واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خالد مشعل به ثمر رسيدن گفتگوهاي ملي در قاهره را خواستار شد
خبرگزاري فارس: رئيس دفتر سياسي حماس امروز پس از ديدار با رئيسجمهور و نخستوزير لبنان در جريان سفر به اين كشور، به ثمر رسيدن گفتگوهاي ملي در قاهره را خواستار شد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري النشرة لبنان، "خالد مشعل" مردم فلسطين را نسبت به تمام گروههاي لبنان در يك موضع دانست و تاكيد كرد: ما نسبت به تمام گروههاي لبنان يك موضع داريم، ما با لبنان يكپارچه و قانونمند موافقيم و بر هر چيزي كه منافع اين كشور را تامين كند، اصرار ميورزيم.
وي كه قرار است با سيد "حسن نصرالله" دبيركل حزبالله و "سعدالحريري" رئيس جريان المستقبل و شيخ "فيصل المولوي" دبيركل جماعت اسلامي در لبنان نيز ديدار كند، بار ديگر تاكيد كرد كه ما دشمن هيچ جرياني در لبنان نيستيم.
مشعل پس از ديدار با "ميشل سليمان" و "فؤاد سنيوره" در كاخ رياستجمهوري بار ديگر بر موضع خود در اسكان آوارگان فلسطيني تاكيد كرد و گفت: موضع اساسي و عملي ما در رد اسكان آوارگان فلسطيني و تاييد بازگشت آوارگان به اين كشور، شناخته شده است، حضور مردم فلسطين در لبنان موقت است و آنها با رد مهاجرت از فلسطين به دنبال پيروزي در بدست آوردن حق بازگشت به اين كشور هستند.
وي همچنين از دولت لبنان خواست تا زمان حضور فلسطينيها در لبنان مايحتاج آنها را بر اساس قانون اساسي لبنان تامين كند.
رئيس دفتر سياسي حماس همچنين بر تلاش و اصرار خود در به نتيجه رسيدن آشتي ملي در قاهره با وجود تعدادي از مشكلات فعلي تاكيد كرد و گفت: ما بر نتيجهبخشي اين آشتي به عنوان بسته كاملي از پروندههاي صلح و آشتي تاكيد داريم.
وي همچنين خواستار توقف تشديد ناامنيها در كرانه باختري شد.
دولت مصر پس از رايزني با گروههاي فلسطيني و گرفتن نقطه نظرات آنها برنامهاي را براساس چكيده اين نقطه نظرات به گروههاي فلسطيني براي ايجاد آشتي ميان آنها پيشنهاد كرد.
جنبشهاي فتح و حماس از اين برنامه پيشنهادي براي برقراري آشتي در گفتگوي ملي فلسطين كه قرار است نهم نوامبر (ماه جاري ميلادي) در قاهره برگزار شود، استقبال كردند.
گروههاي فلسطيني از جمله جنبش حماس ضمن استقبال از اين برنامه ملاحظاتي را درباره مفاد آن مطرح و خواستار اصلاح آن شدند.
اين برنامه پيشنهادي بر تشكيل دولت توافق ملي با ماموريتهاي معين شامل برداشن محاصره و رسيدگي به امور زندگي روزمره مردم فلسطين، زمينهسازي براي برگزاري انتخابات جديد رياست تشكيلات خودگردان و مجلس قانونگذاري فلسطين و نظارت بر بازسازي دستگاههاي امنيتي براساس اصول حرفهاي و ملي تاكيد دارد.
اين برنامه همچنين خواستار "محافظت از آتش بس" با رژيم صهيونيستي شده است.
از سوي ديگر "ابراهيم النجار" يكي از مسئولان جنبش "جهاد اسلامي" فلسطين ديروز اعلام كرد، هيئتي از رهبران اين جنبش در غزه براي ديدار با مقامات جهاداسلامي حاضر در دمشق، به سوريه رفتند.
بنا بر اين گزارش، موضوع ديدار رهبران جهاد اسلامي، بررسي روند گفتوگوهاي آشتي ملي حماس با جنبش فتح است كه قرار است يكشنبه 9 نوامبر (19 آيان) در قاهره برگزار شود.
ابراهيم در جمع خبرنگاران با بيان اين خبر گفت: صبح امروز هيئتي از جهاد اسلامي غزه را به مقصد دمشق ترك كرد تا با رهبران اين جنبش در سوريه رايزني كند.
ابراهيم همچنين تصريح كرد: قرار است رياست هيئتي كه از "رهبران داخل و خارج [از غزه]" تشكيل ميشود بر عهده "رمضان عبدالله الشلح" [از رهبران جنبش جهاد اسلامي] باشد.
همچنين روزنامه فلسطيني "القدس"نسخهاي از متن پيشنهادهاي مصر براي گفتوگوي داخلي فلسطين كه به همه نيروها و گروههاي ملي فلسطين ارسال كرده دريافت كرده است.
اين پيشنهادها، شامل ضرورت پايان يافتن شكاف داخلي و پايبندي به وحدت ملي و تاكيد بر اهميت ايجاد آشتي ملي و حفظ وحدت اراضي سياسي، جغرافيايي و ملي فلسطين است.
بر اساس پيشنهادهاي مصر، گفتوگوي ملي فراگير راه حل مناقشات است و پايبندي به دموكراسي راه پايداري نظام فلسطيني است.
حفظ حرمت خون شهداي فلسطيني و گزينه مقاومت در راستاي توافق ملي فراگير نيز در متن پيشنهاد مصر آمده است.
بر اساس اين يادداشت، منابع مورد مراجعه در گفتوگو توافقنامه قاهره، يادداشت تفاهم و توافقنامه مكه، ابتكار محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان و قطعنامههاي اجلاسهاي عربي درباره آشتي ملي فلسطين خواهد بود.
پيشنويس توافقنامه نكات اساسي را تعيين كرده كه در زير آورده ميشود:
مورد نخست اين است كه وظيفه دولت وحدت ملي رفع محاصره و تحريمها و تسهيل در روند عبور و مرور و زندگي فلسطينيان و مهيا كردن شرايط برگزاري انتخابات پارلماني و رياستي، بازسازي سرويس امنيتي بر اساس اصول كاري و ملي در جهت دفاع از وطن و هموطنان است، مورد دوم تاكيد بر برگزاري انتخابات پارلماني و رياستي همزمان در تاريخ مورد توافق گروههاي فلسطيني است؛ مورد سوم، توسعه سازمان آزاديبخش فلسطين بر اساس توافقنامه قاهره است؛مورد چهارم، ضرورت فراهم سازي ملاحظات براي پايبندي به مرحله اتي و حفظ آتشبس و ضرورت ايجاد شرايط لازم براي موفقيت آشتي ملي است؛ مورد پنجم اين است كه در گفتوگو توافق درباره تشكيل كميتهها براي بررسي همه مسائل مورد گفتوگو و آشتي ملي حاصل شود كه شامل كميته دولتي و كميته انتخاباتي و كميته سرويس امنيتي و كميته آشتيهاي داخلي است.
مورد ششم، وجود كمكهاي عربي به اقتضاي مصلحت و ضرورت است؛ مورد هفتم اينكه نيروهاي امنيت ملي به تنهايي مسئول امنيت ملي و هموطنان و دفاع از آنها است.
انتهاي پيام/.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]