واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گفتوگو/ كارشناس مسايل روسيه: روسها علاقهاي به شراكت زيردستانه با اتحاديهي اروپا ندارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
يك كارشناس مسايل روسيه اظهار داشت: روسها ديگر علاقهاي به انعقاد قرارداد همكاري و مشاركت با اتحاديهي اروپا كه در آن اروپا به عنوان شريك برتر مطرح ميشود، ندارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، الكساندر رار كارشناس مسايل روسيه و نويسندهي كتاب زندگينامهي ميخاييل گورباچف و ولاديمير پوتين، در گفتوگو با پايگاه اينترنتي اشتاندارد در گفتوگو با اين پايگاه اينترنتي اظهار داشت كه اظهارات و تهديدات اخير ديميتري مدودف رييس جمهور روسيه، تا حدي براي رياست جمهوري باراك اوباما مشكل ساز خواهد شد.
اين كارشناس آلماني مسايل روسيه در بخش ابتدايي مصاحبهي خود با اشاره به انتظاراتي كه از دولت اوباما در راستاي بهتر ساختن روابط آمريكا با روسيه ميرود، گفت:اوباما و مدودف هر دو نمايندگان نسل جديدي از سياست هستند. اين دو در زمان جنگ سرد هر دو كودك بودهاند بنابراين هردو ديد جديد و متفاوتي در مورد سياست در عرصهي بين الملل دارا هستند. فضاي حاكم بر مذاكرات جي- 20 نيز نقش بسيار تعيين كنندهاي در روابط آتي بين اين دو خواهد داشت. در شرايط فعلي نيز ساخت يك سيستم دفاعي مشترك ميتواند باعث نزديكتر شدن همكاري بين روسيه و آمريكا شود.
رار افزود: ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه، به آمريكا در ژوئن سال 2007 پيشنهادي را ارائه داد كه طبق آن آمريكا ميتواند در چارچوب يك سيستم تدافعي مشترك از ايستگاه رادار قبله استفاده كند و در ازاي آن، از استقرار موشكهاي رهگير و سيستم رادار در اروپا صرف نظر كند. اگر چه آمريكا اين پيشنهاد را رد كرد اما امكان ايجاد اين سيستم مشترك ميتواند به عنوان نمونه و مثالي براي همكاريهاي محتمل بين طرفين باشد. بيل كلينتون رييس جمهور سابق آمريكا، از هر گونه تحريك و تشنج عليه روسيه جلوگيري كرد. حال با توجه به اين مساله كه ممكن است بعضي اعضاي دولت كلينتون در كابينهي اوباما حضور داشته باشند ميتوان اين طور ارزيابي كرد كه شايد دولت اوباما نيز از تحريك روسيه امتناع كند.
رار گفت: اميدوارم كه اوباما اروپا را به دو بخش قديم و جديد تقسيم نكند و ما به جاي آنكه تنها بر روي ورود اعضاي جديد متمركز شويم، بايد با همهي كشورهاي مهم عضو اتحاديه مذاكره داشته باشيم. ديك چني نيز به اشتباه با تمركز و حمايت از كشورهاي مخالف روسيه، سياستي مخالف با روسيه و همين طور خلاف منافع برخي از كشورهاي عضو اتحاديه اتخاذ كرد؛ اما اكنون از اوباما انتظار ميرود كه به نظرات كشورهاي اروپايي نيز در ساخت سيستم دفاع موشكي توجه كرده و با اعتماد سازي فضاي لازم براي گسترش همكاريهاي اروپا و آمريكا را فراهم آورد.
وي افزود: اين عقيده كه ميتوان از طريق قراردادهاي همكاري با روسيه، جريانهايي را كه در اين كشور سپري مي شود زير نظر گرفت به دههي 90 بر ميگردد. روسها ديگر علاقهاي به انعقاد قرارداد با اروپا ندارند؛ قراردادهايي كه روسيه در آنها به عنوان شريك پايين تر و زيردست مطرح ميشود. روسها بيشتر به دنبال همكاريهاي هم تراز و هم سطح با اروپا هستند. اتحاديهي اروپا بايد اين اصل را مورد توجه قرار دهد كه منافع روسيه چيست. تا زمان انعقاد نهايي قرارداد همكاري بين روسيه و اتحاديهي اروپا، مدت زيادي باقي مانده است و تا آن زمان بايد تغييرات بسياري صورت گيرد تا نهايتا بتوان اين قرارداد را تصويب كرد.
آخرين بار حدود پنج سال طول كشيد كه اين قراردادها به تصويب نهايي برسد درحالي كه در آن زمان اتحاديهي اروپا تنها از 15 عضو تشكيل شده بود، در شرايط فعلي اعضاي اين اتحاديه 27 عضو است.
رار در بخش پاياني مصاحبه ي خود اظهار داشت: علت بيشتر شكستهايي كه در روابط روسيه و اتحاديهي اروپا وجود داشته است بياعتماديهايي است كه همچنان نيز در روابط طرفين به چشم ميخورد. اتحاديهي اروپا بايد از اعضاي جديد، همكاري و يكپارچگي با اتحاديه و نهايتا همكاريهاي استراتژيك با روسيه را طلب كند. روسها نيز بايد مراقب لفاظيهاي خود باشند. هشدارهاي اخير مدودف براي مقابله به مثل با آمريكا بر سر سيستم دفاع ضد موشكي آمريكا پارهاي از اين لفاظيهاي تحريك آميز به شمار ميرود.
انتهاي پيام
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]