تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829149280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نخستين شبكه تبادل اطلاعات مصون در برابر هك و شنود


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نخستين شبكه تبادل اطلاعات مصون در برابر هك و شنود
اما پژوهشگران اتريشي هم‌اكنون براي نخستين بار امكان ايجاد يك شبكه اطلاع‌رساني براي استفاده چندين همتا را ارايه كرده‌اند كه مصون در برابر شنود و هك است.
پژوهشگران اتريشي، نخستين شبكه تبادل داده‌ها و اطلاعات با كمك فناوري كريپتوگرافي كوانتوم را به نمايش گذاشتند كه به وسيله شبكه فيبرهاي نوري متداول انجام مي‌گيرد، اما در برابر شنود و هك در امان است.

به گزارش سرويس بين الملل تابناك به نقل از سايت پروژه شبكه كريپتوگرافي كوانتوم : اين روش اطلاع‌رساني كه در آن داده‌ها با كمك كريپتوگرافي كوانتوم كدگذاري مي‌شوند، تاكنون صرفا براي ارتباط بين دو همتا ممكن بود، اما پژوهشگران اتريشي هم‌اكنون براي نخستين بار امكان ايجاد يك شبكه اطلاع‌رساني براي استفاده چندين همتا را ارايه كرده‌اند كه مصون در برابر شنود و هك است.

41 دانشمند از دوازده كشور، از آوريل 2004 ميلادي به مديريت مركز تحقيقات اتريش روي پروژه اين شبكه تبادل اطلاعات با نام اختصاري «اس.اي.سي.او.كو.سي» و به‌كارگيري اقتصادي كريپتوگرافي كوانتوم كار مي‌كنند.
در اين شبكه، قوانين فيزيك كوانتوم توليد و تبادل كدگذاري داده‌ها براي همتاها در شبكه و اطلاع‌رساني محرمانه و كدگذاري شده در بالاترين ميزان امنيت را ممكن مي‌كند.
ارتش، بانك‌ها و مؤسسات مالي، دولت‌ها و شركت‌هاي داراي چندين دفتر، مقر و مركز، مشتريان بالقوه چنين شبكه‌اي هستند كه مي‌تواند داده‌هاي محرمانه آنها را در برابر شخص سوم، شنودگر و هكر حفظ كند.

اين شبكه از شش نقطه اتصال و تلاقي تشكيل شده و در مجموع شش فناوري گوناگون كريپتوگرافي كوانتوم براي توليد كليد و كد از طريق نقاط استانداردي در شبكه نصب شده‌اند. تفاوت اين شش فناوري، در روشي است كه از ذرات نور، كليد و كد داده‌ها توليد مي‌شود.
كنسرسيوم زيمنس در اتريش كه در اين پروژه سهيم است، براي معرفي و نمايش اين شبكه، تبادل داده‌هاي پنج شركت و دفتر خود را به يكديگر متصل كرد.
در اين معرفي، روش توليد كليد و كد داده‌ها در شبكه و عرضه آن به كاربران و همچنين استفاده‌ها از آنها براي برقراري تبادل و انتقال داده‌هاي مطمئن و شنودناشدني و عملكردهاي گوناگون شبكه، به نمايش گذاشته شد.

در اين شبكه حتي امكان كدگذاري براي ارتباطات تلفني نيز هست و مي‌‌توان گفت تنها روشي است كه ارتباط و تماس مطلقا مصون از شنود را تضمين مي‌كند، بدين خاطر، گرانترين و پرزحمت‌ترين روش است و به كليد و كد‌هايي براي داده‌ها نياز دارد كه به طول و اندازه مطلبي است كه قصد كدگذاري آن را داريم.
پژوهشگران اتريشي همچنين روش كدگذاري كنفرانس‌هاي ويديويي براي مصونيت از شنود و هك و همچنين كيفيت دسترسي كاربران بالقوه به كدها در شبكه را نيز تشريح كردند.
براي اطمينان از دسترسي نيافتن شخص ثالث به داده‌ها، بايد براي اطلاعات موجود در شبكه كد و كليد توليد كرد.

كريپتوگرافي كوانتوم توليد كد و ارايه آن در شبكه را ممكن مي‌كند كه يك شرط اساسي براي كليد و كد گذاري اطلاعات و داده‌هاي مطمئن و مصون در برابر شنود به شمار مي‌رود.
كريپتوگرافي كوانتومي، يك امنيت درازمدت و شرط رعايت يكسري از مقررات قانوني براي اطلاعات حفظ شده را ارايه مي‌كند. براي توليد كليد و كد داده‌ها، ذرات نور به طور اختصاصي تهيه و مجهز شده و بين همتاها در شبكه تبادل مي‌شوند.
پس از اندازه‌گيري ذرات نور و بررسي نتايج اندازه‌گيري، همه همتاهايي كه در اطلاع‌رساني خود و خصوصي شركت دارند، كد داده مشابه متشكل از يك رديف تصادفي از صفرها و يك‌ها كسب مي‌كنند.

