واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيست كشور درجنگ غزه اسلحه در اختيار رژيم صهيونيستي قرار دادند
تهران - سازمان عفو بين الملل با انتشار گزارشي اعلام كرد درجريان جنگ غزه 20كشور اسحله دراختيار به رژيم صهيونيستي قرار دادند.
به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، دويچه وله (صداي آلمان ) اعلام كرد: با استناد به نمونه اخير مناقشه در غزه،سازمان عفو بين الملل به اين نتيجه رسيده است كه افزايش صدور تسليحات به مناطق بحرانزده، علاوه بر آنكه شمار قربانيان را افزايش ميدهد ،از امكان حل صلحآميز بحران نيز ميكاهد.
بنا بر برآوردها، روزانه 1000 نفر در جهان جان خود را در جريان درگيريها و نزاعهاي مسلحانه از دست ميدهند، از اين رو سازمان عفو بين الملل در حال تنظيم پيش نويس پيمان محدود سازي تجارت تسليحات در جهان است. اين پيمان بايد مانع تبادل سلاحهايي شود كه حقوق بشر و حقوق بينالملل را به نحوي فاحش نقض ميكنند.
مجمع عمومي سازمان ملل در دسامبر گذشته، قطعنامهاي را تصويب كرد كه در آن تهيه و تصويب چنين پيماني درخواست شده است. 133 كشور به اين قطعنامه رأي مثبت دادند. رأي 19 كشور، از جمله مصر، عربستان سعودي، هند، چين، پاكستان و روسيه و همچنين رژيم صهيونيستي به اين قطعنامه ممتنع بود.
آمريكا تنها كشوري بود كه به مصوبه يادشده رأي منفي داد.
گروه كاري سازمان ملل كه هر 192 كشور عضو ميتوانند به آن پيوندند، از روز گذشته (دوشنبه) ، كار خود را در نيويورك آغاز كرده است.
رياست اين گروه را "روبرتو گارسيا موريتان" از كشور آرژانتين برعهده دارد و پيماني كه تدوين ميكند، بايد مانع تبادل سلاحهايي شود كه حقوق بشر و حقوق بينالملل را به نحوي فاحش نقض ميكنند.
مبادلات تسليحاتي هميشه به خونريزيهاي فراوان ميانجامند، زيرا سبب بالاگرفتن امكان جنگ و نزاعهاي مسلحانه ميشوند.
براساس گزارش موسسهاي در شهر هايدلبرگ آلمان كه در زمينه منازعات بينالمللي تحقيق ميكند، شمار جنگها و درگيريهاي خونين در گوشه و كنار جهان در سال 2008، هشت مورد افزايش يافته است كه دو مورد بيشتر از سال 2007 بوده است.
در ميان 345 نزاعي كه اينك در مناطق مختلف جهان جريان دارند، 39 مورد را كارشناسان به "شدت خشونتبار" ارزيابي كرده اند.
به موازات افزايش هزينههاي نظامي در جهان، ميزان مبادلات تسليحاتي نيز افزايش يافته است.
بنابر جديدترين گزارش تحقيقاتي كنگره آمريكا، در سال 2007 مجموعاَ 60 ميليارد دلار اسلحه در جهان خريد و فروش شده است. آمريكا با صدور 8 / 24 ميليارد دلار اسلحه، بزرگترين صادركننده اين نوع كالا بوده است. روسيه با 4 / 10 ميليارد دلار و بريتانيا با 8 / 9 ميليارد دلار در مقام دوم و سوم قرار داشته اند.
بيشتر كشورهاي جهان واردكننده اسلحه و تجهيزات نظامي هستند. اين نوع تجارت در اتحاديه اروپا نيز رشد چشمگيري داشته است. كشورهايي مانند مصر، چين، هند، امارات متحده عربي، سنگاپور و كره جنوبي نيز از واردكنندگان عمده تسليحات، تكنولوژي تسليحاتي و حتي خط توليد اين گونه كالاها هستند.
هدف آنها در مرحله نخست تجهيز ارتشهاي خود است. اما در درازمدت قصد اين كشورها ورود به بازار تجارت اسلحه و به دست گرفتن سهمي از اين بازار است.
از پنج سال پيش، سازمان عفو بينالملل، گروه موسوم به "اكسفام" و گروه بينالملللي " شبكه اقدام" كارزار فشردهاي را با نام " سلاحها تحت كنترل"، براي ممنوعيت سلاحهاي كوچك ايجاد كرده اند.
گروه كاري كه اينك در نيويورك فعاليت خود را آغاز كرده، در اين زمينه نيز بايد طرحي را تهيه كند كه تا سال 2011 به امضاي كشورهاي عضو سازمان ملل برسد.
صوير**1522 ** 1506
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]