تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827777916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معرفی رشته فیزیک و گرایش های ارشد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: معرفی رشته فیزیک و گرایش های ارشد


هدف
در معرفی علم فیزیک دکتر پروین استاد فیزیک دانشگاه امیرکبیر می.گوید: «فیزیک علم زندگی و اصلا علم حیات است» . و یا دکتر منیژه رهبر استاد فیزیک دانشگاه تهران معتقد است هر چیزی که در اطراف خویش می.بینیم به فیزیک ربط پیدا می.کند. همچنین پاسخ به بسیاری از سوالهایی را که همیشه ذهن بشر به آن مشغول بوده است به وسیله علم فیزیک می.توان داد. مثل این که دنیا چگونه بوجود آمده است؟ از چه تشکیل شده و کوچکترین جزء آن چیست؟
در کل می.توان گفت که جهان در بزرگترین مقیاس تا ریزترین مقیاس در ارتباط با علم فیزیک می.باشد.
یکی دیگر از استادان دانشگاه نیز فیزیک را دانش کشف و استفاده عملی از قوانین و روابط حاکم بر پدیده.های طبیعی می.نامد که مبنای این دانش بر تجربه و آزمایش استوار است.
ماهیت :

رشته فیزیک در حد لیسانس عبارت است از فیزیک دبیرستانی به اضافه فیزیک قرن بیستم . از سوی دیگر می.توان گفت که فیزیک در حد لیسانس مفاهیم فیزیکی دبیرستانی را عمیق.تر کرده و طرز برخورد با مسائل فیزیکی را آموزش می.دهد».
دکتر پروین نیز می.گوید: «فیزیک دانشگاهی بر پایه کتاب فیزیک هالیدی و برخی کتب دیگر که به زمینه.های فیزیک مدرن می.پردازد، قرار گرفته است یعنی به نظر من اگر کسی مطالبی را که در فیزیک هالیدی نوشته شده است به درستی بفهمد باید به او لیسانس فیزیکش را بدهند».
گرایش.های مقطع لیسانس:

رشته فیزیک در دوره کارشناسی دارای ۵ گرایش اتمی مولکولی، هسته.ای ، حالت جامد، هواشناسی و نجوم است (البته فیزیک دارای گرایش دبیری نیز هست که ما در اینجا به بررسی آن نمی.پردازیم چرا که گرایش دبیری به عنوان یک گرایش تخصصی در علم فیزیک مطرح نمی.باشد) که تعداد واحدهای تخصصی هر یک از این گرایش.ها در دوره کارشناسی بسیار محدود است و به همین دلیل گرایش.های فوق در این دوره تفاوت محسوسی با یکدیگر ندارند.
برای اطلاع هرچه بیشتر به معرفی اجمالی هر یک از گرایشهای این دوره می.پردازیم:

گرایش اتمی – مولکولی

فیزیک اتمی- مولکولی که مربوط به فیزیک جدید است از زمانی متولد شد که دانشمندان متوجه شدند کوچکترین جزء در طبیعت اتم نیست بلکه اتم از اجزای کوچکتری به نام الکترون.ها و هسته تشکیل شده است. یعنی اتم از هسته.ای تشکیل شده است که الکترون.هایی در اطراف آن می.گردند.
دکتر منیژه رهبر استاد فیزیک دانشگاه تهران در ادامه سخنان خویش می.گوید: «در این میان فیزیک اتمی به بررسی نقل و انتقال.های الکترون.های اطراف هسته می.پردازد و خواص آنها را مورد بررسی قرار می.دهد. یعنی ما در فیزیک اتمی کاری به این نداریم که هسته از چه تشکیل شده است بلکه هسته برایمان مرکزی با بار مثبت است و بیشتر توجه ما جلب الکترون.های اطراف هسته می.شود».
دکتر هوشنگ روحانی.زاده استاد فیزیک دانشگاه تهران نیز در معرفی فیزیک اتمی می.گوید: «اگر ما بپذیریم که در کل، علم فیزیک به دو بخش دنیای بزرگ و دنیای کوچک تقسیم می.شود. دنیای بزرگ فیزیک ، مربوط به دنیای روزمره است و در آن حرکت اتومبیل.ها، موشک، ماهواره و در کل تمام حرکاتی که می.بینیم مورد بررسی قرار می.گیرد، فیزیک اتمی به دنیای بی.نهایت کوچک.ها برمی.گردد چرا که ما در فیزیک.اتمی به بررسی ساختار ذره.ای به نام اتم می.پردازیم و این که اتم چگونه تشکیل شده و چه ویژگی.هایی دارد؟»

گرایش فیزیک هسته.ای

دکتر رهبر در معرفی فیزیک هسته.ای می.گوید: «در فیزیک هسته.ای، خود هسته، مورد مطالعه قرار می.گیرد یعنی متخصصان و دانشمندان بررسی می.کنند که هسته از چه تشکیل شده و چه نیروهایی بین اجزای هسته حکمفرما است و در نتیجه واکنش.های انجام شده،. چقدر انرژی آزاد می.گردد؟»
دکتر دویلو نیز در معرفی این گرایش می.گوید: «انرژی هسته.ای و رادیوایزوتوپ.ها مسائلی هستندکه در فیزیک هسته.ای مورد بررسی قرار می.گیرد».

فیزیک حالت جامد

گرایش حالت جامد مربوط به سیستم.های بس ذره.ای مخصوصا جامدات است.
سامان مقیمی عراقی در ادامه می.گوید: «ابتدایی.ترین کار در این گرایش بررسی بلورهای جامدات و خواص اپتیکی ، مکانیکی، الکتریکی و صوتی امواجی است که در آن منتشر می.شود که این بررسی منجر به پدیده.های مختلفی مثل ابر رسانایی، نیم رسانایی و یا پخش و انتقال گرما می.گردد.»
دکتر پروین نیز می.گوید: «مطالعه دانش مربوط به کریستال.ها و ویژگی.های فیزیکی آنها به گرایش حالت جامد بر می.گردد.»

گرایش هواشناسی

دو گرایش نجوم و هواشناسی بسیار محدودتر از سه گرایش اتمی – مولکولی، هسته.ای و حالت جامد ارائه می.شود. برای مثال در سال تحصیل ۷۹-۷۸ گرایش هواشناسی تنها در دانشگاه هرمزگان ارائه شده و گرایش نجوم اصلا ارائه نشده است.
اما در معرفی این گرایش سامان مقیمی عراقی می.گوید:
«گرایش هواشناسی ، اطلاعات پایه.ای و متنوعی درباره انواع پدیده.های جوی و برخورد علمی با آنها ارائه می.دهد و همچنین با مطالعه دینامیک وضعیت هوا می.توان بررسی کرد که شرایط هوا چگونه تغییر کرده و چه پارامترهایی برای ایجاد این تغییر لازم است؟»

گرایش نجوم

سه بخش اصلی این گرایش را نجوم رصدی، اخترشناسی و کیهان.شناسی تشکیل می.دهد.
سامان مقیمی عراقی در ادامه می.گوید: «در بخش نجوم که جنبه مشاهداتی دارد، پدیده.های مختلف نجومی را رصد و ثبت کرده و سپس از آنها عکس گرفته و طیف آنها را می.سنجد.
در اخترشناسی که جنبه نظری دارد وضعیت ستارگان مورد مطالعه قرار می.گیرد یعنی بررسی می.شود که هر ستاره در چه مرحله.ای قرار دارد و چه اتفاقاتی برایش رخ می.دهد؟
بخش کیهان.شناسی نیز با این که زیاد جنبه نجومی ندارد اما به هرحال پیشرفتش را مدیون علم نجوم است. به این معنی که مدل.های مختلف کیهان.شناسی باید با داده.های رصدی مطابقت کند.». گفتنی است که این کیهان.شناسی به صورت کلاسیک به چگونگی ایجاد جهان و تشکیل ساختارهای کهکشانی مانند خوشه.ها و ابر خوشه.ها می.پردازد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن