تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846350100




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در همايش «دين در دنياي معاصر» بررسي شدبازگشت به دين در جوامع غربي و نقش مذهب در رفع چالش‌هاي جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در همايش «دين در دنياي معاصر» بررسي شدبازگشت به دين در جوامع غربي و نقش مذهب در رفع چالش‌هاي جهاني
گروه سياسي: صبح امروز در همايش بين‌المللي «دين در دنياي معاصر» موضوع بازگشت به دين و نقش مذهب در رفع چالش‌هاي جهاني و نيز چگونگي برخورد با افراطي‌گري مذهبي بررسي شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مراسم افتتاحيه همايش بين‌المللي «دين در دنياي معاصر» صبح امروز، دوشنبه 22 مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي، كوفي عنان، دبيركل سابق سازمان ملل، باندويك نخست‌وزير سابق نروژ، پرودي، نخست‌وزير سابق ايتاليا، خانم «رابينسون» رئيس‌جمهور سابق ايرلند و «سامپايو» رئيس‌جمهور سابق پرتغال در محل همايش‌هاي بين‌المللي رايزن تهران برگزار شد.

خاتمي در اين همايش در سخناني با بيان اينكه پاره‌اي بر اين باورند كه غرب از تجدد گذر كرده و به عالم پساتجدد وارد شده است، گفت: ولي واقعيت اين است كه پساتجدد با وجود وارد كردن نقدهاي شالوده‌شكن بر مدرنيته، نتوانسته است دنياي ديگري را پديد آورد و درست اين است كه بگوييم دنياي معاصر همان دنياي متجدد است كه نسبت به گذشته بي‌قرارتر و پايه‌هاي آن لرزان‌تر شده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود ابراز كرد: امروز بيش از هر زمان تذكر به اين حقيقت پديد آمده است كه وقتي «خدا» از عرصه ذهن و زندگي بشر دور شد، زندگي، امن و رضايت‌بخش نخواهد بود، ولو اينكه انسان به لحاظ مادي به دست‌آوردهاي بزرگي برسد. اين حقيقت كه آدمي در اثر تجربه‌اي بسيار پرهزينه و تلخ به آن رسيده است، در واقع مصداق اين كلام خداوند است كه وقتي «خدا» از عرصه ذهن و زندگي بشر دور شد، زندگي، امن و رضايت‌بخش نخواهد بود، ولو اينكه انسان به لحاظ مادي به دست‌آوردهاي بزرگي برسد؛ "وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا» هر كس از ياد من دوري كند، زندگي سخت و تلخي خواهد داشت.

رئيس مؤسسه گفت‌وگوي تمدن‌ها يادآور شد: حذف قدسيت از زندگي به همان ميزان خسارت‌بار است كه قدسي كردن افراطي همه امور از جمله انديشه و برداشت ديني بشر محدود به انواع حدود ذهني و تاريخي و اجتماعي. در اين مرحله رسالت دين‌داران، بخصوص پيروان اديان ابراهيمي بسيار سنگين است. توجه به جوهر يگانه دين، بخصوص با نگاهي كه اسلام به دين‌هاي ديگر دارد، راه مطمئن تبديل تنازع به تفاهم و تقابل به هم‌زيستي است.

در ادامه «بوندويك» نخست‌وزير سابق نروژ و رئيس مؤسسه همكاري‌هاي صلح و حقوق بشر اين كشور در سخناني به مفهوم «پلولاريسم مذهبي» اشاره كرد و گفت: اگر به اروپا نگاهي دقيق داشته باشيم، مي‌بينيم كه كمتر سكولار است و مذهب هنوز نماينده بعد حياتي زندگي بسياري است و شكل محتواي زندگي مردم جهان را تشكيل مي‌دهد.

وي افزود: پلولاريسم (تكثر‌گرايي) لزوما به معناي انتخاب سكولاريسم نيست بلكه مي‌تواند به يك انتخاب مذهبي هم بينجامد. پلولاريسم و احترام براي مذاهب گوناگون چالش‌هايي را ايجاد مي‌كند مبني بر اينكه با تفاوت‌ها در فرهنگ و قوميت و مذهب چگونه برخورد كنيم. ما بايد ياد بگيريم به روشي براي برخورد با اين تفاوت‌ها دست پيدا كنيم. حقوق بشر و آزادي مذهب قسمت اساسي اين بحث است و اينكه چطور اكثريت‌ها با اقليت‌ها رفتار مي‌كنند.

