واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ترافيك پايتخت معمايي پيچيده اما ...
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مساله ترافيك، مساله اي است كه مردم در كلان شهرها و برخي جاده هاي كشور هر روز با آن دست به گريبانند. روزانه ساعت ها وقت مردم تلف، اعصاب آنان خرد و ميلياردها تومان بنزين و گازوئيل كشور در اين ترافيك سنگين به هدر مي رود...
اما در اين شرايط مشكل از كجا ناشي مي شود؟ به راستي چاره كار چيست؟ آيا راهكاري براي رهايي از اين وضعيت وجود دارد؟!
مشكل ترافيك سنگين امروز شهرهاي كشور مشكلي نبوده است كه يك شبه به وجود آمده باشد، اين مساله در اثر سياست هاي اشتباه برخي مسوولين كم كم و به طور نامحسوس به وجود آمده و اگر امروز با آن به طور هوشمندانه اي برخورد نكنيم به زودي شاهد عواقب وخيم آن خواهيم بود.
مديراني كه به محيط و تغييرات آن توجه نداشتند روند و تغييرات تدريجي را شناسايي نكرده و بنابراين در زمان لازم استراتژي مناسب را اتخاذ نكردند... از طرف ديگر، اين مديران ظرفيت تحمل خيلي از تغييرات محيطي ناگهاني را ندارند و بنابراين به آن تغييرات به درستي عكس العمل نشان نمي دهند...
به همين دليل است كه امروز شاهد سوخت يارانه اي هستيم كه همه را تشويق به استفاده از خودرو شخصي با پول بيت المال مي كنيم، آن هم به بهانه توسعه سفر، اما اين موضوع نبايد در جاي ديگر هزينه شود، قطعا قرار گرفتن سوخت ارزان قيمت در ناوگان حمل و نقل عمومي مي تواند نه تنها صرفه جويي را به همراه داشته باشد بلكه توسعه سفر و بدون ترافيك را شاهد خواهيم بود.
در صد سال اخير جمعيت ايران حدودا 9 برابر شده و از 6/8 ميليون نفر به بيش از 70 ميليون نفر رسيده است. رشد شهرنشيني در اين دوره چشمگير بوده و طبق آخرين آمارها بيش از 5/1 درصد از كل جمعيت كشور در شهرها ساكن هستند و 90 درصد از كل جا به جايي هايي كه در كشور انجام مي شود مربوط به سفرهاي درون شهري است.
صنعت حمل و نقل يكي از پايه هاي رشد و توسعه شهرها و كشور است اما اين صنعت به رغم منافع بي شماري كه دارد به دليل برنامه ريزي هاي نامطلوب گذشته دستخوش هزينه ها، آثار و پيامدهاي منفي بسياري در كشور ما بر جا گذشته كه مهمترين آنها تهديدهاي منابع انساني، منابع انرژي و منابع زيست محيطي و به علاوه ميليون ها ساعت اتلاف وقت ارزشمند شهروندان و ناراحتي هاي روحي و رواني ناشي از تاخير در شلوغي و تراكم ترافيك است.
پايتخت امروز مانند آبستن است كه انفجار آن پيامدهاي ناگواري را به دنبال دارد، بمب ساعتي كه هر ثانيه آن، لطمات سنگيني را به مردم وارد مي كند...
بر اساس اظهار مقامات پليس راهنمايي و رانندگي، اگر روند ترافيك و افزايش خودرو در تهران ادامه يابد، ديگر جابه جايي براي تردد خودرو در معابر عمومي و خيابان ها نخواهيم يافت!!
حقيقتا جاره كار چيست؟! معمايي پيجيده و معادله اي چند مجهولي كه نيازمند عزم جدي كليه مسوولين مربوطه و مردم دارد....
در حال حاضر هشت شهر بزرگ كشور به جز تهران كه شامل مشهد، شيراز، اصفهان، تبريز، كرج، اهواز و اراك است داراي شاخص عمر آلودگي هوا بالاتر از استاندارد زيست محيطي هستند يكي از دلايل عمده مرگ و مير در كشور مربوط به تصادفات رانندگي است...
نبود ناوگان حمل و نقل عمومي كارآمد بسترهاي ترافيك را در كلان شهرهايي چون پايتخت آماده مي كند...
چند وقتي هست كه مسوولين دور هم جمع شدند و طرح جامع ترافيك و يا حمل و نقل را براي اجرايي شدن ارايه كردند. در اين بخش از گزارش به محتواي اين طرح از زبان رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي مي پردازيم....
** توسعه شبكه زيرساخت هاي راه ها
سردار رويانيان، رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در همين رابطه در گفت و گو با با خبرنگار ايسكانيوز با تاكيد بر اينكه توسعه راه ها براي فرار از ترافيك راه حل خوبي است، گفت: توسعه شبكه زيرساخت هاي راه ها شامل بزگراه ها، افزايش كمربندي هاي ورودي و خروجي و حتي دو طبق كردن آن به صورت هوايي يا زيرزميني نقش تعيين كننده اي را در كاهش بار ترافيك دارد.
وي با بيان اينكه بايد 100 تا 150 كيلومتر به توسعه شبكه راه ها اضافه شود، گفت: افزايش چشمگير خودروها در تهران در حالي صورت مي گيرد كه متاسفانه كيلومتري به شبكه راه هاي آن اضافه نمي شود.
** توسعه حمل و نقل مطمئن
فرمانده پليس راهنمايي و رانندگي با تاكيد بر اينكه شبكه زيرزميني مثل مترو، و همچنين اتوبوس و تاكسي بايد بر اساس نياز مردم توسعه يابد، اظهار داشت: سيستم حمل و نقل عمومي درون شهري متاسفانه داراي يك سيستم كنترلي نظام مند كه بتواند پاسخگوي مطالبات مردم باشد، نيست....
** ايجاد محدوديت تردد خودروهاي شخصي
سردار رويانيان بر افزايش محدوديت تردد خودروهاي شخصي در نقاط پر ازدحام و پرتردد تاكيد كرد و گفت: همزمان با اين موضوع بايد آموزشي همگاني و فرهنگسازي به مردم درخصوص استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي به جاي خودروهاي شخصي از طريق نهادها و سازمان هاي مختلف بالاخص رسانه ها شكل بگيرد.
وي همچنين به توسعه شهرك هاي مدرن اطراف تهران اشاره كرد و افزود: با قرار دادن تسهيلات و امكانات مورد نياز در اين شهرك مي توانيم از سفرهاي درون شهري خودداري كنيم.
رييس ستاد تبصره 13 خاطرنشان كرد: نبود جايگاه هاي سوخت با توجه به نياز مردم، بر ترافيك برخي نقاط تهران افزوده است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر جايگاه هاي سوخت بايد دو برابر شود.
سردار رويانيان با يادآوري اين موضوع كه پليس به تنهايي نمي تواند معضل ترافيك را در پايتخت حل كند، خواستار همكاري و هماهنگي مردم و مسوولين در اين زمينه است.
با اين حال اگر مسوولان چاره اي را براي حل معضل چند مجهولي ترافيك نكنند، قطعا تهران تا چند سال ديگر تبديل به پاركينگ پر از خودرو مي شود.
ديگر فرق نمي كند كه مسوول شهرداري باشد، پليس باشد يا ... به هر تقدير بايد حل شود و حل آن بستگي به تعامل همه جانبه دستگاه ها و سازمان هاي مرتبط دارد./05/146
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]