محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854208839
تشريح جزئيات شبكه ملي اطلاعات در گفت.و.گو با معاون سازمان فناوري اطلاعات:: محدودیت اینترنت، سوای فیلترینگ و کاهش پهنای باند
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
اینترنت ملی، شبکه ملی اینترنت و بعضی مواقع شبکه ملی اطلاعات؛ اینها واژگانی است که این روزها به.ویژه با توجه به کاهش محسوس سرعت اینترنت، زیاد میان مردم و کارشناسان شنیده می.شود اما به واقع این شبکه ملی اطلاعات چیست؟ چه اجزا و لایه.هایی دارد؟ زمان اجرا و تحقق این شبکه کی است؟
مسئله نرم.افزارها و سخت.افزارهای مورد نیاز تحقق این شبکه چگونه حل می.شود و جایگاه طرح.هایی مانند ای.میل ملی، دیتا سنتر.ملی، سیستم عامل ملی و پورتال ملی در این میان کدام است؟ اینها سؤالاتی است که در گفت.و.گو با مهندس غلامرضا انصاری، معاون سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران پرسیده.ایم.
وضعیت فناوری اطلاعات درایران چگونه است؟ فضای فناوری اطلاعات فضایی است که در ابعاد مختلف زندگی مردم و به.صورت کاربردهای مختلف، جاری و ساری است و هر روز که می.گذرد این کاربری.ها وسعت و عمق بیشتری پیدا می.کند. قطعاً تامین زیرساخت.هایی که برای توسعه فناوری اطلاعات کشور نیاز است جزو ماموریت.های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در حال حاضر در کشور مطابق برنامه عمل می.کنیم؛ یعنی منابع تامین زیر ساخت.ها و توسعه زیر.ساخت.های کشور از طریق قانون بودجه و مطابق برنامه برای وزارت ارتباطات تامین می.شود. البته اولویت.های کشور به.گونه.ای است که بعضی.مواقع منابع مورد نیاز برای توسعه زیر ساخت.های فناوری اطلاعات کشور و حوزه ارتباطات به میزان مورد نیاز تامین نمی.شود و گاهی در اولویت.بندی.ها و تخصیص منابع، این منابع به میزان مورد نیاز در قوانین بودجه تامین نشده و این انتقادی بوده که از دولت قبل دراین حوزه وجود داشته است.
آیا چیزی به.عنوان شبکه ملی اینترنت یا اطلاعات مبنای قانونی داشت یا نه، و اساساً این فکر از کجا تولید شد و از کجا نشات گرفت، تا به اینجا رسید؟
ببینید زمانی که دولت نهم کارش را شروع کرد برنامه چهارم توسعه، به.صورت قانون ابلاغ شده بود و در آن شبکه ملی اینترنت مطرح نشده بود ولی در شورای.عالی فناوری اطلاعات این موضوع مطرح شد.
یعنی قانون نبود؟ قانون نبود چون زمانی که دولت نهم شروع به کار کرد، قانون برنامه چهارم جاری و تکالیف آنجا تعیین شده بود ولی به جهت اینکه یکسری مطالعات فنی و مهندسی همینطور امنیتی آنجا مطرح بود طرح شبکه ملی اینترنت یا اینترنت ملی مطرح شد. خب نقدهای خیلی زیادی می.شد و بیشتر دوستان و رسانه.ها نسبت به.عنوان آن، نقد داشتند و مجامع علمی و دانشگاهی هم این مسئله را داشتند و من فکر می.کنم در آن مقطع خیلی فرصت نشد این موضوع تبیین شود. در هر صورت بعدها طبق برنامه نسبت به تدوین شبکه ملی اطلاعات اقدام کردیم و این چیزی فراتر از طرح اولیه اینترنت ملی است، چرا که یک مدل کامل.تر و جامع.تری نسبت به آن مدل قبل است.
پس بالاخره زیر فشار بار رسانه.ها و کارشناسان رفتید تا اسم را عوض کردید؟ قبول دارید؟ من شخصاً این اعتقاد را ندارم.
