واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: انتظامی: تاریخ شفاهی سینمای ایران را كامل میكنیم
گزارشی از نشست رئیس هیات مدیره «موزه سینما» انتظامی: تاریخ شفاهی سینمای ایران را كامل میكنیم عزتاله انتظامی رئیس هیات مدیره موزه سینما گفت: درصدد هستیم از همه هنرمندان سینمای ایران فیلم مستند تهیه كنیم تا تاریخ شفاهی سینما كامل شوددر یك نشسترسانهای به مناسبت فرارسیدن روزجهانی موزه (28 اردیبهشت) عزتاله انتظامی بازیگر قدیمی سینمای ایران، عضو هیات موسس و رئیس هیات مدیره «موزه سینما»، به تشریح فعالیتهای این موزه از سال 73 تاكنون پرداخت. رئیس هیئت مدیره موزه سینما در این نشست گفت: آغاز فعالیت موزه سینمای ایران به 15 سال پیش برمیگردد. فكر ایجاد و افتتاح موزه از آن جمال امید و سید محمد بهشتی رئیس وقت بنیاد سینمایی فارابی بود و آن زمان این فكر مطرح شد كه آثار سینمایی ایران را جمغ آوری كنیم. وی ادامه داد: تولد موزه به سال 1373 بر میگردد كه شهرداری تهران رسما محلی را در اختیار موزه سینما قرار داد و افرادی چون بهزاد رحیمیان، امیر اثباتی، عزیز ساعتی و میترا محاستی با من در تاسیس موزه همكاری داشتند. انتظامی افزود: موزه سینما ابتدا در خیابان لاله زار قرار داشت و در آنجا بود كه ما مشغول جمع آوری اشیا و وسائلی كه مربوط به تاریخ سینمای ایران بود، شدیم.
وی ادامه داد: جمال امید، اولین كسی بود كه وسائلی را كه داشت، در اختیار ما گذاشت. پس از او نیز گروهی از هنرمندان و سینماگران، وسائلی را كه داشتند، تقدیم موزه كردند. انتظامی گفت: من هم آلبومها و بریده جرایدی را تقدیم موزه كردهام كه از سال 1336 آنها را جمع آوری كرده بودم. آقای بازیگر در ادامه گفت: خرداد 77 اولین فاز موزه را حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور وقت افتتاح كرد و در سال 79 آقای خاتمی فاز دوم آن را افتتاح نمود و در سال 1381 نیز احمد مسجدجامعی به طور رسمی موزه را بازگشایی كرد. وی اظهار داشت: در مورد مدیریت موزه، اولین بار من را به عنوان مدیرعامل موزه انتخاب كردند و با همكاری جمال امید و ابتكارات او، موزه راه افتاد. سپس محمد محبی مدیرعامل موزه شد و چون مشكلات زمانی داشت، بعد از مدتی جمال امید در سمت مدیرعامل موزه مشغول به كار شد. وی با اشاره به فعالیتهای جمال امید گفت: از سال 1336 كه من از آلمان به ایران آمدم؛ امید را در دفتر یك جشنواره دیدم كه در حال انتشار مجله بود. آ نهم در زمانی كه مجلات مربوط به هنر چندان زیاد نبود، او بدون هیچ بودجهای، شناسامه فیلمهای سینمایی را یادداشت میكرد تا این كه در نهایت توانست تاریخ سینمای ایران را جمع آوری كند. انتظامی ادامه داد: امید در مقطع مدیریتش در موزه سینما نیز شروع به جمع آوری اشیائی كرد كه متعلق به تاریخ سینمای ایران است. ساختار موزه سینما در آن دوران وضعیت نامناسبی داشت كه ما آن را مرمت كردیم كه راهاندازی چایخانه، كلوپ سینمایی و تمبر مربوط به هنرمندان سینما را برای اولین بار چاپ كردیم، همچنین یك سالن سینمایی را افتتاح كردیم تا مردم بتوانند در این سالن فیلم ببینند. انتظامی گفت: مشكل اصلی ما در آن زمان، نداشتن بودجه بود و ما بودجه لازم را با كمك شهرداری و نهادهای مختلف به دست میآوردیم. آقای بازیگر گفت: در دوره امید، چاپ تمبر هنرمندان تداوم یافت و مجموعه مربوط به دوبلورهای ایران منتشر شد.
وی اظهار داشت: بعد از مدتی كه از مدیریت امید گذشت، چون تحقیقاتش دچار اختلال شده بود، از موزه رفت تا مرحوم مهدی سلیمی جایگزین او شود و برخی از اعضای هیئت مدیره هم آن زمان تغییر كردند. از كارهای درخشانی كه در آن مقطع قرار بود صورت گیرد؛ این بود كه ساختمان روبهروی موزه برداشته شود و محوطه تبدیل به یك باغ ایرانی شود تا موزه، گردشگاه هم باشد. وی ادامه داد: در دوره مدیریت محمدحسن پزشك در موزه سینما نیز، تغییراتی ارزشمند قرار است اتفاق بیفتد، از جمله این كه ما قصد داریم نمایشگاه نقاشی و عكاسی را در حیاط موزه برپا كنیم. از عباس كیارستمی هم دعوت كردهایم تا كارگاههای آموزشی خود را اینجا برگزار كند. وی ادامه داد: در برههای از زمان، ما از هنرمندان پیشكسوت فیلم می گرفتیم تا به صورت تاریخ شفاهی سینما دربیاوریم كه در این راستا از فردین یا ملك مطیعی فیلم داشتیم. با شروع فعالیت پزشك، این اقدام را دوباره شروع كردهایم و درصدد هستیم از همه هنرمندان فیلم بگیریم تا تاریخ شفاهی سینما كامل شود. انتظامی با اشاره به این كه در موزه سینما همه جوایز جهانی را گردآوردهایم و فقط تندیس اسكار را در موزه نداریم، افزود: قصد داریم غرفه هنرمندان جوان را از آنی كه هست، فعالتر سازیم. وی ادامه داد: هر كه در موزه فعالیت كرده باعث حركت روبه رشد آن شده و برای وقت گذرانی راهی موزه نشده است. انتظامی همچنین به هنرمندان توصیه كرد كه همچنان كه كارهای خیلی بزرگی در موزه سینما اتفاق افتاده، من توصیه میكنم، جوایزی را كه از جشنوارههای مختلف دریافت كردهاند، در اختیار موزه قرار دهند چون این جوایز وقتی در خانهها میمانند؛ خاك گرفته میشوند و از یادها میروند اما با دراختیار قرار دادن آنها به موزه، باعث میشود نسل جوان هم از از این افتخارات بهره ببرند.منبع : خبرگزاری فارس مطالب مرتبط :تجلیل از "آقای بازیگر" ایران عزت الله انتظامی نامزد هیئت مدیره خانه تئاتر شد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 460]