در بخش ديگري از اين همايش كوفي عنان، دبيركل سابق سازمان ملل نيز دبيركل سابق سازمان ملل با بيان اينكه برخي مذهب را براي هر مسئله‌اي محكوم مي‌كنند، تصريح كرد: ولي من معتقدم اگر مشكلي نيز وجود دارد از اصل اعتقادات مذهبي نيست بلكه معتقدين و شيوه رفتار آنها است. تورات، قرآن يا انجيل نيستند كه به افراد افراطي مي‌گويند نسبت به اقدامات افراطي اقدام كنند يا به سياست‌مداران فرصت‌طلب مي‌گويند براي اينكه رأي بياورند حرف‌هاي غير مذهبي بزنند؛ مشكل امروز مذهب نيست بلكه پيروان مذهبي است.

عنان يادآور شد: خشونت در جوامع مختلف محكوم مي‌شود ولي اين مسئوليت ما را در اين زمينه نفي نمي‌كند. ما بايد آماده باشيم كه تصاوير اشتباه كه باعث تبعيض و خشونت مي‌شود را از بين ببريم.

دبيركل سابق سازمان ملل اظهار كرد: معتقدم هر راهبردي براي ساختن پل‌هاي ارتباطي ضروري است و ما بايد اين فرصت را به جوانان خود بدهيم كه گزينه‌هاي متفاوت را در برابر افراط‌گري و خشونت ببينند.

در ادامه خانم «مري رابينسون» رئيس‌جمهور اسبق ايرلند و كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل نيز حل مشكلات جهان را نيازمند يك راهبرد دموكراتيك و مديريت تنوع عنوان كرد و گفت: رهبران مذهبي بايد نفرت و رفتارهايي كه صلح را به هم مي‌زند كنار بگذارند و توجه داشته باشند كه در اين مسير مسايل مذهبي مي‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گيرد.

رابينسون با اشاره به گذشت 60 سال از تدوين منشور جامع حقوق بشر، گفت: اين همايش فرصت مغتنمي است كه اجراي عملي و قعطي منويات اين منشور تأكيد شود.

«پرودي» نخست‌وزير سابق ايتاليا سخنراني بعدي همايش بين‌المللي «دين در دنياي معاصر» بود كه وي نيز در سخناني به نقش مهم مذاهب در جوامع مختلف به ويژه بعد از پايان جنگ سرد اشاره كرد و گفت: در دنياي جديد هميشه سعي شده كه مذهب در سياست نقش داشته باشد البته گاهي نيز از مذهب ابزاري براي ايجاد هژموني بوده است.

وي با بيان اينكه صلح بين ‌ملت‌ها جز از طريق ايجاد صلح بين مذاهب ايجاد نمي‌شود، ابراز كرد: صلح بين مذاهب نيز از طريق گفت‌وگو قابل دستيابي است كه در اين مسير بايد از مشتركات مذاهب استفاده كرد.

پرودي بر لزوم آموزش نسل جوان و تحليل و بررسي ارزش‌هاي مشترك مذهبي و ارائه آنها به جوانان تأكيد كرد و افزود: مذهب مي‌تواند به اصل و هسته معنوي مشترك اديان بپردازد.

نخست‌وزير سابق ايتاليا توجه به حقوق اقليت را در جوامع مختلف مورد تأكيد قرار داد و گفت: بدون معنويات نمي‌توان زندگي كرد و ما در اتحاديه اروپا در كنار هم زندگي مي‌كنيم و يك سياست مشترك را دنبال مي‌كنيم.

سامپايو، رئيس‌جمهور سابق پرتغال آخرين سخنران همايش مذكور بود كه وي سخنان خود را به مسئله مدنيت اختصاص داد و گفت: مدنيت بنيان اصلي جوامع را شكل مي‌دهد.

وي افزود: براي حل مشكلات جهاني و رفع خشونت نياز به يك استراتژي جهاني داريم كه اين استراتژي بر منباي كاركردهاي محلي است.

يادآور مي‌شود همايش بين‌المللي «دين در دنياي معاصر» كه به همت بنياد گفت‌و‌گوي تمدن‌ها در ژنو و مركز صلح و حقوق بشر اسلو و كلوپ مادريد در تهران برگزار مي شود، تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت.
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن