تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837846551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رايس: پيونگ يانگ در نهايت با طرح مكتوب راستي‌آزمايي موافقت مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رايس: پيونگ يانگ در نهايت با طرح مكتوب راستي‌آزمايي موافقت مي‌كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

كاندوليزا رايس با بيان اين كه كره شمالي نهايتا مجبور خواهد شد با طرح مكتوب راستي‌آزمايي فعاليت‌هاي هسته‌يي‌اش موافقت كند، در اظهاراتي غيرديپلماتيك گفت كه دليل پافشاري آمريكا بر اين مساله اين است كه تنها يك "احمق" ممكن است به كره شمالي اعتماد كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا در گفت‌وگويي با شوراي روابط خارجي كه روز جمعه منتشر شد گفت كه گفت‌وگوهاي اخير كشورهاي شش‌جانبه به اين دليل بي‌نتيجه ماند كه كره شمالي از پذيرش طرح مكتوب پروتكل راستي‌آزمايي خودداري كرد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، رايس گفت كه "ما يك پروتكل راستي‌آزمايي تعيين كرديم" كه آن‌ها در مذاكرات خصوصي كريستوفر هيل، نماينده آمريكا در مذاكرات شش‌جانبه با كيم كاي گوان، نماينده كره شمالي در اين مذاكرات در ماه اكتبر "با آن موافقت كردند".

وزير امور خارجه آمريكا افزود: متاسفانه آن‌ها از مكتوب كردن برخي مسايلي كه به طور خصوصي با ما مطرح كردند و بايد كتوب شود تا مشكلي در پروتكل راستي‌آزمايي ايجاد نشود، خودداري كردند. و از همين‌جا بود كه همه چيز خراب شد.

رايس در ادامه گفت: اما اين نشست با ارزش نيز بود، چرا كه كره شمالي در وضعيتي قرار دارد كه با روسيه، آمريكا، كره جنوبي، چين و ژاپن روبه‌رو است و بنابراين نمي‌توانند اين را به مشكلي دوجانبه با آمريكا تبديل كنند.

نمايندگان كشورهاي دخيل در مذاكرات شش جانبه نتوانستند روز پنج‌شنبه در جديدترين دور مذاكرات خود در زمينه‌ي چگونگي راستي‌آزمايي فعاليت‌هاي هسته‌يي كره‌ي شمالي به توافق دست يابند.

توافق نكردن نمايندگان كشورهاي آمريكا، روسيه، چين، ژاپن، كره‌ي جنوبي و كره‌ي شمالي در اين مذاكرات كه از روز دوشنبه در پكن آغاز شد و تا روز پنج‌شنبه ادامه داشت، به اين مفهوم است كه مساله‌ي كره‌ي شمالي يكي از چالش‌هايي خواهد بود كه دولت باراك اوباما، رييس‌جمهور منتخب آمريكا پس از آغاز به كار خود در ماه ژانويه با آن روبه‌رو خواهد شد.

پيونگ يانگ كه در سال 2006 دست به يك آزمايش هسته‌يي زد، سال گذشته كار راه‌اندازي تاسيسات هسته‌يي خود را آغاز كرد. توافق‌نامه‌ شش كشور ماه گذشته پس از آن كه كره شمالي اقدامات خود در اين راستا را متوقف كرده و بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را از مجموعه هسته‌يي يونگ‌ بيون كه پلوتونيم در سطح تسليحاتي توليد مي‌كند خارج كرد، در آستانه فروپاشي قرار گرفت، اما به دنبال مذاكرات كريستوفر هيل،‌ نماينده آمريكا در مذاكرات شش جانبه با مقامات كره شمالي و انجام مصالحه‌اي بين دو كشور، پيونگ يانگ سرانجام موافقت كرد پس از حذف شدن نامش از فهرست گروه‌هاي حامي تروريسم آمريكا (اقدامي كه در ماه اكتبر تحقق يافت) روند خلع سلاح هسته‌يي‌اش را از سر بگيرد.

كره شمالي اعلام كرده است كه اجازه نمونه‌برداري از سايت‌هاي هسته‌يي‌اش را به عنوان بخشي از پروتكل راستي‌آزمايي نخواهد داد، اما آمريكا تاكيد دارد كه نمونه‌برداري بخشي از توافق‌نامه‌ي پيونگ يانگ و واشنگتن بوده و بايد در طرح راستي‌آزمايي شش جانبه ذكر شود.

رايس در ادامه اظهارات خود با بيان اين كه پنج متحد كره شمالي هنوز تحت توافق‌نامه سال 2007 با كره شمالي داراي اهرم ديپلماتيك در برابر اين كشور هستند، افزود: محموله‌هاي سوختي كه آن‌ها بدان احتياج دارند نه تنها از جانب آمريكا بلكه از طرف كره جنوبي نيز بايد فرستاده شود و سئول اعلام كرده است كه روابطش با كره شمالي به چگونگي پيشرفت خلع‌سلاح هسته‌يي پيونگ‌يانگ بستگي دارد.

وزير امور خارجه آمريكا علاوه بر آن گفت كه مذاكرات شش‌جانبه نه تنها به توقف توليد پلوتونيم منجر شد بلكه علاوه بر آن به تعطيلي راكتور هسته‌يي كره شمالي، تخريب برج خنك ‌كننده نيروگاه يونگ‌بيون و كنار گذاشته شدن بسياري از فعاليت‌هاي پيونگ يانگ منجر شد.

رايس پيش‌بيني كرد كه مذاكرات با وجود بن بست فعلي پيشرفت كند.

وي گفت: من فكر مي‌كنم در چارچوب مذاكرات شش‌جانبه در نهايت يك پروتكل راستي‌آزمايي به دست خواهيم آورد كه به ما اجازه مي‌دهد با بسياري فعاليت‌هاي نگران‌كننده برخورد كنيم.

به گزارش خبرگزاري رويتر، رايس علاوه بر آن در اظهاراتي غير ديپلماتيك گفت كه تنها يك "احمق" ممكن است به كره شمالي اعتماد كند و به همين دليل است كه آمريكا بر روشي براي بررسي فعاليت‌هاي هسته‌يي‌اش پافشاري دارد.

امور خارجه آمريكا گفت: هيچ كس به كره شمالي اعتماد ندارد. منظورم اين است كه چه كسي مي‌تواند به اين كشور اعتماد كند؟ براي اعتماد به كره شمالي بايد احمق بود.

كريستوفر هيل، نماينده‌ي آمريكا در مذاكرات شش جانبه اخيرا در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت كه در صورتي كه كره‌ي شمالي انتظار دارد دولت جديد آمريكا تسليم شده و موضع نرم‌تري را در قبال خلع سلاح هسته‌يي اين كشور اتخاذ كند، نااميد خواهد شد.

وي با بيان اين كه "دقيقا نمي‌دانم چرا كره‌ي شمالي به رد پروتكل راستي‌آزمايي ادامه مي‌دهد" افزود: دليل آن مي‌تواند به اين خاطر باشد كه كره‌ي شمالي از آشكار كردن دامنه‌ي واقعي فعاليت‌هاي هسته‌يي گذشته‌اش مي‌ترسد و يا شايد پيونگ‌يانگ تنها منتظر است كه باراك اوباما، رييس‌جمهور بعدي آمريكا به روي كار بيايد.

نماينده‌ي آمريكا در مذاكرات شش‌جانبه، در ادامه گفت: اين كشور ممكن است انتظار داشته باشد كه اوباما موضع نرم‌تري را در زمينه‌ي مسئله‌ي هسته‌يي كره‌ي شمالي اتخاذ كند.

اما هيل اين احتمال را رد كرد و گفت كه در صورتي كه كره‌ي شمالي بتواند شرايط بهتري را از دولت اوباما دريافت كند وي بسيار متعجب خواهد شد.

نماينده‌ي آمريكا در مذاكرات شش‌جانبه تاكيد كرد: هنگامي كه ما اين مذاكرات طولاني‌مدت را در تابستان سال 2005 آغاز كرديم كره‌ي شمالي به‌شدت مشغول توليد پلوتونيم بود اما از زمان انتشار بيانيه‌ي مشترك سال 2005 در ماه سپتامبر آن‌ها حتي يك گرم پلوتونيم نيز توليد نكرده‌اند. من فكر مي‌كنم روند مذاكرات شش جانبه دليل اين مساله باشد.

به گفته‌ي تحليل‌گران نشست پكن از اهميت بيش‌تري نسبت به نشست‌هاي قبلي برخوردار بود؛ چراكه اين آخرين نشستي‌ بود كه در دوران رياست جمهوري بوش انجام مي‌گرفت و اين احتمال وجود داشت كه كره شمالي تلاش كند از دولتي كه در آخرين روزهاي باقيمانده سعي دارد تا جايي كه مي‌تواند موفقيت‌هاي ديپلماتيك بيش‌تري داشته باشد، امتيازات و مصالحه‌هاي بيش‌تري دريافت كند.

به دنبال شكست نشست پكن، واشنگتن اعلام كرد كه بدون يك توافق‌نامه‌ي راستي‌آزمايي ارايه‌ي كمك‌هاي وعده داده شده به كره‌ي شمالي متوقف خواهد شد؛ پيونگ‌يانگ نيز بلافاصله واكنش نشان داده و تهديد كرد كه از سرعت روند تعطيلي نيروگاه هسته‌يي اصلي‌اش خواهد كاست.

كيم كاي گوان، نماينده‌ي كره‌ي شمالي در مذاكرات شش‌جانبه گفت: بگذاريد ببينيم آيا پروژه‌هاي كمك‌هاي اقتصادي و كمك در زمينه‌ي انرژي متوقف مي‌شود يا به جلو حركت مي‌كند؟ اگر كمك در زمينه‌ي انرژي را دريافت نكنيم سرعت فعاليت‌هاي‌مان در زمينه‌ي خلع سلاح را بر اساس آن تنظيم مي‌كنيم.

در حالي كه ساير كشورها از بي‌نتيجه بودن نشست پكن صحبت مي‌كنند خبرگزاري رسمي كره شمالي جمعه هفته پيش اعلام كرد كه "پيشرفت مثبتي" در مذاكرات شش‌جانبه به خصوص در زمينه اجراي توافق‌نامه خلع سلاح در ازاي كمك حاصل شد.

اين خبرگزاري اعلام كرد: همه كشورها " پيشرفت مثبت حاصل در اجراي اقداماتي كه در دومين فاز مشخص شده صورت گرفت" را درك كردند و از تلاش‌هاي جامعه بين‌المللي براي ارايه امتيازات در ازاي خلع سلاح استقبال مي‌شود.

اين در حالي است كه كيم سوك، نماينده‌ي كره‌ي جنوبي در مذاكرات شش‌جانبه گفت كه كره‌ي شمالي درباره‌ي پروتكلي كه آن را ترجيح مي‌دهد مبهم سخن گفته است و هيچ‌گونه اصلاحيه‌اي در زمينه‌ي پيش‌نويس پروتكل پيشنهادي چين ارايه نكرده است.

تاريخ دور جديد مذاكرات هنوز تعيين نشده است، اما وو داويي، نماينده‌ي چين در مذاكرات شش‌جانبه گفت كه اين مذاكرات به زودي انجام خواهد شد.

انتهاي پيام
 شنبه 30 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن