واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئيس مركز بهداشت كرمان: تنباكوي قليان 400 ماده سرطانزا و سمي دارد
جام جم آنلاين: محمدرضا پورابراهيمي رئيس مركز بهداشت كرمان گفت: تنباكوي مصرفي در قليان 400 نوع ماده سمي و سرطانزا دارد. تنباكوهاي ميوهاي علاوه بر اين 400 نوع سم، مضرتر نيز هستند.
محمدرضا پورابراهيمي در گفتگو با خبرگزاري فارس در كرمان افزود: قليانهاي ميوهاي كه از پوست ميوه تخمير شده با مواد افزودني تهيه ميشوند، علاوه بر داشتن اين 400 نوع سم به دليل وجود مواد افزودني موجب آلرژي، آسم و حساسيت نيز ميشوند.
وي افزود: هيچ فرقي بين قليانهاي با تنباكوي سنتي و ميوهاي وجود ندارد، اما قليان با تنباكوي ميوهاي به دليل وجود مواد افزودني ضرر بيشتري نيز دارند.
پورابراهيمي با بيان اينكه نيكوتين مادهاي اعتيادآور است كه در تنباكو وجود دارد، اظهار داشت: اين مطلب كه چون دود قليان از روي آب گرفته ميشود، ضرر ندارد، باور غلطي است كه در اذهان وجود دارد و آب قليان فقط نيكوتين آن را گرفته و كم ميكند.
وي افزود: اين در حالي است كه كم شدن نيكوتين باعث ميشود فرد قلياني براي تأمين نياز خود قليان بيشتري مصرف كرده و در نتيجه خطرات بيشتر و مضرات زيادتري براي او ايجاد ميشود.
پورابراهيمي گفت: عوارض خوش خيم قليان رنكس معده، زخم معده، سوء هاضمه و عوارض بدخيم و خطرات عمده آن شامل انواع سرطانها خصوصاً سرطان مثانه، تنگي نفس، حساسيت و آسم است كه در درازمدت بين پنج تا 10 سال نشان داده ميشود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به بيان مضرات سيگار اشاره كرد و گفت: سيگار در حالت عادي 43 نوع سم و ماده سرطانزا دارد كه همراه نيكوتين وارد بدن ميشود.
پورابراهيمي افزود: شوك حرارتي و دائمي كه از سيگار به وجود ميآيد، وارد حلق شده و باعث ميشود سلولهاي دفاعي در ناي و ريه بر اثر اين حرارت تخريب شده و در نتيجه نميتوانند كار دفاعي و وظيفه خود را انجام دهند و اين مسئله نيز باعث سرطان ريه و ناي ميشود.
وي دسترسي آسان و سريع به سيگار را يكي از علل استفاده زياد برخي از افراد از آن ذكر كرد و افزود: با استفاده روزانه يك تا دو نخ سيگار طي 10 سال احتمال ابتلا به سرطان دو برابر شده و اگر ميزان مصرف در همين مدت دو برابر شود خطر ابتلا به سرطان هشت برابر خواهد شد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان كرمان اظهار داشت: سيگار موجب آب مرواريد، چين و چروك پوست، زردي دندانها و بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود و نيكوتين موجود در آن نيز در بدن به دليل داشن ميل تركيبي شديدي كه با گلبولهاي قرمز دارد، جايگزين واحدهاي اكسيژن در گلبولهاي قرمز شده و موجب ميشود اكسيژن رساني به بافتها انجام نشود.
وي تغيير رنگ انگشتان، سقط جنين، سرطان رحم در بانوان و تغيير حالت سلولهاي جنسي در مردان را از ديگر عوارض مصرف سيگار ذكر كرد.
پورابراهيمي در ادامه صحبتهاي خود به مقايسه مضرات سيگار و قليان پرداخت و افزود: كشيدن سيگار يك تا دو دقيقه طول ميكشد و با مصرف هر نخ سيگار نيز نيم تا يك ليتر دود ايجاد ميشود؛ در حالي كه هر وعده كشيدن قليان حداقل نيم ساعت طول كشيده و بيش از 70 تا 100 ليتر دود توليد ميكند و به همين دليل استفاده هر وعده قليان برابر با كشيدن 100 نخ سيگار است.
وي در ادامه به مصوبه وزارت بهداشت در مورد ممنوع شدن كشيدن قليان در اماكن عمومي اشاره كرد و اظهار داشت: مركز بهداشت شهر كرمان نيز به پيروي از وزارت بهداشت و با گرفتن مصوبه شوراي سلامت به مراكز عرضه قليان فرصت 20 روزهاي داد تا نسبت به جمعآوري آنها اقدام كنند.
رئيس مركز بهداشت شهرستان گفت: با همكاري مركز بهداشت، نيروي انتظامي، استانداري و فرمانداري در 95 درصد اماكن قليانها جمعآوري و 20 مغازه نيز در همين زمينه تعطيل شدند.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]