واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر و طرح تاسيس دانشگاه هنرهاي ايراني اسلامي
خبرگزاري آريا- چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر و طرح تاسيس دانشگاه هنرهاي ايراني، اسلامي و سنتي در كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي در جلسه شنبه 10 دي ماه به بحث و بررسي درباره جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر پرداخت .
محمد علي رجبي؛ دبير چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر گفت: هنرهاي تجسمي به خاطر رشته هاي متعدد گسترده ترين هنر است و جاي هنر هاي تجسمي در جشنواره هاي فجر خالي بود كه خوشبختانه از چهارسال قبل اين جشنواره آغاز شد و گرچه عده اي موافق اين جشنواره نبودند اما در همين سه دوره جشنواره به رشد كمي و كيفي قابل توجهي رسيده است.
رجبي در ادامه گفت: چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر گسترده تر و فراگير تر از دوره هاي قبل در 10 رشته نقاشي ، خوشنويسي، پوستر، كاريكاتور، نگارگري ، سفال و سراميك ، مجسمه سازي ، عكاسي ، تصوير سازي ، فيلم هاي تجسمي و بخش همايش برگزار مي شود و آثار جشنواره امسال در تمام استان هاي كشور به نمايش در مي آيد.
رجبي ادامه داد: در جشنواره امسال بخش ويژه با عنوان بيداري اسلامي و عدالت خواهي جهاني قرار گرفته است و رشته هاي عكس، پوستر، كاريكاتور و همايش به صورت بين المللي برگزار مي شود.
رجبي همچنين گفت: آثار جشنواره علاوه بر 32 استان كشور در 10 خارجي نيز به نمايش گذاشته مي مي شود.
دبير چهارمين جشنواره بين المللي هنر هاي تجسمي فجر ادامه داد: براي چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر محورها و تم هايي در نظر گرفته شده است تا هنرمندان در موضوع خاصي محدود نشوند و با توجه به آن محورها كه گسترده است ، آثارشان را ارائه كنند و جشنواره بتواند زمينه اي را براي جريان سازي در دوره هاي بعد فراهم كند.
محمود شالويي؛ مدير كل هنرهاي تجسمي نيز در ادامه گفت: زماني كه جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي طرح شد نظرات موافق و مخالفي درباره آن وجود داشت و عده اي جشنواره را تهديدي براي دوسالانه ها مي دانستند اما جشنواره فجر در اين سه دوره هر سال به لحاظ كمي و كيفي رشد كرده و دركنار آن دو سالانه ها نيز با قوت و جديت بيشتر برگزار شده است.
شالويي ادامه داد: جشنوار تجسمي فجر به لحاظ تعداد هنرمندان شركت كننده؛ رشته هاي جشنواره و فراگيري آن در استان هاي كشور و ديگر كشورها هر سال نسبت به دوره قبل رشد يافته است.
محمد حسين ايماني خوشخو؛ رييس كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز در اين جلسه گفت: جشنواره هنرهاي تجسمي فجر از مهمترين رويدادهاي هنري كشور است كه با سابقه كم اما به جايگاه مهمي در عرصه هنري كشور رسيده است.
همچنين در اين جلسه طرح تاسيس دانشكده هنرهاي ايراني اسلامي و هنرهاي سنتي مورد بررسي قرار گرفت.
استاد محمود فرشچيان در اين جلسه با طرح تاسيس دانشكده هنرهاي سنتي گفت: اين ضرورت و نياز وجود دارد كه دانشكده اي براي هنرهاي اصيل و سنتي تاسيس شود و اين نياز فرهنگي امروزدر كشور احساس مي شود.
فرشچيان ادامه داد: هنرهاي سنتي ايران كه معرف فرهنگ و هنر ايراني اسلامي است و در جهان سرآمد بود امروز جايگاه قبل را ندارد به عنوان مثال فرش ايران از رتبه اول به رتبه 27 رسيده است ، بنابراين ضرورت دارد دانشكده اي براي رشته هاي مختلف هنرهاي سنتي راه اندازي شود.
محمد حسين ايماني خوشخو؛ رييس كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز در اين جلسه با تاكيد بر پيگيري تاسيس دانشگاه هنرهاي ايراني اسلامي و هنرهاي سنتي گفت: طرح تاسيس دانشگاه هنرهاي ايراني اسلامي و ستني همواره از دغدغه هاي استاد فرشچيان وديگر پيشكسوتان هنرهاي سنتي
بوده است و ضرورت دارد دانشگاهي براي هنرهاي ايراني و سنتي كه خاستگاه آن ايران اسلامي است ايجاد شود تا پايداري اين رشته ها را براي آينده تضمين كند.
ايماني خوشخو ادامه داد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دبير شورا به طور جدي طرح تاسيس اين دانشگاه را پيگيري مي كند و ضرورت دارد كار گروهي تخصصي براي اين امر تشكيل شود.
در ادامه جلسه اعضاي كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي نظرات و پيشنهادات خود را درباره جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر و دانشگاه هنرهاي ايراني اسلامي و سنتي بيان كردند.
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]