واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سكه طلا از امروز روي ميز بورس
مشتريان اصلي سكه طلا در معاملات آتي بورس كالا با تبليغات و اطلاعرسانيهاي بورس اوراق بهادار جذب بازار ميشوند.
حميد رضا مدامي - نماينده كارگزاري مشاوران سهام در گفتوگو با ايسنا گفت: حجم معاملات سكه طلا بيشتر از شمش طلاست و مشتريان بيشتري را جلب ميكند البته اين امر منوط به آن است كه در بازار بورس تبليغ بيشتري شود چون مشتري از نوع مشتري بورس اوراق بهادار است.
وي افزود: سكه طلا چون به مبلغ كمتري سرمايهگذاري نياز دارد، مشتريان خرد را هم جذب ميكند و اميدواريم مشتريان بيشتري در بورس در قراردادهاي آتي حضور يابند.
وي خاطرنشان كرد: در معاملات آتي، قرارداد روي كاغذ بوده و كالايي مبادله نميشود، البته رونق بازار نيازمند اطلاع رساني بيشتر است.
مدامي تاكيد كرد: با وجود بازار مدرن معاملات آتي همچنان بازار سنتي سكه طلا وجود دارد اما اميدواريم كساني كه در پي سرمايهگذاري روي سكه يا شمش طلا هستند به سمت قراردادهاي آتي جذب شوند.
وي افزود: در رينگ معاملات پتروشيمي فرآوردههاي نفتي و محصولات پتروشيمي درآن معامله ميشود و بسياري از محصولات جديد شركتهاي پتروشيمي اراك و اميركبير وارد بورس ميشود و تمامي فرآوردههاي پتروشيمي بايد از حالت سنتي خارج شده و بايد از طريق بورس كالا معامله شوند.
نماينده كارگزاري مشاوران سهام با اشاره به ادغام بورس كشاورزي و فلزات در بورس كالا گفت: اين تشكل از لحاظ اطلاعرساني، نحوه انجام كار و سرعت معاملات بسيار موثر است و تجربه جهاني نيز در يك تشكل بورس كالا انجام ميشود.
وي عدم رونق بورس كشاورزي را به نوع بازاريابي در رينگ محصولات كشاورزي مرتبط دانست و اظهار كرد: فعالان و توليدكنندگان اين حوزه تمايل بيشتر به بازار سنتي محصولات كشاورزي دارند اما به عنوان مثال در فلزات شركتهايي چون ذوبآهن اصفهان ملزم شدهاند كه محصولات خود را تنها از طريق بورس عرضه كنند، البته در كشاورزي به دليل تنوع محصولات نميتوان چنين الزاميگذاشت اما با معافيتها يا سياستهاي تشويقي مشتريان بيشتري به سمت اين بازار جذب ميشوند.
مدامي ادامه داد: اينكه بازار معاملات در جزيره كيش واقع شده است نه تنها براي مشتريان خارجي راحتتر است بلكه سهلالوصول بوده و رفت و آمد سادهتر است.
وي در خصوص تغيير احتمالي مديريت شركت بورس كالا با واگذاركردن اظهار نظرات به پس از روي دادن اين اتفاق گفت: در دوره تصديگري هاشميان نه تنها حجم معاملات بورس افزايش يافت بلكه براي جذب و ورود محصولات پتروشيمي به بورس تلاش زيادي شده است تا دلالان حذف شوند. همچنين مدير اجرايي معاملات قرارداد آتي بورس كالا توصيه كرد به دليل وجود ريسك و سود و زيان در معاملات قرارداد آتي سكه تمام بهارآزادي، افراد حرفهاي وارد اين معاملات شوند.
احمد رضايي در گفتوگو با فارس، در رابطه با معاملات قرارداد آتي سكه تمام بهار آزادي كه از روز سه شنبه در بورس كالا آغاز شد اظهار داشت: درمعاملات قرارداد آتي انواع محصولات فقط سرمايهگذاران حرفه اي وارد بورسهاي كالايي ميشوند.
وي ادامه داد: بورس كالا در حالي معاملات قرارداد آتي سكه تمام بهار را راهاندازي ميكند كه به دليل وجود ريسك و سود و زيان و همچنين ظرايف اين نوع از معاملات، توصيه ميشود افراد حرفهاي وارد اين معامله شوند.
رضايي با بيان اين كه در اين نوع از معاملات (كه به معاملات اهرمي معروف است) سرمايهگذاران با پرداخت يك دهم از مبلغ معامله ميتوانند تا 10 برابر معامله كنند خاطرنشان كرد: مردم عادي بدون آمادگي قبلي نميتوانند در اين معاملات حضور داشته و موفق باشند و اين گروه در صورتي ميتوانند وارد معاملات قرارداد آتي سكه شوند كه اولا از دانش قبلي برخوردار بوده و ثانيا قبل از انجام معامله بايد بيانيه ريسك را امضاء كنند تا هر گونه ضرر و زيان احتمالي را متقبل شوند.
وي ادامه داد: سرمايهگذاران و علاقهمندان بعد از احراز هويت، اعتبار سنجي، اخذ كد سهامداري و معرفي به اتاق پاياپاي بايد براي معامله سكه وجه تضمين اوليه ( سپرده اوليه) بگذارند و در صورت انعقاد قرار داد، قبل از زمان سررسيد 2 ماهه بايد تكليف تحويل سكه يا انجام معامله ديگر را مشخص كنند.
مدير اجرايي معاملات قرارداد آتي در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به اينكه بورس كالا بازوي بانك مركزي و بانك كارگشايي بانك ملي است خاطرنشان كرد: بورس كالا در شرايطي براي معاملات قرار داد آتي سكه با دو منبع معتبر و داراي مجوز و تاييديه از بانك مركزي قراردادهايي را منعقد كرده كه در حال انجام مذاكراتي با بانك مركزي هستيم تا در صورت موافقت بانك مركزي معاملات نقدي سكه نيز فراهم شود.
رضايي گفت : اين درست كه هر فرد حقيقي ميتواند 10 سكه تمام بهار را در قبال پرداخت 200 هزار تومان (معادل يك دهم ارزش سكه) معامله كند اما نبايد فراموش كرد كه معاملات قرار داد آتي سكه و ديگر محصولات از ريسك برخوردار بوده و بايد حتما دانش و آگاهي لازم وجود داشته باشد.
وي افزود: پرداخت 200 هزار تومان از طرف مشتري به عنوان وجه تضمين اوليه است كه اين قيمت در حال حاضر تعيين شده و طبيعتا براساس شرايط بازار روز و نوسانهاي شديد سكه قابل تغيير است و هر چند كشف قيمت توسط بورس انجام ميشود اما در تعيين قيمت سكه بورس كالا هيچ دخالت و نقشي را ندارد و اين اتفاق به عهده بازار است.
رضايي با بيان اينكه كارمزد معاملات بورس كالا و كارگزار در ازاي هر قرارداد (10 سكه) از هر طرف معامله هزار تومان است گفت: افراد عادي و سرمايهگذاران ناآشنا با بورس بايد ابتدا شناخت مناسبي از چند و چون بورس كالا و قرارداد آتي و قبول ريسك داشته باشند و آموزشهاي لازم را طي كنند.
شيوههاي واگذاري شركتهاي پتروشيمي
وي افزود: البته مشاركت دادن بخش خصوصي به واگذاري مجتمعهاي فعال محدود نميشود و تاسيس برخي از مجتمعها با كمك اين سرمايهگذاران آغاز شده است كه از آن جمله ميتوان مجتمعهاي پتروشيمي اميركبير، جم، آرياساسول، كارون و غدير را نام برد.
زادمهر ادامه داد: مجتمعهايي مانند رازي نيز با ظرفيت توليد دو ميليون تن اوره و آمونياك در اواخر سال گذشته از طريق مزايده به بخش خصوصي خارجي واگذار شده است.
رئيس كل امور مجامع و سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي يادآوري كرد: در همسويي با واگذاري سهام شركتهاي زيرمجموعه پتروشيمي، دولت بخش عمده سهام برخي از اين شركتها را بابت بدهي خود به بخش غير دولتي واگذار كرده است كه سهام پتروشيميهاي جم و خراسان از آن جمله هستند، ضمن اين كه بخشي از سهام شركتهاي پتروشيمي بندرامام، فجر و ... نيز بابت سهام عدالت به شركت كارگزاري سهام عدالت واگذار شده است.وي در باره واگذاري سهام دو مجتمع خراسان و تبريز كه قرار بود در سال گذشته محقق شود، گفت: تمام اقدام هاي لازم براي واگذاري اين شركتها مانند تغيير اساسنامه، اصلاح ساختار عملياتي و فراهم كردن سرمايه مورد نظر سازمان بورس براي اين شركتها انجام شده، ولي به دليل اين كه محصولات توليدي اين دو شركت جزء نهادهاي كشاروزي است و قيمت آن را دولت تعيين مي كند، اين قيمتها براي خريد محصولات مناسب نيست و در نتيجه عمليات اين شركتها منجر به زيان ميشود.
زادمهر تصريح كرد: سازمان بورس نيز به دليل آزاد نبودن تعيين قيمت محصولات اين دو شركت و زيان انباشته آنها تا كنون اجازه انجام معامله به روي سهام شركتها را صادر نكرده است.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]