واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حسن دانشمندي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه ناهنجاريهاي قامتي به دلايل متفاوتي ايجاد ميشوند، اظهار داشت: برخي از ناهنجاريها منشاء بيماري دارند و برخي ديگر به صورت مادرزادي و ژنتيكي هستند.
وي ادامه داد: نوجوانان در جامعه با انواع ناهنجاريهاي قامتي مواجه هستند كه منشاء اكتسابي و محيطي دارند.
استاديار دانشگاه تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه گيلان با بيان اينكه دانشآموزان سالم در اثر عوامل محيطي به ناهنجاريها مبتلا ميشوند، افزود: مهمترين دليل ايجاد ناهنجاري داشتن عادات حركتي نامناسب در خوابيدن، نشستن، راهرفتن و حمل وسايل غيراستاندارد در كولهپشتيها به مدت طولاني است.
وي بيان كرد: پوشيدن كفشهاي نامناسب، وجود ميز و نيمكتهاي غيراستاندارد در مدارس از ديگر دلايل به وجود آمدن انواع ناهنجاري است كه به مرور زمان موجب ايجاد انحرافاتي ميشود كه براي آنها نامهاي متفاوتي ميگذاريم.
دانشمندي عنوان كرد: ناهنجاريهاي قامتي در ستون فقرات و اندام تحتاني به دليل اينكه منشاء محيطي دارند و ميتوان آنها را از محيط حذف كرد، قابل پيشگيري هستند.
وي با بيان اينكه اصلاح ناهنجاريها به شدت و مدت پيدايش ناهنجاري بستگي دارد، افزود: در صورتي كه ناهنجاريها در مرحله اوليه يعني زماني كه رشد و بلوغ استخواني دانشآموز به پايان نرسيده شناسايي شود نسبت به زماني كه فرد از سن جواني بگذرد اصلاحپذيري بهتري دارد و اگر ناهنجاري شناسايي نشود و افزايش يابد لازم است از وسايل درماني و كمكي استفاده كرد.
دانشمندي تصريح كرد: وزن كولهپشتي استاندارد بايد متناسب با وزن بدن دانشآموز بوده و در هنگام استفاده، وزن آن به اندازهاي باشد كه توزيع يكنواخت و يكساني روي بدن دانشآموزان داشته باشد.
دانشمندي افزود: پژوهشي در استان گيلان در خصوص وزن مناسب براي كولهپشتيهاي استاندارد انجام داده بوديم كه براساس اين پژوهش، كولهپشتي با 8 درصد وزن بدن دانشآموزان، وزن متناسبي است.
وي بيان كرد: به دانشآموزان توصيه ميشود از كيفهاي 8 تا 13 درصد وزن بدن خود استفاده كنند و متأسفانه شاهديم كه دانشآموزان با كيفهاي سنگين به مدرسه ميروند و اين امر به مرور زمان روي ستون فقرات دانشآموزان تأثير ميگذارد.
استاديار دانشگاه تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه گيلان گفت: دانشآموزان ناگزير به حمل كتابهاي خود هستند و چنانچه اين حمل با كولهپشتي با آموزش صحيح انجام شود و دانشآموزان به اندازه استاندارد وسيله در كولهپشتي بگذارند، ضرري براي دانشآموزان نخواهد داشت.
دانشمندي با بيان اينكه كفش براي دانشآموزان اهميت ويژهاي دارد، ادامه داد: نوع كفش براي دانشآموزان از نظر اقتصادي و اجتماعي متفاوت است.
استاديار دانشگاه تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه گيلان تصريح كرد: بهتر است در كفشهايي كه دانشآموزان ميپوشند، استاندارد رعايت شود و از كفشهاي پنجه باريك به دليل ايجاد ناهنجاري «انگشت شصت كج» و مشكلاتي را كه براي دانشآموزان به وجود ميآورد، استفاده نكرد.
وي افزود: كفشهايي كه پاشنه بلندي دارند سب بيثباتي، صدمات ريز در مچ پا ميشوند واين نشان دهنده مناسب نبودن اين نوع كفش است.
دانشمندي خاطر نشان كرد: كفشهايي كه ضربات را به خوبي جذب نميكند مناسب نيستند و مناطقي از كفش به خصوص قوس كفش اهميت ويژهاي دارند.
وي گفت: پاهاي دانشآموزان در حال رشد است و هرگونه فشار يا ضربه بيش از حدي ميتواند ناهنجاري براي دانشآموزان ايجاد كند به همين دليل رعايت قوس مناسب در كفش ميتواند خطرات ابتلا به ناهنجاريها را در دانشآموزان كمتر كند.
استاديار دانشگاه تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه گيلان افزود: پينههايي كه به صورت دردناك روي شصت پا ايجاد ميشود به خاطر ساختار نامناسب كفش است و دانشآموزان براي تهيه كفش به جاي توجه به زيبايي بايد به كيفيت طبي و بهداشتي براي پا اهميت دهند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]