واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
ممكن است تصورش برايتان سخت باشد كه 30 سال پيش، اينترنت چيزی جز پديده.ای نوظهور نبود و فقط روشی برای به اشتراك گذاشتن اطلاعات توسط استادان دانشگاه.ها و پژوهشگران و برای تعداد كمی.از مردم راهی برای اتصال به شبكه گسترده جهانی بود.
نامه الكترونيكی يا e-mail اصلا به اين شكلی كه امروزه از آن استفاده می.كنيد، نبود. استفاده از سيستم.های اوليه آنها نيز كه در دانشگاه.ها يا با داشتن حساب كاربری كه از طريق اولين سرويس.های ارائه.كننده اينترنت (ISP) از جمله پراديگی (prodigy) و آمريكا آنلاين (America online) عرضه می.شد، اغلب دشوار بود.
با گذشت زمان، سال 2009 تغيير چشمگيری در دنيای اينترنت رخ داد. البته در آن زمان، دسترسی به اينترنت و استفاده از آن به صورت دقيقه.ای حساب می.شد. همان.طور كه همه.فناوری.ها بسرعت رشد و پيشرفت می.كنند و هزينه استفاده از آنها كمتر و دسترسی به آنها راحت.تر می.شود، اينترنت نيز در اين سال.ها پيشرفت قابل توجهی داشته است. يكی از پيشرفت.های اخير در زمينه ارتباطات ديجيتال، اينترنت بی.سيم يا وای.فای است. اين فناوری كه امروزه در كافی.شاپ.ها، كتابخانه.ها و فرودگاه.های سراسر جهان در دسترس عموم قرار دارد، استفاده از اينترنت را همانند استفاده از تلفن همراه رايج كرده است. اگرچه اینترنت مزایای زیادی برای كاربران آن دارد، اما خطراتی نیز آنها را تهدید می.كند.
شاید شما جزو آن دسته از كاربرانی باشید كه تصور می.كنند شخص یا اشخاصی بدون اجازه آنها از وای.فای.شان استفاده می.كنند و می.خواهند از این موضوع اطمینان حاصل كنند. هنگامی.كه سارقان وای.فای از اینترنت شما استفاده می.كنند، سرعت پهنای باند اینترنت شما را كاهش می.دهند و از همه بدتر می.توانند به اطلاعات ذخیره شده در رایانه شخصیتان دسترسی پیدا كنند یا آنها را آلوده به ویروس كنند. نگران نباشید. در این مقاله راهكارهایی برای مقابله با سارقان وای.فای ارائه خواهیم كرد. در ابتدا با ساختمان شبكه اینترنت بی.سیم آشنا می.شویم.
آشنایی با شبكه وای.فای
پیش از این كه متوجه شوید فردی در حال استفاده از اینترنت بی.سیم شماست، بهتر است مطالبی اساسی را در مورد شبكه رایانه خود بدانید.
شبكه بی سیم شامل یك اتصال اینترنتی باند پهن از مودم.های DSL، كابلی و ماهواره.ای است. شما مودم را به یك روتر بی.سیم وصل می.كنید سپس این روتر بی.سیم سیگنال.ها را پخش و یك شبكه ایجاد می.كند. این همان چیزی است كه به آن شبكه داخلی یا LAN می.گویند. LAN جایی است كه شما دستگاه.های جانبی خود، مانند رایانه یا لپ.تاپ و پرینتر را در آن راه اندازی می.كنید. روتر شما جدولی به نام پروتكل پیكربندی پویای میزبان یا DHCP خواهد داشت. این جدول فهرستی از تجهیزات رایانه.ای ارائه می.كند كه اجازه دسترسی به رایانه شما را دارند.
هر یك از دستگاه.ها آدرس كنترل دسترسی به رسانه.ها یا MAC مخصوص به خود را دارند كه این آدرس.دهی نوعی شناسایی منحصربه.فرد كارت شبكه است. آدرس.های MAC را تولیدكنندگان كارت.های شبكه تعیین می.كنند؛ اما اگر كاربران چگونگی تغییر این آدرس را بدانند، می.توانند آدرس دلخواه خود را جایگزین كنند. روتر از این آدرس.ها برای تعیین پروتكل اینترنت یا آدرس آی پی برای هریك از دستگاه.های شبكه شما استفاده می.كند. آگاهی از آدرس.های MAC و آی پی تجهیزاتتان زمانی كه گمان می.كنید ممكن است كسی از وای.فای شما در حال استفاده باشد، سودمند است.
ممكن است بعضی از این اصطلاحات رایانه.ای باعث سردرگمی.شما شده باشند، اما اصلا نگران نباشید. مهم این است كه حالا می.دانید هنگامی.كه می.خواهید اتصال وای.فای خود را بررسی كنید، باید به دنبال چه چیزی باشید.
شناسایی سرقت وای.فای
آیا سرعت شبكه وای.فایتان كند شده است؟ آیا گاهی اوقات نمی.توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید و دلیل آن را نمی.دانید؟ اگر به طور مرتب با این مشكلات رو به رو می.شوید، شاید اتصال وای.فایتان مشكل داشته باشد. اما چنانچه گاه و بیگاه در ساعات مشخصی از روز دچار این مشكلات می.شوید، این اتفاق نشان.دهنده آن است كه شخص دیگری در حال استفاده از اینترنت شماست و وقت آن رسیده تا شبكه وای.فایتان را بررسی كنید.
اولین و ساده.ترین اقدامی.كه می.توانید انجام دهید بررسی امنیت شبكه وای.فای است. هنگام نصب روتر، از شما خواسته می.شود رمزی برای روتر انتخاب كنید. این رمز گذاری كه در اصطلاح به آن WEP می.گویند، در واقع به شما این امكان را می.دهد تا با آن رمز به شبكه وای.فای شخصی خود وارد شوید. اگر رمزی تعیین نكرده باشید، یك شبكه باز ساخته.اید و افرادی كه در آن محدوده هستند، می.توانند براحتی و به صورت رایگان از اینترنت وای.فای شما استفاده كنند. اگرچه اسم این كار هك كردن نمی.تواند باشد، اما نوعی دزدی به شمار می.رود.
تعیین رمز عبور یا كلید WEP لزوما تضمینی برای جلوگیری از استفاده افراد ناشناس از شبكه وای.فای نمی.شود. برای این كه از ورود افراد به شبكه خود مطمئن شوید كافی است نگاهی به گزارش روزانه شبكه یا همان Log بیندازید. برای انجام این كار به منوی استارت بروید و گزینه My Network Places را برگزینید، سپس روی گزینه View Entire Network كلیك كنید. اگر تعداد دستگاه.های نمایش داده شده در شبكه بیشتر از تعداد دستگاه.هایی باشد كه شما اجازه دسترسی به آنها را داده.اید، به این معنی است كه دزد اینترنتی دارید.
روش مشابه دیگری كه برای مشخص كردن وضعیت فهرست كاربران وای.فای شما كاربرد دارد، بررسی جدول كلاینت.های DHCP روتر است. این جدول نیز تقریبا شبیه Log، دستگاه.هایی را كه در شبكه شما هستند نشان می.دهد. اگر به تعدادشان اضافه شده باشد نشان.دهنده آن است كه وای.فای شما دزدیده شده است.
مطمئنا هیچ.كس دوست ندارد مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. همچنین هیچ.كس دوست ندارد اطلاعات غیرقانونی از شبكه وای.فای او رد و بدل شود. به همین دلیل شما باید خودتان وارد عمل شوید و با جلوگیری از ورود سارقان وای.فای به شبكه خود، از آن محافظت كنید.
راهكارهای مقابله با سارقان دیجیتال
اگرچه انتخاب یك كلید WEP اقدامی.ضروری برای هر شبكه وای.فای است، با این حال حتی امكان سوءاستفاده از آن شبكه.ها نیز وجود دارد. در این صورت، می.توانید از یك پروتكل امنیتی مانند «دسترسی حفاظت شده وای.فای» (WPA) استفاده كنید. این كانال امنیت بیشتری دارد، با وجود این ممكن است توسط سارقی سمج هك شود.
همچنین می.توانید از حالت دستی (Manual) كانال DHCP استفاده كنید. به این صورت كه آدرس MAC هركدام از رایانه.های خود را به صورت دستی وارد كنید. این كار باعث محدود شدن شبكه شما می.شود تا فقط رایانه.هایی شناسایی شوند كه آدرس شان ثبت شده است.
نرم.افزار مانیتورینگ اینترنت نیز گزینه مناسبی است تا كاربران را در این چند روش راهنمایی كند. همچنین برای آن دسته از كاربرانی كه به به.كارگیری از روش.های ذكر شده علاقه.مند نیستند، می.تواند مفید باشد. به.علاوه، این نرم.افزار شما را قادر می.سازد تا اتصال وای.فایتان را براحتی كنترل كنید. ممكن است درون روتر وای.فای شما یك نرم.افزار تعبیه شده باشد كه به شما در كنترل شبكه كمك كند.
در آخر، SSID رادیویی روتر خود را خاموش كنید. این كار می.تواند به.طور موثری شبكه شما را مخفی كند در نتیجه دیگر كسی نمی.تواند شبكه وای.فای شما را در جستجوهای خود پیدا كند و درصدد دزدیدن آن باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 533]