واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: با وجود ابهام در پرداخت وام 25ميلياردي به خودروسازهاي آمريكاييخودروسازان آمريكا 34ميليارد وام ميخواهند
مونا مشهدي رجبيسه شركت خودروسازي آمريكا كه از دولت آمريكا تقاضاي دريافت 25ميليارد دلار وام كرده بودند و اين تقاضاي آنها نيز از طرف دولت اين كشور مورد بيتوجهي قرار گرفته، در خواست خود را به همراه مداركي كه نشان دهنده نياز آنها به كمك مالي دولت است، به كنگره ارائه كردند. اما هم اكنون درخواست آنها تغيير كرده است.
بر طبق گزارشهاي موجود سه شركت خودروسازي آمريكا درخواست كردند كه دولت آمريكا 35 ميليارد دلار به آنها وام دهد تا با كمك آن ضمن تكميل برنامههاي تحقيق و توسعه خود اقدام به توليد خودروهاي دوستدار محيط زيست نيز بكنند. فورد در گزارش 36صفحهاي خود كه به كنگره آمريكا ارائه داد نوشته است: «شركت فورد به عنوان يكي از شركتهاي خودروسازي آمريكا و به عنوان نمايندهاي از صنعت خودروسازي اين كشور، قبول دارد كه در مشكلات مالي ايجاد شده سهميدارد با اين حال تمام مشكلي كه در صنعت خودرو وجود دارد، نتيجه سياستهاي اقتصادي و ناكارامدي آن نيست.»
در ادامه اين گزارش آمده است: «اين بحران درسي قابل توجه به ما داد و ما متوجه شديم كه بايد مدل تجاري و توليدي خود را اصلاح كنيم. اين طرح در حال اجرا است و مطمئنا ميتواند ما را به هدف غايي و نهايي خود كه باقي ماندن در بازار و ارائه مدلهاي جديد و پر طرفدار است برساند.»
از طرف ديگر روساي دو شركت كرايسلر و جنرال موتورز كه براي حضور در كنگره و ارائه مدارك خود با جت شخصي به واشنگتن سفر كرده بودند، روز گذشته اعلام كردند كه براي حل بخشي از بحران مالي خود اين جتها را فروختهاند. هفته گذشته بسياري از كارشناسان اقتصادي به اين دو شركت اعتراض كردند در صورتيكه بحران مالي آنها جدي است بايد اين جتها را بفروشند تا سهمياز مشكلات مالي آنها را حل كند.از طرفي اين جتهاي شخصي نشان دهنده اقتدار اقتصادي شركت است كه در شرايط كنوني و بر طبق امارها و اطلاعات ارائه شده در حال فروپاشي است.
ريك واگونر، مدير عامل شركت جنرال موتورز و الن مولالي مدير عامل شركت فورد و باب ناردلي، مدير عامل شركت كرايسلر اعلام كردند براي حضور در جلسه كنگره با خودروهاي هيبريدي توليدي خود به واشنگتن سفر ميكنند كه نشان دهند توليدات آنها هم از ايمني بالا برخوردار است و هم توان عرضه به بازار مصرف را دارد. قرار بر اين است در جلسه كنگره كه فردا (جمعه) براي بررسي درخواست خودروسازان برگزار ميشود، جنرال موتورز تقاضاي وام 12 ميليارددلاري، فورد تقاضاي 9 ميليارد و كرايسلر تقاضاي وام 7 ميليارد دلاري خواهند كرد. آنها تقاضا دارند 11 ميليارد دلارديگر نيزبراي تامين نقدينگي براي هر سه شركت در اختيار خودروسازان قرار گيرد.
خودروسازان آمريكا ارائه اين وام را براي بقاي آنها ضروري ميدانند. به خصوص كه آمارهاي اخير از كاهش 30درصدي فروش خودرو در ماه نوامبر سال جاري خبر ميدهد و اين به معناي از دست رفتن درآمدي است كه ميتوانست بخشي از آنها براي ادامه كار شركتها استفاده شود.
در ماه نوامبر سال جاري ميلادي فروش خودرو در آمريكا براي سيزدهمين ماه متوالي كاهش پيدا كرد و هم اكنون فروش خودرو در اين كشور به كمترين سطح طي سي سال اخير رسيده است. گفته ميشود در يازده ماه امسال خودروسازان آمريكايي شاهد كاهش 7/36درصدي فروش نسبت به مدت مشابه سال قبل هستند. شركت جنرال موتورز اعلام كرد در ماه نوامبر با كاهش 41درصدي فروش مواجه شده است و در صورتيكه اين روند براي چهار ماه ادامه پيدا كند چارهاي جز اعلام ورشكستگي براي آنها باقي نميماند. فورد نيز اعلام كرد حتي اگر توان كار در بازار را داشته باشد تا سال 2011 ميلادي نخواهد توانست به سودآوري برسد.
همچنين اين سه شركت خودروسازي آمريكا در مورد طرح توليد خودروهاي هيبريدي ميگويند: «شركت فورد در نظر دارد تا سال 2010 ميلادي ون (van) الكتريكي توليد كند و در سال 2011 ميلادي خودروهاي سالون الكتريكي را به بازار عرضه كند. جنرال موتورز هم تا سال 2012 ميلادي 15 مدل خودروي هيبريدي به بازار عرضه ميكند.»
قانونگذاران دموكرات بر اين باورند كه خودروسازان آمريكا بايد سرمايهگذاري در توليد خودروهاي هيبريدي و الكتريكي را بيشتر كنند و از وابستگي به نفت و فرآوردههاي نفتي بكاهند. شركت فورد در اين مورد ميگويد: «ايجاد چنين تغيير بزرگي در توليد خودرو مستلزم از دست دادن بسياري از سهامداران بزرگ و عمده است. بنابراين براي چنين تصميميبايد با تماميكاركنان، دلالان و نمايندگيهاي فروش شركت فورد در سراسر دنيا مذاكره شود.»
به هر حال در انتهاي هفته جاري نتيجه درخواست وام 34 ميليارد دلاري خودروسازان آمريكا از دولت اين كشور مشخص ميشود. اين در حالي است كه درخواست آنها مبني بر دريافت وام 25 ميليارد دلاري كه در وهله اول ارائه شده بود، تاكنون به نتيجهاي نرسيده است.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]