شنودگر و فرد سومي كه قصد دسترسي به داده‌هاي چنين شبكه‌اي را داشته باشد، نخواهد توانست هيچ اطلاعاتي پيرامون اين كليد داده‌ها دريافت كند؛ بي تفاوت از اين كه چه امكانات قابل تصوري در اختيار داشته باشد.
قوانين فيزيك كوانتوم كه در آن هر اندازه‌گيري، آثار هميشگي بر جاي مي‌گذارد، اجازه دسترسي به داده‌ها را به شنودگر و فرد ثالث نمي‌دهد. در حالي كه اندازه‌گيري ذرات نور از سوي همتاهاي خودي هدف سيستم و امري عادي در شبكه است، تلاش شنودگر و فرد سوم براي اندازه‌گيري ذرات نور در سيستم كه همراه با خطاهاي پياپي است، براي همتاهاي خودي و خصوصي شبكه ظاهر و آشكار مي‌شود.
در چنين سيستمي بين خطاهاي متوالي و پشت سرهم شنودگر و تعداد كد و كليدي كه مي‌تواند تبادل شود، يك ارتباط كمي وجود دارد. در صورتي كه ميزان خطاهاي متوالي زير يك مرز تعيين شده باشد، شنودگر به سختي مي‌تواند به طور حساسي به سيستم آسيب برساند و توليد و تبادل كد داده‌ها براي كدگذاري هر چند با سرعت كمتر اما همچنان ادامه مي‌يابد و حمله ضعيف شنودگر، هيچ تغييري در درجه امنيت سيستم ايجاد نمي‌كند.

در صورتي كه ميزان خطاهاي متوالي شنودگر از يك مرز مشخص افزايش يابد، امكان توليد و تبادل كد داده‌ها ممكن نخواهد بود و اين امر در يك سيستم دو همتايي، باعث توقف و قطع كامل توليد كد و كليد مي‌شود.
در صورت بروز چنين رويدادي در شبكه‌اي كه چندين همتا در آن فعالند، توليد و تبادل كد توقف نخواهد شد و ادامه مي‌يابد.
بدين ترتيب، در صورت كاهش و يا توقف كامل توليد و تبادل كليد و كد در يك شبكه به خاطر فعاليت يك شنودگر، همتاها و اعضاي يك شبكه، مي‌توانند به گونه خودكار، راه‌هاي ارتباطي جانشين (آلترناتيو) را برگزينند.

يك ويژگي مطلوب ديگر چنين شبكه اي، اين است كه اعضاي آن مي‌توانند به عنوان نمونه براي كنفرانس ويديويي با دو و يا چندين نفر همزمان كليد و كد ارتباط محرمانه و خصوصي توليد كنند.
شبكه كريپتوگرافي كوانتوم، امكاني براي عرضه كنندگان ساختارهاي اطلاع‌رساني جهت ارايه كالاها و خدمات جديد بر پايه اين شبكه است.
نمايش و معرفي شبكه كريپتوگرافي كوانتوم، همزمان با آغاز يك كنفرانس بين المللي در وين پيرامون اين فناوري نيز بود كه در آنها، كارشناسان برجسته‌اي از اروپا، ژاپن، سنگاپور و آمريكا درباره وضعيت كنوني فناوري كريپتوگرافي كوانتومي در جهان، امكان استفاده اين فناوري در آينده، تسهيل استانداردهاي بين‌المللي براي استفاده اقتصادي از فناوري كريپتوگرافي كوانتومي بحث و تبادل نظر كردند.

در اين كنفرانس كه در مجموع بيش از 180 نفر در آن شركت داشتند، به علاوه جزييات فني شبكه كريپتوگرافي كوانتوم تشريح شده و دانشمندان و پژوهشگران جوان نيز امكان معرفي تحقيقات علمي خود را داشتند.
اتحاديه اروپا با يازده ميليون و چهارصد هزار يورو از پروژه شبكه كريپتوگرافي كوانتوم حمايت مي‌كند كه در آوريل 2004 ميلادي آغاز شده است.
بلژيك، دانمارك، آلمان، انگليس، فرانسه، ايتاليا، كانادا، اتريش، روسيه، سوئد، سوئيس و چك، دوازده كشور شركت كننده در اين پروژه هستند كه «كريستيان مونيك» از مركز تحقيقات اتريش (آ.آر.سي.اس.)، مديريت آن را به عهده دارد و چهار سال و نيم مدت زمان آن است.

فيزيكدانان كوانتوم و كارشناسان فني نيز در حاشيه معرفي اين شبكه كريپتوگرافي كوانتوم براي نخستين بار از طريق يك شبكه كاملا مقاوم و درامان در برابر شنود و هك با يكديگر تماس برقرار كردند. اين تماس بر پايه فيزيك كوانتوم كدگذاري و از طريق فيبرهاي نوري متعارف برقرار شد.
«آنتون سايلينگر»، فيزيكدان كوانتوم از دانشگاه وين مي‌گويد: شنود چنين تماسي به دلايل فيزيكي غير ممكن است. در حالي كه ابركاميپوترها مي‌توانند كدهاي متعارف و كلاسيك را هك كنند كه هم‌اكنون استفاده مي‌شوند، اما هك كدهاي شبكه كريپتوگرافي كوانتوم حتي با اين نوع كاميپوترها نيز غيرممكن است.

مترجم: مرتضي جواديان
 چهارشنبه 24 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن