واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تشكل غير دولتي ديده بانان شهر براي نظارت بر اقدامات شهري ايجاد مي شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رئيس مركز تشكل هاي اجتماعي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران گفت: در حوزه پژوهش كتاب خانه اي تخصصي تا پايان امسال براي سازمان هاي مردم نهاد راه اندازي مي شود كه شامل كتاب ها ، مقالات و پايان نامه هاي تخصصي مورد نياز تشكل هاي اجتماعي است.
به گزارش روز يكشنبه گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، محمد ابويي، رئيس مركز تشكل هاي اجتماعي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ، صبح امروز در نشست خبري سازمان هاي مردم نهاد در بستر قانون اساسي با اشاره به اهداف و وظايف اين مركز گفت : ساماندهي و حمايت تشكل هاي مردمي در فرهنگ سراها و برقرار كردن تعامل با حوزه هاي اجتماعي مناطق براي ايجاد ظرفيت هاي فراگير در مديريت شهري و در راستاي مديريت واحد شهري ، از اهداف اين مركز است.
وي با بيان اين كه 1200 تشكل و 400 كانون فعال در تهران وجود دارد و با نيازسنجي و بررسي هايي كه انجام شد بايد چند اتفاق در در اين حوزه مي افتاد ، افزود: مديريت شهري به جمعيت زياد تهران به تنهايي قادر به تحقق اهداف خود نيست و در راستاي ايجاد محيطي آرام براي زندگي و هم چنين توسعه پايدار نيازمند مشاركت موثر و تخصصي در قالب گروه هاي سازمان يافته مردمي است تا در تصميم گيري ، نظارت ، مشورت و اجراي برنامه ها شهري با حضور نخبگان محلي و با رويكرد توسعه محلي فعاليت كند.
ابويي با اشاره به محور فعاليت مركز تشكل هاي اجتماعي ، خاطر نشان كرد : در تهران 500 محله وجود دارد و براي تحقق اهداف تعريف شده بايد توسعه كمي و كيفي تشكل ها اتفاق مي افتاد.
وي افزود: در تهران فرهنگ سراها و كانون ها ي فرهنگي مختلفي وجود دارد ، اما نياز شهروندان بسيار بيشتر است و هر محله به 6 تا 7 كانون محلي نياز دارد.
ابويي در ادامه گفت: در حوزه نظارت با وجود مركز 1888 و سامانه 137 ، نيازمند همكاري تشكل هاي غير دولتي بوديم و به همين دليل در اين راستا تشكل غير دولتي "ديده بانان شهر" با نقش نظارتي و پيگيري براي نظارت بر فعاليت هاي شهري تشكيل خواهد شد.
وي افزود: همچنين در حوزه مشورتي نيز مجمع مشورتي از دبيران و مسئولان كانون ها تشكيل مي شوند كه اين مجمع در حوزه اجرا،ظرفيت ها و فرصت هاي شهر را شناسايي و سطح بندي مي كنند و در مخاين اطلاعات به رئيس سازمان فرهنگي هنري منتقل خواهد شد.
ابويي با بيان اين كه اقدامات انجام شده در راستاي آموزش و توان افزايي سازمان هاي مردم نهاد ، اظهار كرد: در حوزه پژوهش كتاب خانه اي تخصصي تا پايان امسال براي سازمان هاي مردم نهاد راه اندازي مي شود كه شامل كتاب ها ، مقالات و پايان نامه هاي تخصصي مورد نياز تشكل هاي اجتماعي است و تلاش داريم تا از افرادي كه در حوزه ادبيات عمومي و ايراني فعاليت مي كنند حمايت كنيم.
وي از راه اندازي پايگاه اطلاع رساني مرجع سازمان هاي مردم نهاد خبر داد و گفت: در اين پايگاه همه سازمانهاي مردم نهاد اطلاعات خود را قرار مي دهند و هم چنين نشريه اي نيز با رويكرد علمي و محتوايي آماده خواهد شد تا ادبيات علمي و آموزشي را در اين زمينه داشته باشيم.
ابويي در ادامه اظهار كرد: نمايشگاه توانمندي تشكل هاي بانوان شهر تهران نيز تشكيل خواهد شد و همچنين فراخوان عمومي آشنايي شهروندان با تشكل هاي اجتماعي نيز اعلام مي شود.
رئيس مركز تشكل هاي اجتماعي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با بيان اين كه در قانون اساسي در 12 اصل به مشاركت معنادار مردم توصيه شده است ، افزود: با رويكرد نهادينه سازي سازمان هاي مردم نهاد و به مناسبت تصويب قانون اساسي با حضور نمايندگان شوراي شهر به عنوان مراجع قانون گذارو هم چنين 400 نفر ازدبيران فعال كانون ها و سازمان هاي مردم نهاد ، 12 آذر ماه سميناري با تشكيل خواهد شد تا موانع و چالش هاي مديريت شهري بررسي و نتايج آن به شكل لايحه در شوراي شهر تصويب شود تا به عنوان قانوني راهبردي در حوزه مديريت شهري بدون نگاه سليقه اي مديران اجرايي شود.
وي با بيان اينكه اين مركز نقش دخالتي ندارد و تنها نقش تسهيل سازي و حمايتي را انجام مي دهد ، افزود: قانون اساسي ما بسيار روشن و شفاف است و مشكلاتي كه وجود دارد در قوانين عادي است كه تعريف شده و شهرداري تهران در نظر دارد تا در بخشي كه مي تواند ظرفيت هاي شهر را با مشاركت مردم توسعه دهد و از طريق شورا و مراجع قانون گذار اين ارتباط را تسهيل و نهادينه كند./146/110
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]