واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نزاويسيمايا گازتا:آمريكا براي حفظ روابط حسنه با انقلابيون يمن تلاش مي كند
آمريكا براي حفظ روابط حسنه با انقلابيون يمن تلاش مي كند
يك روزنامه روسي در مطلبي رويكرد آمريكا در قبال تحولات يمن را بررسي كرده و مي نويسد: ايالات متحده براي حفظ روابط حسنه با انقلابيون يمن پس از علي عبدالله صالح تلاش مي كند.
به گزارش خبرگزاري مهر،" نيكلاي سوركف" تحليلگر اين روزنامه در مطلب خود مي نويسد: ايالات متحده كليد حل و فصل بحران داخلي يمن را در دست دارد ولي با نگراني از تبعات منفي، روند صدور ويزا به علي عبدالله صالح رئيس جمهور سابق يمن را طول ميدهد. دولت باراك اوباما از صالح ضمانت ميخواهد كه در عوض واگذاري پناهندگي، وي مانع از انتقال زمام امور كشور به دست مخالفان نشود.
در ادامه اين مطلب آمده است: رئيس جمهور يمن ، رسماً بايد براي ادامه معالجه به ايالات متحده برود. ولي همه نيروهاي درگير مي دانند كه وي بايد قدرت را واگذار كند. ناظران خاطرنشان ميكنند تا زماني كه صالح در ميهن باقي بماند، تغييرات در اين كشور غير ممكن است. اين بحران طولاني به نفع افراطيوني است كه يمن را به تكيه گاه اساسي خود تبديل نمودهاند. آمريكاييها ميدانند كه اگر مرحله بيثباتي هرچه زودتر تمام شود، دولت جديد زودتر به حل مسائل مبرم كشور خواهد پرداخت. آمريكا مانند سابق در يمن منافع راهبردي دارد. به خصوص در زمينه مبارزه با القاعده در شبه جزيره عربستان كه اخيراً تضعيف شده ولي مانند سابق امنيت آمريكا و متحدان منطقهاي آن را تهديد مينمايد. علت ديگر نگراني، ادامه قيام شيعيان در قسمت شمالي يمن است. احتمال مي رود كه آنها از ايران كمك دريافت كرده و بر همين اساس براي عربستان سعودي، متحد كليدي آمريكا در جهان عرب تنش ايجاد ميكنند. لذا به نفع واشنگتن است كه خروج صالح از كشور و عوض شدن حكومت يمن را سرعت بخشد.
نزاويسيمايا گازيتا در ادامه مي نويسد: كاخ سفيده تلاش مأيوسانهاي به عمل ميآورد تا از عواقب منفي واگذاري پناهندگي (ولو با انگيزههاي انساني) به ديكتاتوري ارتباط دارد كه مقصر كشته شدن صدها تظاهر كننده است. دستياران باراك اوباما بيپرده اعتراف ميكنند كه همه حوادث 30 سال پيش را در نظر دارند كه ايالات متحده شاه سرنگون شده ايران را براي معالجه به خاك خود راه داد و انقلابيون ايراني در جواب سفارت آمريكا در تهران را به تصرف خود در آورده و ديپلماتهاي آمريكايي را گروگان گرفتند. از سوي ديگر، نميتوان صالح را در منطقه و از جمله در عربستان سعودي باقي گذاشت زيرا در اين صورت حتماً خواهند گفت كه رئيس جمهور مغضوب دست از حكومت نكشيده و ميتواند در روند انتقال قدرت مداخله كرده و هر آن پيش طرفداران تا دندان مسلح خود بر گردد. يك مسئله ديگر آن است كه بخشي از مخالفان يمني از واگذاري مصونيت دربرابر تعقيب به صالح خودداري كرده و بر محاكمه صالح در ازاي جنايات و سوءاستفاده از قدرت تأكيد مينمايند. ولي براي واشنگتن داشتن روابط حسنه با مقامات جديد يمن اهميت اصولي دارد تا آنها به همكاري ضد تروريستي ادامه داده و از پروازهاي هواپيماهاي آمريكايي بدون سرنشين كه شبه نظاميان را شكار ميكنند، ممانعت نكنند. به همين علت شروط زيادي براي ورود صالح به آمريكا مطرح ميشود. واشنگتن براي اجتناب از عواقب منفي ميخواهد كه صالح ابتدا به يكي از كشورهاي عربي براي معالجه برود و از آنجا بنا به توصيه پزشكان محلي راهي آمريكا شود.
اين روزنامه در پايان آورده است: كاخ سفيد از صالح ميخواهد كه موافقتنامهاي امضا كند كه در آن زمانبندي واگذاري قدرت و تاريخ دقيق پايان همه اختيارات رهبر يمن قيد گردد. اقامت وي در امريكا هم بي پايان نخواهد بود. از صالح ميخواهند كه از مداخله در سياست يمن دست بكشد كه همين امر ميتواند مشكل ايجاد كند. در يمن قوم و خويشان و متحدان او باقي ماندهاند كه ناگزير از منافع گروه خود دفاع خواهند كرد. در اين شرايط اميدي به حل و فصل آسان مسئله نيست.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]