پس چرا اسم عوض شد؟ ببینید، اینترنت یک بستر است و همینطور از نگاه دیگر، یک سرویس است. برای تامین اقتضائات برنامه پنجم و نیازها و توقعات و انتظاراتی که قانون برنامه پنجم از زیرساخت.های فناوری اطلاعات و ارتباطات می.خواست، عنوان اینترنت عنوان کاملی نبود. در دولت قبل مسئله ما، پهنای باند و توسعه ظرفیت.ها بود ولی الان مسئله ما فراتر از این شده، به.رغم اینکه مسئله پهنای باند همیشه به.عنوان نیاز مطرح است ما یک مقدار از عبارات کامل.تر و جامع.تر استفاده کردیم به خاطر اینکه قانون برنامه پنجم تکالیفی فراتر از پهنای باند و شبکه از ما خواسته بود.
شبکه ملی اطلاعات، یک مدل چند لایه است که لایه یک آن زیرساخت.های ارتباطی است، زیرساخت.های ارتباطی هم خودش به چند بخش تقسیم می.شود.
زیرساخت ارتباطی طبق تعریفی که در قانون برنامه پنجم آمده باید مبتنی بر IP باشد و از پروتکل اینترنت باید استفاده کند. خود این شبکه از 4 لایه تشکیل می.شود : 1- هسته، 2-کور و سوپوکور، 3- لبه 4- دسترسی.
یکی از تکالیفی که در برنامه پنجم در ماده 46 آمده این است که تمام دستگاه.های دولتی و بنگاه.های کسب و کار و خانواده.ها باید با پهنای باند مناسب به اینترنت متصل شوند.
قانون، شاخص تعیین نکرده فقط گفته 60درصد دستگاه.ها باید به پهنای باند پرسرعت متصل شوند اما دست شما را باز گذاشته، درست است؟ بله 60 درصد و شاخص تعیین نشد و دست هم باز گذاشته شده است. یکی از نکاتی که مد نظر است اینکه پهنای باند پر سرعت را روی شبکه.ای باز کنیم که محتوا و دسترسی به آن مدیریت شده باشد. از نظر ما پرسرعت، نامحدود است؛ یعنی از فناوری.های ADSL و وایمکس که امکان ارائه پهنای باند را حدود 2 مگابیت بر ثانیه و قدری بیشتر از آن می.دهد فراتر است.همانطور که می.دانید یکی از پروژه.هایی که در بخش دسترسی در وزارت ارتباطات مطرح است پروژه FTTX است. طبق برنامه.ای که وجود دارد باید در پایان برنامه پنجم تقریبا شبکه از این برنامه هم منتفع شود و ما امکان اتصال با پهنای باند بیشتر را برای تمام کاربران اعم از کاربران دولتی بخش خصوصی و خانگی فراهم .کنیم.
این فناوری FTTX چیست؟ فیبر نوری است؛ یعنی ما یکی از محدودیت.هایی که روی سیم مسی داریم ظرفیت محدودی است که می.توان روی سیم مسی برای انتقال پهنای باند برقرار کرد. فیبر نوری، این ظرفیت و محدودیت را تقریبا بر.می.دارد و ما می.توانیم با سرعت.های بسیار بسیار بالا در حد نیاز پهنای باند و سرعت ارائه دهیم. یکی از لایه.های مدل شبکه ملی اطلاعات، لایه ارتباطی است و آن چیزی که مردم می.دانند نیازشان را ارائه و مقایسه می.کنند میزان دسترسی است، منتها نکته.ای که وجود دارد این است که ما در شبکه ملی اطلاعات از نظر اتصال به منابع داخلی دیگر محدودیت نداریم اما برای اتصال به اینترنت جهانی محدودیت وجود دارد.
آیا قبول دارید که خود وزارت ارتباطات هم در اینکه موضوع اینترنت ملی مبهم بماند نقش داشته؟ یعنی اطلاع.رسانی قوی نداشته و با رسانه.ها و مجامع نخبگان تعامل نداشته است. ما بالاخره نفهمیدیم این موضوع اینترنت ملی یعنی چه؟ هیچ.وقت یک توضیح درست و حسابی از طرف مسئولان وزارت ارتباطات داده نشد. فکر می.کنم اطلاع.رسانی انجام شد منتها هجمه.ای از طریق رسانه.ها و کسانی که اساساً از سیاسی کردن فناوری اطلاعات نفع می.بردند انجام شد درحالی.که موضوع فناوری اطلاعات مسئله فنی است.
آیا واقعا انتقادها سیاسی بود؟ من حق می.دهم و تایید می.کنم اطلاع.رسانی باید انجام می.شد و تا حدی انجام شد ولی در آن هجمه.ای که وجود داشت صداها به هم نمی.رسید. من در دولت نهم بودم و برای خودمان روشن بود و بارها و بارها در مقاطع مختلف مسئولان وقت توضیح دادند ولی درحد مقدور و میسر نبود.
حتی مجلس هم توجیه نبود شاید آن سال.های اول 86 یا 85 که طرح اولیه برای تصویب بودجه به مجلس رفت و نمایندگان کمیسیون صنایع گفتند نمی.دانند اینترنت ملی یعنی چه و علناٌ مصاحبه کردند، مشکل فقط رسانه.ها نبود و در واقع فهم عمومی از یک مفهوم به.وجود نیامد. خب ببینید مواقعی به.نظر می.رسد طرح بعضی از مسئله.ها زود است یا در نوع طرحش مقداری باید بازنگری و تجدیدنظر شود. برای شبکه ملی اطلاعات، مدل مفهومی را طراحی کردیم. لایه بعدی، لایه زیرساختی یا لایه اطلاعات است. زیرساخت.های اطلاعاتی به دو بخش سخت.افزار و نرم.افزار تقسیم می.شود. بخش سخت.افزاری همان مراکز داده هستند که نقش آنها بسیار مهم است، منتها در شبکه ملی اطلاعات به.دنبال ایجاد خدمات فقط میزبانی نیستیم بلکه به.دنبال یک ابر عمومی و اختصاصی رایانه.ای هستیم.
الان وضعیت دیتاسنتر ما چطور است، یعنی آن چیزی که سال.ها تحت شبکه شارع مطرح بود تحقق پیداکرده یا نه، ما الان چند مرکز داده داریم؟ شارع به.عنوان یک دیتا سنتر دولتی مطرح شد بعدش هم در اختیار شرکت زیر ساخت قرار گرفت که الان دارد نیازهای داخلی.اش را برطرف می.کند ولی ابتدای دولت نهم به 3دیتا سنتر مجوز داده شد. در ادامه راه این شرکت.ها، چون بازار داخلی خیلی محدود و معدود بود مقداری در سرمایه.گذاری و انجام تعهداتشان دچار مشکل شدند. بعدها برخی از شرکت.ها متقاضی ایجاد مرکز داده بودند؛ یعنی از یک.طرف به.عنوان یک الزام اعلام کرده بودیم که تمام سایت.های دولتی داخل کشور بیایند و از طرفی امکان سرمایه.گذاری.شان محدود بود و از طرف دیگر برخی شرکت.ها می.گفتند ما حاضریم این کار را بکنیم. ما 3-2.سال بعد از اینکه پروانه فعالیت را به این سه تا دیتا سنتر دادیم اعلام کردیم که ایجاد دیتا سنتر محدودیت ندارد، هر شرکت خصوصی که بخواهد این.کار را بکند ما پروانه می.دهیم که توسعه.ای در آن مقطع انجام شد؛ یعنی شرکت.هایی در آن مقطع آمدند و سرمایه.گذاری کردند.
یعنی بدون مجوز هر بانک و مؤسسه.ای می.تواند دیتاسنتر ایجاد کند؟ نه آن 3سال سپری شد؛ اعلام کردیم تا 3سال می.توانند در این حوزه سرمایه.گذاری کنند. مجوز نمی.خواهد تا ما بتوانیم بازار را به. حالت تعادل درآوریم.
کی این فرصت تمام شد؟ الان تمام شده است. ما الان یک آیین.نامه را تهیه کردیم و در شرف ارسال به کمیسیون تنظیم مقررات است.
چند درصد از محتوا و داده.های فارسی وایرانی روی مراکز داده ایران است؟ آیا برآوردی دارید؟ دولتی.ها را چون تکلیف کرده بودیم تقریبا نود و چند درصد داخل کشورند.
برخی از بانک.ها هنوز در خارج از کشور میزبانی می.شوند که حساسیت زیادی هم دارد. بانک.های دولتی عموما داخل کشورند، شاید بانک.های خصوصی درنظرتان هستند. دانشگاه.ها، بانک.ها و دستگاه.های دولتی را بررسی کردیم، نسبت دستگاه.های دولتی خیلی بیشتر بوده است. بانک.ها شاید برای بک آپ از میزبان خارجی استفاده کنند به.خاطر اینکه اخلالی در سیستم.شان به.وجود نیاید. ببینید زیرساخت اطلاعاتی، تکلیف بند ب قانون است. آنجا موضوع اشتراک.گذاری اطلاعات مطرح می.شود و تبادل اطلاعات که وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات باید برایش آیین.نامه بنویسند. آیین.نامه تهیه شده و در معاونت نظارت راهبردی نهایی شده است و مراحل تصویب و ابلاغش باید طی شود وگرنه خود سند تمام شده، تمام دستگاه.های مربوطه نظرشان را داده.اند و کار انجام شده است.
آیا هیات وزیران هم تصویب کرده یا نه؟ همه کار آن انجام شده و رفته برای تصویب. از نظر وزارت ارتباطات کار تمام شده و در اختیار معاونت نظارت راهبردی قرار گرفته است. در جلساتی که در معاونت نظارت و راهبردی داریم شرکت کردیم و تمام نظرات اعمال شده و در نوبت تصویب است.در لایه رو که زیرساخت لایه اطلاعاتی است یک بخش سخت.افزار و یک بخش نرم.افزار وجود دارد. بخش سخت.افزاری بیشتر مرکز داده هستند و بیشتر زیرساخت بندب ماده 46 تلقی می.شوند. یک بخش دیگر، زیر.ساخت.های نرم.افزاری اطلاعات است که پایگاه.های اطلاعاتی و سیستم.عامل در آن لایه تعریف می.شود. برای آن هم ما پروژه.های متعددی داریم برای بومی.سازی. و چون در تحریم هستیم باید از آن نوع محصولات بومی استفاده کرده و زیرساخت اطلاعاتی مورد نیاز را فراهم کنیم.
در این دو بخش تا چه حد جلو رفته ایم؟ شاید 50 درصد پیشرفت داشته.باشیم ولی امکاناتی داریم که به.زودی از سیستم عامل بومی استفاده می.کنیم.
برای راه.اندازی سیستم عامل ملی آیا با دانشگاه.ها یا کنسرسیوم خاصی قرارداد بسته.اید؟ بله ولی نمی.توانیم به خاطر امنیت افرادی که در آنجا کار می.کنند اسم ببریم.
راجع به پایگاه.های اطلاعاتی و بخش نرم.افزار اطلاعاتی چطور؟ یکی دو پروژه هست که به.صورت سیستم عامل پیش می.رود. قبل از اینکه از لایه دو به لایه سه بروم نکته.ای را عرض می.کنم. گاهی مواقع سؤال می.شود این پروژه.هایی که می.گویید، کی شروع شده، کی تمام می.شود؟ نکته اول اینکه ما 5سال در طول برنامه باید این کارها را بکنیم. برای این 5سال ما در واقع کار را به 3کار تقسیم کردیم. فاز ساماندهی که تا پایان سال90 و کمی بیشتر باید تمام شود. فاز گذر و مهاجرت که تا پایان سال91 باید تمام شود، فاز مطلوب و تثبیت که تا پایان برنامه پنجم است.درلایه زیرساخت ارتباطی که لایه یک ما بود اصلاً ساماندهی. آی.پی آدرس.ها از پروژه.های اصلی بود که دارد انجام می.شود. شما می.دانید که یکی از منابع مهم اینترنتی. آی.پی آدرس است. در همین لایه، زیرساخت ارتباطی لایه گذر به. آی.پی نسخه 6 را داریم. این یکی از پروژه.های بسیار مهم است که سند راهبردی و نقشه راه مهاجرت به. آی.پی 6 خوشبختانه در وزارتخانه تصویب شده است.
لطفا توضیح بیشتری در این مورد بدهید که اهمیتش چیست، چه تاثیری در رفتار کاربردارد؟ در حوزه منابع. آی.پی آدرس ما در پایان سال90 ساماندهی می.کنیم و در سال91 به.دنبال گذر هستیم در سال91 به بعد به.دنبال تثبیت هستیم. آی.پی نسخه چهارم جزو منابعی بود که توزیع آن در دنیا در سال2010 تمام شده و بیش از 4میلیارد . آی.پی آدرس نسخه 4 از دهه80میلادی توزیع شد. تقریبا از ابتدای دهه90 و تا ابتدای سال 2011 توزیع آن تمام شد و تقریبا مصرف آن تا یکی دو سال دیگر تمام می.شود. الان هر کس گرفته باید مصرف کند؛ یعنی الان ما سال گذشته 16کلاس. آی.پی آدرس گرفتیم و هنور استفاده نشده که احتمالا تا سال 2013 تمام می.شود.
تعداد کل. آی.پی .های مصرفی ایران را اگر محدودیتی نیست بگویید؟ حدود 6 یا 7 میلیون. آی.پی آدرس معتبر عددی اینترنتی استفاده کرده.ایم و داریم به. آی.پی آدرس نسخه 6 مهاجرت می.کنیم، این مسئله کل دنیاست. درهمه کشورهای دنیا توزیع. آی.پی آدرس نسخه 4 و مصرفش تمام شده لذا برای توسعه شبکه، شما نیاز دارید که از. آی.پی آدرس.های عددی جدیدی استفاده کنید.. آی.پی .های نسخه چهارم که تمام شده، نسخه4، دو به توان 32 بودند که 4میلیارد می.شدند، آی.پی .های عددی نسخه 6، 128 بیتی هستند و 2 به توان 128 هستند که تقریبا می.توان گفت برای همیشه تاریخ. آی.پی آدرس وجود خواهد داشت. در فناوری جدید دیگر گوشی.هایتان. آی.پی می.گیرند. مثلا اپراتور سوم که آمده مصرف. آی.پی آدرس دارد و اتفاقا در جلسات مهاجرت.ها به. آی.پی آدرس نسخه 6 شرکت می.کنند. مثلا کشوری مثل کره.جنوبی که 40میلیون بیشتر جمعیت ندارد نزدیک به 100میلیون. آی.پی آدرس نسخه 4استفاده کرده که الان کمبود دارد و حدود 10میلیون. آی.پی نسخه 6 هم استفاده کرده است.کشورها برای اینکه شبکه.شان و کاربرهایشان را توسعه دهند به منابع بیشتری نیاز دارند، دیگر باید مهاجرت کنند به. آی.پی نسخه 6 و مهاجرت کردن به این راحتی نیست.
چند درصد از 6 یا 7میلیون. آی.پی نسخه 4 که به ایران اختصاص داده شده در وب فعال فارسی حضور دارند؟ ممکن است روی سروری که با یک. آی.پی بالا می.آید شما تعدادی از سایت.های مختلف را هاست بکنید. پس تعداد آدرس.ها نمی.تواند شما را به تعداد وب.سایت.ها و پیچ.ها رهنمون کند ولی با یک مهندسی دیگر می.توان این کار را کرد. مثلا ما بالغ بر 250هزار آدرس با دامنه Ir و ضمائم آن داریم، از طرفی به همین میزان آدرس.های دات کام، دات ارگ و دات نت و دیگر داریم که وب فارسی روی آن بالا آمده، وب ایرانی یا فارسی خیلی تفاوتی ندارد. البته بیشترین مصرف آدرس.های عددی توسط کاربران نهایی است. البته هاستینگ هم یکی از جاهایی از شبکه است که با. آی.پی آدرس می.شناسیم.
آیا تعداد مصرفی. آی.پی ها ارتباطی با تعداد کاربران دارد؟ آیا می.توان از روی آن تعداد کاربران نهایی اینترنت در ایران را پیدا کرد؟ پروژه.ای داشتیم و الان به ثمر رسیده و داریم استفاده می.کنیم. اول یک فرمول ضریب نفوذ داشتیم که نهایی شده است. الان پورتال ضریب نفوذ روی سایت «متما» فعال است و همایشی تا اواخر دی.ماه برگزار خواهیم کرد که تمام استان.ها و اپراتورها دارند اطلاعات خود را دراین سایت وارد می.کنند و به.صورت دائم و مستمر تعداد کاربران و ضریب نفوذ را آنجا اعلام می.کنیم.
چرا آمارهایی که وزارتخانه درباره تعداد کاربران اینترنت در ایران اعلام می.کند کمی متفاوت است؟ علتش این است که ما از اطلاعات فرضی یا اطلاعات موجود خودمان استفاده کردیم و با آن همایشی که در پایان ماه برگزار می.کنیم کسانی که یوزر و پسورد به آنها می.دهیم اطلاعات خودشان را می.بینند. البته راستی.آزمایی هم داریم. مثلاً فرض کنید اگر از تمام استان.ها می.پرسیم که تعداد مشترکان همراه اولتان را به ما بگویید یک.بار هم از همراه اول می.پرسیم و یک.بار هم از سازمان تنظیم می.پرسیم که اینها راستی.آزمایی دقیق.تری می.شود. به هر حال فرمول هست و فرمول تا امروز کامل بوده و تست.های خودش را داده است.
عدد کـاربران اینترنت در ایران را می.گویید طبق آخرین فرمولی که دارید؟ فرمول کامل زیربار نرفته، فرمول با اطلاعات موجود خودمان است، الان حضورذهن ندارم. ولی باید صبر کنیم یکی دو ماهی از آن بگذرد تا اطلاعات با شرایط جدید وارد شود و به عدد دقیق.تر برسیم.
با آمارهای. آی تی یو هم متناقضند. آمارهای وزارتخانه با این «متما» و آمارهای.آی تی یو سه.چیز متفاوتند؟ این طیفی است. آمارهایی که ما می.دهیم از این به بعد آمار به روز است. .ای تی یو گزارش سالانه می.دهد. می.دانید که .ای تی یو اطلاعاتی که از ما می.گیرد امسال چاپ نمی.کند، 2011 را2013 چاپ می.کند؛ یعنی اطلاعات را از ما می.گیرد. از 190 تا220 کشور می.گیرد در آن گزارش سالانه خودش، یک.سال میلادی بعد چاپ می.کند.
مرجع رسمی اعلام آمار کاربران اینترنت در ایران چه نهادی است؟ مرکز متما است؛ مرکز ملی توسعه مدیریت اینترنت کشور مرجع رسمی ارائه ضریب نفوذ اینترنت در کشور است.
و توضیح در باره لایه.سه؟ درلایه سه یک مقدار بحث.های کاربردی داریم که یک بخش آن در حوزه وب است. 3کاربرد برای شبکه ملی اطلاعات تعریف کردیم؛ یکی کاربری عمومی در فضای وب است. فضای وب یک فضای متنوع است. فضای عمومی وب شامل فضای آموزشی، فضای تجاری، فضای اجتماعی، شبکه.های اجتماعی، رسانه.های اجتماعی و کلاً سوشال مدیاها، شیرینگ، چتینگ، گفت.وگو به.عنوان وب اجتماعی تعریف می.شود.یکی از کاربردهایی که شبکه ملی اطلاعات دارد زیرساخت دولت الکترونیک است که بند ب، ج و د ماده 46 را شامل می.شود، البته موضوع کارت هوشمند هم هست ولی بندهای ب و ج را ملاحظه کنید اشتراک.گذاری، تعامل و تبادل اطلاعات همگی تکلیف شد که از طریق شبکه ملی اطلاعات انجام شود. پس دقیقاً مدل شبکه ملی اطلاعات را کلمه به کلمه و با عبارت.های مختلف و تکلیف.های برنامه پنجم منطبق کردیم؛ پس لایه سه، هم به بحث بند ب، ج و د ماده 46 برمی.گردد و زیرساخت شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک فضای اختصاصی توسعه دولت الکترونیک تعریف می.شود.یک کاربرد سوم شبکه ملی اطلاعات دارد و آن کاربردهای چندرسانه.ای است. الان یکی از تقاضا.ها و درخواست.هایی که در دنیا از سال.ها قبل شروع شده و رو به افزایش است و در کشور ما هم دارد پا می.گیرد بحث.های چند رسانه.ای است؛ مثل. آی.پی تی وی، آی.پی .مدیا و بازی، سرگرمی و خرید و فروش اینترنتی که در فضای چندرسانه.ای و غیر وب و البته می.تواند در برخی از کاربردها روی وب هم کار کند و اینجاست که در لایه اطلاعاتی و ارتباطی فشار می.آورد و کشش بازار به.گونه.ای خواهد بود که اصلاً استفاده از فناوری ارتباطی امروزی پاسخگوی این نیاز نیست. یعنی شما به مضاربی از مگا بیت نیاز دارید تا بتوانید فیلم درخواستی را برای کاربر نهایی ارائه کنید.
آیا شما این امکان را دارید که سرویس. آی.پی تی وی به مردم بدهید. بله ما این امکان را داریم. نیازی که الان صدا وسیما دارد برای کاربرانش در حد آن 2 مگابیت است بنابراین به لحاظ فناوری و امکانات همین ADSL و وایمکس امکان ارائه پهنای باند به میزان مورد نیاز دارد. منتها با توجه به محدودیتی که روی اینترنت بود این محدودیت در این قسمت وجود ندارد و البته باید مراجع ذی.صلاح هماهنگی.های لازم را انجام بدهند و قطعاً انجام داده.اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]
-
گوناگون
پربازدیدترینها