروجي نظام آموزشي علاوه بر كسب دانش، مهارت و نگرش‌هاي خاص رشته تحصيلي بايد داراي مهارت‌هاي اجتماعي مانند نقد كردن، استدلال كردن و ... در نهايت شهروندي خوب باشد، و جامعه اسلامي ما هدفش بايد تربيت انسان‌هايي با تقوا، مسئول در برابر خدا و جامعه باشد.
اين كارشناس خاطرنشان كرد: به عنوان مثال شيوه‌هاي حضرت ابراهيم (ع) در تعليم و تربيت روش تربيتي مستقيم و غيرمستقيم بوده است.
وي ادامه داد: البته يكي از مهم‌ترين و قديمي‌ترين روش‌ها در تعليم و تربيت موعظه، پند و اندرز بوده كه قرآن كريم به عنوان مهم‌ترين و بنيادي‌ترين منبع دين اسلام و كتاب هدايت و تربيت، بر اساس اصول سخنوري و فصاحت بلاغت استوار شده و خداوند رسول اكرم (ص) را نيز به استفاده از اين روش سفارش كرده است.
طاهريان يادآور شد: اما پيامبران در استفاده از اين شيوه توجه داشته‌اند كه در گام نخست از اين روش به گونه‌اي استفاده شود كه انگيزه ايجاد كند و در مرحله بعدي بيش از اندازه طولاني نشود و در پايان نيز حالت يكنواخت نداشته باشد.
وي تصريح كرد: اما ما امروزه با تمام وجود درك مي‌كنيم كه متأسفانه يكي از مشكلات اساسي كه جامعه آموزشي به آن مبتلا شده اين است كه اكثريت دبيران فقط از شيوه سخنراني استفاده مي‌كنند كه مشكلات عديده‌اي را براي جامعه آموزشي ما ايجاد كرده است.
اين كارشناس افزود: شيوه‌اي كه بعد از سخنراني كم و بيش امروزه به كار برده مي‌شود و نسبت به روش سخنراني مزايايي را دارد، پرسش و پاسخ است كه به سبب فراگيري همراه با دبير، تعقل و تفكر است، البته اين روش با روش سئوال و جواب در سيره امامان معصوم (ع) تفاوت‌هايي را دارد.
انتهاي پيام/ح10

شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 336]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن