پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849266982
هاليوود به سبک ايراني
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نگاهي به نام هاي ايراني فعال در سينماي امريکا
______________________
از دهه 20 که همه از سبک و سليقه ارنست لوبيچ مهاجر در سينماي امريکا سخن مي گفتند، از همان دوراني که مايکل کرتيز و ويکتور شوستروم و به دنبال آنها فريتز لانگ، افولس، داگلاس سيرکف و فرد زينه مان پا به کارخانه هاي روياسازي هاليوود گذاشتند و بعد ها پس از تاثيرات موج نو هاي سينمايي، سينماي امريکا همواره نياز غيرقابل انکاري به حضور و فعاليت خارجي ها داشته تا به واسطه حضور آنها، سينماتوگرافي متفاوت و برتر را خلق کند و اکنون زمان اين رسيده تا مدعي شويم حالا ديگر نوبت آسيايي ها است و طبيعتاً در اين مورد به خصوص ايراني ها سهم خودشان را دارند. از داريوش خنجي و تصاوير و قاب هاي بي بديل او گرفته تا نقش آفريني متفاوت و ستودني همايون ارشادي در فيلم بادبادک باز. حالا ديگر تصور هر کسي به جاي ارشادي محال است. حضوري که در اين دوره و زمانه ( براي سينمايي که بيش از 100 سال عمر دارد) يادآور همان دهه هاي طلايي 20 و 30 است.
اگر جداي بررسي ها و ارزشگذاري هاي متني به مفهوم «صنعت سينما» دقيق شويم، حضور ايراني ها در اين صنعت عظيم و بي همتا، بي شباهت با کارمند «ناسا» بودن يا دکتر و متخصص فلان بيمارستان بودن نيست اما طبيعي است که جنس و تاثيرگذاري کار متفاوت است. از طرفي هم بايد قبول کرد قرار گرفتن اين افراد بااستعداد و بي همتا در چنين موقعيت هايي هم نرمال و طبيعي است. سينماي امريکا به عنوان مهم ترين و تاثيرگذارترين قطب سينماي جهان، اين حق را دارد تا بهترين ها را انتخاب کند، چه در زماني که «بچه هاي آسمان» را نامزد اسکار کرد و چه حالا که عيار بالاي بازيگران ايراني دستش آمده. بي شک و از اين پس، نقش آفرينان ايراني وارد مرحله تازه يي از فعاليت هاي سينمايي خود خواهند شد، تنها بايد کشف و حمايت شوند. منتقدان و متفکران سينماي غرب هم از راجر ايبرت (در ستايش ارشادي) گرفته تا رزنبام (در ستايش کيارستمي و پناهي) به نوعي سعي کرده اند ارزش هاي سينماي ايران را به ديگران معرفي و گوشزد کنند. مي ماند بالارفتن سطح کيفي سينماي خودمان که در کنار يک حمايت حساب شده، مي تواند اين نوع تاثيرگذاري را چند برابر کند و اين بار به شکلي ديگر ارزش هاي ملي را به نمايش بگذارد تا حمايت هاي داخلي شکلي منسجم به خود نگيرند، اين موقعيت جديد و باارزش چندان رشد نخواهد کرد؛ موقعيتي که بي شک ايران را مطرح خواهد کرد آن هم به شکلي که فرهنگ عامه در جهان امروز از آن غافل است و يادمان باشد که ما بيشتر از هميشه و بيشتر از هر ذهن ديگري بايد حامي اين نوع تفکر و حضور سينمايي باشيم و نگذاريم اين طور باب شود که تنها آنها کاشف ارزش هاي سينماي ما هستند. اکران خارجي آفسايد جعفر پناهي (بدون اکران داخلي) خبر و اتفاق خوشايندي نيست. اگر به دنبال اصالت و تاثيرگذاري بيشتر و ايراني تر هستيم بايد اجازه دهيم اين جاده، نوراني تر و هر چه مسطح تر مسير مناسبي براي رفت و آمد هاي بعدي سينماگران و فرهنگ ملي ما باشد. اما حضور ايراني ها در سينماي امريکا، ظاهراً به دهه هاي 60 و 70 بازمي گردد. رضا بديعي به عنوان يکي از دستياران رابرت آلتمن فقيد، بعد از مدت کوتاهي کار در تلويزيون به يکي از سلاطين عصر طلايي سريال هاي تلويزيوني بدل شد و امروز ايراني هاي زيادي در هاليوود، نقش آفريني مي کنند، فيلمنامه مي نويسند، تصاويري بديع خلق مي کنند، فيلم مي سازند و به عنوان طراح جلوه هاي ويژه فعاليت دارند. در ادامه اين مطلب به معرفي و بررسي آثار اين نمايندگان صحنه هاي خارجي خواهيم پرداخت.
رضا بديعي
متولد 1930 تهران. از دهه 60 در سينما و تلويزيون امريکا فعاليت خودش را شروع کرد و طي دهه هاي بعدي و به واسطه کارگرداني سريال هاي پرمخاطب تلويزيوني به شهرت رسيد. قسمت هايي از ماموريت ناممکن، مرد شش ميليون دلاري، استارسکي و هاچ و تيم پليس را او کارگرداني کرده است. او نزديک به 90 کار تلويزيوني و سينمايي در کارنامه خود دارد. معروف است که بديعي از دوستان نزديک رابرت آلتمن بوده و در برخي پروژه هاي سينمايي آلتمن او را همراهي مي کرده است. جنيفر جيسن لي بازيگر هم دخترخوانده اوست که در فيلم هايي چون کانزاس سيتي و راه هاي ميانبر (آلتمن) بازي کرده است. بديعي در دهه هاي 80 و 90 هم سهمي در کارگرداني سريال هاي پيشتازان فضا، بيواچ و نيکيتا (بازسازي فيلم سينمايي) داشته.
*رسيدن به يک موقعيت خاص و بي رقيب شايد مهم ترين موضوع است.
شهره آغداشلو
با نام اصلي پري وزيري تبار. متولد 1952 تهران. او تا پيش از دهه 90 ميلادي در فيلم هاي فيلمسازان مطرحي چون عباس کيارستمي، علي حاتمي و فرهاد اصلاني بازي کرد. دهه 90 آغاز حضور آغداشلو در فيلم هاي تلويزيوني امريکا بود. هر چند که در زمينه تئاتر هم به نقش آفريني مي پرداخت و از سال 2000 به بعد آغداشلو رسماً فعاليت هاي جدي سينمايي اش را آغاز کرد و فوراً به اعتبار و ارزش درخوري رسيد. فيلم مريم (ساخته رامين سري که همين يک فيلم را ساخته) براي آغداشلو سکوي پرتابي شد تا او يک سال بعد در فيلم خانه يي از شن و مه (به قول يکي از دوستان خانه يي از شن و ماسه) بازي کند؛ نقشي که براي او و سينماي ايران اهميتي تاريخي پيدا کرد چراکه او براي بازي در نقش نادي (که خود با خواندن کتاب عاشقانه دوست داشت روزي بازي اش کند) نامزد دريافت جايزه اسکار شد. در واقع تنها ايراني نامزد اسکار براي بازيگري تا به اکنون شهره آغداشلو است. آغداشلو کماکان به نقش آفريني در هاليوود و سينماي مستقل امريکا ادامه مي دهد و انتخاب هاي او نشان اين است که او سواي ارزش هاي هنري و مثلاً نامزدي اسکار به حضوري پيوسته و تداوم کاري هم اهميت مي دهد.
*بعد از نامزدي اسکار، ديگر نتوانست آن نوع نقش را بازي کند يا نصيبش نشد، اما با تداوم حضور فعلاً به کارش ادامه مي دهد.
بهار سومخ
متولد 1975 تهران. سومخ به عنوان بازيگر، حدوداً هفت سالي مي شود که فعاليت اش را آغاز کرده است. از فيلم هاي مهمي که او بازي کرده مي توان به اره (قسمت هاي سوم و چهارم)، ماموريت ناممکن 3، تصادف و سريانا اشاره کرد. او نيز در کنار کار سينما در تلويزيون هم فعاليت دارد و هم اکنون پروژه جديدي را پيش رو ندارد.
*مي تواند يکي از بازيگران موفق فيلم هاي ترسناک شود. کافي است بهتر ديده شود. اصولاً در وجود مهاجران و غيربومي ها ترس بيشتري براي ارائه وجود دارد.
کاترين بل
متولد انگلستان. کاترين سه ساله به همراه مينا مادر ايراني اش به لس آنجلس رفتند. از اويل دهه 90 او کار بازيگري را براي فيلم هاي تلويزيوني آغاز کرد و در فيلمي از رابرت زمه کيس هم به عنوان بدل بازيگران اصلي فيلم ظاهر شد. او در دو فيلم بروس توانمند و ايون توانمند هم بازي کرده است.
*يک کمدين متناسب با شرايط فيلم هاي کلاسيک دهه 50. ترکيبش با جيم کري جذابيت هاي خودش را داشت.
داريوش خنجي
متولد 1955 تهران. سرشناس ترين و بي شک معتبرترين ايراني مقيم هاليوود. البته فعاليت هاي خنجي تنها به سينماي امريکا محدود نمي شود و اصلاً او فعاليت خود به عنوان فيلمبردار و مدير فيلمبرداري را در سينماي فرانسه آغاز کرد. او که به خاطر فيلمبرداري اويتا (ساخته آلن پارکر با بازي آنتونيو باندراس) نامزد اسکار شده، نزديک به دو دهه است که به عنوان يکي از شناخته شده ترين مديران فيلمبرداري فعاليت دارد و با فيلم هفت ساخته ديويد فينچر بود که رسماً قدم به هاليوود گذاشت و فيلمسازان ارزش هاي کار او را شناختند. او سابقه کار با کارگرداناني چون وودي آلن، ژان- پي ير ژنه، برناردو برتولوچي، رومن پولانسکي، سيدني پولاک، وونگ کار واي و ميشائل هانکه را در کارنامه خود دارد و فيلم «چري» به کارگرداني استفن فريرز پروژه بعدي اوست. او همواره تحت تاثير گرگ تولند بوده و کار او در خوشه هاي خشم جان فورد را ستايش مي کند. خنجي آرزو دارد يک نسخه 16 ميليمتري سياه و سفيد از کتاب «در راه» جک کرواک را بسازد.
*خنجي در کنار ديکنز و چند نفر ديگر، قاب را نقاشي مي کنند. او نور را فراتر از آن چيزي که هست مي تاباند.
حبيب زرگرپور
متولد 1964 تهران. در زمينه جلوه هاي ويژه و جلوه هاي بصري و طراحي هاي هنري رايانه يي، بي شک زرگرپور يکي از غول هاي هاليوود است. کافي است به کارهاي او و تيمش نگاهي بيندازيد؛ جنگ ستارگان (قسمت1)، ماسک، جومانجي، گردباد، چشمان مار، نشانه ها و هويت بورن. او در حال حاضر هم مشغول کار روي فيلم ريسمان نقره يي (جيمز اردونز) است. او و تيمش تاکنون دو بار نامزد دريافت اسکار شده اند و دو بار هم جايزه بفتا را به دست آورده اند.
*يک ايراني بي رقيب با ذهني استثنايي.
حسين اميني
متولد 1966 ايران. اميني نخستين بار در سال 1992 بود که با نگارش فيلمنامه «مرگ نور» توانست براي خود اعتباري دست و پا کند و براي همين تله فيلم هم نامزد جايزه بفتا شد. اما اقتباس او از رمان «جود» نوشته توماس هاردي، توانايي هاي او را کاملاً متبلور کرد و فيلم به کارگرداني مايکل وينترباتم يکي از درخشان ترين آثار اوست. اقتباس بعدي او از اثر هنري جيمز يعني «بال هاي قو» يک موفقيت بزرگ بود که نامزدي اسکار، بفتا و چند جايزه معتبر ديگر را به همراه داشت. به زودي از اميني فيلم «شانگهاي» به کارگرداني ميکائيل هافستروم (1408) اکران خواهد شد که در آن گونگ لي، جان کيوسک و کن واتانابه ايفاي نقش مي کنند. اميني نشان داده در زمينه اقتباس هاي کلاسيک، توانا است. کم کاري او را هم به حساب گزينش هاي خاص يک نويسنده متعهد بگذاريد.
*چند قدمي تا قله مانده که به احتمال فراوان طي مي شود.
فرهاد صفي نيا
متولد 1975 تهران. او اعتبار ديگر فيلمنامه نويسان را ندارد اما با همان يک کارش يعني آپوکاليپتو، نشان داده که مي توانيم روي آينده او حساب کرد. او در سن چهار سالگي همراه خانواده اش از ايران خارج شد. بيشتر فعاليت هاي او به دوراني برمي گردد که در کمبريج مشغول کار تئاتر بوده. او سپس به نيويورک رفت و در آنجا محصل سينما شد.
*آپوکاليپتو براي او يک موفقيت بزرگ است. بهره وري از اين موفقيت خودش مي تواند موفقيت بزرگ تري باشد.
سيروس نورسته
يکي ديگر از دست به قلم ها. او تمام تمرکز خود را بر پروژه هاي تلويزيوني گذاشته است. تله فيلم، تله تئاتر و برنامه هاي تلويزيوني که معروف ترين آنها سري «راهي به 11/9» است که به 11 سپتامبر مي پردازد و کار کلينتون را نقد مي کند. نورسته کار خود را در سال 1986 و با نوشتن براي «سي بي اس» آغاز کرد. پروژه «روزي که ريگان کشته شد» در سال 2001 توسط او نوشته و کارگرداني شد که در آن اليور استون مجري طرح بود. نورسته به عنوان سخنگو و نويسنده Libery Film Festival هم فعاليت دارد که در اصل يک فستيوال کاملاً محافظه کار است.
*يک حرفه يي تمام عيار که کارش را حسابي بلد است. يک منتقد اجتماعي-سياسي که نشان داده از تلويزيون امريکا هم مي توان استفاده هاي ديگر برد.
رامين بحراني
متولد 1975. او بعد از پايان درسش سه سالي به ايران آمد و فيلم بيگانگان را ساخت که خود در اين فيلم بازي کرده است. او غير از فيلم کوتاهي درباره بازي «تخته» ، سه فيلم ديگر نيز ساخته که هر سه را خود نوشته و تهيه کرده است. فيلم «قصابي» او چندي پيش در فستيوال فيلم استانبول به نمايش درآمد (اين يکي را خود او تهيه نکرده). در نگارش فيلمنامه هاي دو فيلم اخيرش بهاره عظيمي او را همراهي کرده است. بحراني يکي از همان کارگردانان مستقلي است که نياز به يک جايزه معتبر دارند تا با حمايت ديگران کارهاي بعدي شان را بهتر بسازند. فيلم آخر او «خداحافظ سلو» نام دارد که به زودي به نمايش درمي آيد.
*بحراني به سبک فيلمسازي فيلمسازان اصيل و کلاسيک سينمايي ايران علاقه دارد و آن مسير را دنبال مي کند.
بابک شکريان
متولد 1965 تهران. کارگردان فيلم «امريکاي زيبا» (2001) که در آن شهره آغداشلو و آتوسا لئوني نقش آفريني کرده اند. فيلم به زندگي يکسري مهاجر ايراني مي پردازد که از اين نظر فيلم خانه يي از شن و مه تحت تاثير اين فيلم است. همين جا بد نيست به معرفي آتوسا لئوني هم بپردازيم. بازيگر بادبادک باز که در آن فيلم نقش همسر امير را بازي کرد . او متولد 1983 در برلين است و از دوران کودکي بازيگري را شروع کرده. او به پنج زبان قادر است صحبت کند و از دوستان نزديک شهره آغداشلو و همسرش است.
*بايد فيلم هاي ديگري بسازد تا نشان دهد براي او سينما مهم تر از هر موضوع ديگري است و ماندگاري در سينما را بايد جست وجو کند.
کامي عسگر
متولد 1965 ايران. به عنوان صداگذار و کلاً طراح جلوه هاي صوتي. عسگر يکي از معتبرترين نام هاي سينما و تلويزيون امريکا است. او بارها گفته از اينکه يک ايراني است خوشحال است و به اين موضوع افتخار مي کند. نام او اخيراً به خاطر کار در دو فيلم مل گيبسون، يعني مصائب مسيح و آپوکاليپتو بر سر زبان ها افتاد اما عسگر از اواخر دهه 80 کار خود را به طور رسمي آغاز کرد. عسگر در زمينه فيلم هاي ژانر وحشت تخصص دارد و از ديگر فيلم هاي مهم او مي توانيم به دو ساخته بحث برانگيز الي راث «هاسل» اشاره کنيم. او هم به همراه شان مک کورمک يک بار نامزد دريافت اسکار شده.
*يک نابغه واقعي. فيلم هاسل را ببينيد، بخشي از کار واقعاً دست اوست. کامي توانا.
اميد جليلي
متولد 1965 در چلسي انگلستان. او را بيشتر به عنوان يک کمدين صحنه مي شناسند و يکي از اجراهاي معروف او «پسر کباب فروش چاق» است که براي جليلي اعتبار زيادي به همراه داشت. از امير قطر گرفته تا کلينتون کارهاي او را دوست دارند و دنبال مي کنند. او در سال 2007 به عنوان شصتمين کمدين برتر (از صد نفر) برگزيده شد. اما جليلي در فيلم هاي بسياري هم نقش آفريني کرده که براي غيرانگليسي ها از اين طريق بيشتر شناخته مي شود. در ايران او را بيشتر به خاطر بازي در نقش پيکاسوي فيلم «موديلياني» مي شناسند. از ديگر فيلم هاي مهم او مي توان به گلادياتور، موميايي، دزدان دريايي کارائيب، کازانوا، جاسوس بازي و دنيا کافي نيست اشاره کرد. بخش قابل توجهي از جذابيت کارهاي کمدي او به ميميک چهره جليلي مربوط مي شود.
*در صحنه يي از فيلم موديلياني او که نقش پيکاسو را دارد و اتفاقاً با موديلياني هم کل کل دارد، به او مي گويد؛ بيا به ملاقات استاد برويم. منظورش رنوار است.
امير مکري
متولد 1956 ايران. به عنوان فيلمبردار و مدير فيلمبرداري از اواسط دهه 80 کار کرده و سابقه همکاري با کارگرداني چون کن راسل را در کارنامه دارد. بيشتر کارهايش مربوط به سينماي اکشن است و در کارنامه کاري او آثاري چون سريع و خشمگين، سالار جنگ، درياي سلطون، گنجينه ملي و پسرهاي بد قسمت دوم به چشم مي خورند. در اين چند سال اخير مکري در مسير خوبي قرار گرفته و اگر همين طور پيشرفت کند به درجه هاي بالاتري خواهد رسيد. با شهرام مکري خودمان هم نسبتي ندارد.
*بي شک مکري به مانند شهرام خودمان يک آينده درخشان را رقم خواهد زد.
مهدي نوروزيان
براي فيلم کوتاه «کشتن جو» نامزد دريافت اسکار بهترين فيلم کوتاه شد. تنها يک فيلم بلند ساخته به اسم «لئو» که در آن جوزف فاينس، اليزابت شو و سم شپارد بازي کرده اند.
*با لئو نشان داده توانايي هاي لازم را دارد. زمان بيشتري نياز دارد.
بابک فروتن پور
يکي ديگر از ايرانياني که در زمينه اجرا و مديريت جلوه هاي ويژه فعاليت دارد اما اصلاً پرکار نيست. Space Jam که يکي از کارهاي متفاوت زمان خودش بود و افراد ايکس، تنها کارهاي قابل اشاره فروتن هستند. ظاهراً او آنچنان شيفته کار در سينما نيست.
*اطلاعات درستي از تولد و زندگي اش در دست نيست. اميدوارم زنده باشد.
نويد نگهبان
متولد 1968 ايران. با اينکه از سال 2000 بازيگري در سينما و تلويزيون را آغاز کرده، اما در همين زمان کوتاه در نزديک به 50 فيلم و تله فيلم و سريال حضور داشته. از آن دست بازيگراني است که به خاطر شرايط خاص سياسي و جغرافياي خاص فيلم ها، غالباً در نقش افغاني يا عرب ظاهر شده. حضور در فيلم «جنگ چارلي ويلسن» ساخته مايک نيکولز يکي از آخرين کارهاي اوست که در آن با شان توب همبازي بود. نگهبان در فيلم هاي بعدي با ادوارد نورتن، کالين فارل و فارست ويتاکر هم بازي شده که به زودي به نمايش در خواهند آمد. تا چند سال آينده نگهبان جايگاه ثابت و دست نيافتني براي خود دست و پا خواهد کرد.
*چهره خاصي دارد و اتفاقاً شبيه يکي از هاليوودي هاي قديم است. با سرعت به پيش مي رود.
شان توب
يکي ديگر از تهراني هاي مهاجر. او در منچستر بزرگ شده و از دوران جواني به عنوان شخصيتي شوخ و طناز شناخته مي شده. از اواسط دهه 80 کار بازيگري در تلويزيون را آغاز کرد و هم اکنون يکي از کاراکترهاي سريال پرطرفدار لاست (Lost) است. سال گذشته او با همايون ارشادي در فيلم بادباک باز همبازي بود؛ نقشي که در ابتدا توب به خاطر مسائل مالي حاضر نبود بازي کند و اين نقش مي توانست به يک ايراني ديگر برسد، اما سريعاً تيزهوشي به خرج داد و به پروژه پيوست. البته اين موضوع براي ارشادي تا حدودي دردسرآفرين شد. از فيلم هاي مهم توب مي توان به تصادف، جنگ چارلي ويلسن و سرزمين زيادي (وندرس) اشاره کرد. او در برخي از پروژه هاي نوربخش نظير «راهي به 11/9» هم حضور داشته. او به خاطر نقش آفريني متفاوتش در فيلم تصادف بيشتر مورد توجه قرار گرفت و تاکنون هم نامزد دريافت جايزه يي نشده است.
*نقطه ضعف کارهاي او بيشتر در انتخاب نقش هايش است.مي تواند از اين هم بهتر باشد.
بيژن دانشمند
به خاطر بازي در فيلم بيست انگشت مانيا اکبري بيشتر شناخته شده. اما نقش آفريني در مونيخ اسپيلبرگ واقعاً مايه افتخار است. او در فيلم «مجموعه دروغ ها» ريدلي اسکات هم حضور دارد و به نوعي همبازي گلشيفته فراهاني است. در محدوه سبز پل گرين گرس هم نقش آفريني کرده. دانشمند خود سابقه کارگرداني هم دارد. شروع فعاليت هاي وي از سال 2002 است.
* يک چهره متفاوت ديگر که توانايي بازي در نقش هاي مختلف را دارد. از آن آدم هايي که کيانيان آنها را در طبقه اول جاي مي دهد. البته دسته بندي عجيبي است.
مسي تاج الدين
يکي ديگر از فيلمنامه نويسان البته کم کار. فيلم «لئو» و «ژاکت» تنها آثاري است که او در مقام نويسنده از خود به جاي گذاشته. چهارشنبه کار بعدي اوست که در سال 2010 به نمايش در خواهد آمد. در نگارش فيلمنامه لئو، امير تاج الدين همکار او بوده است.
*اميدواريم به کارش به همين خوبي ادامه دهد.
داريوش کاشاني
متولد 1969 در تهران. بعد از مهاجرت به نيويورک به سراغ بازيگري رفت و با اينکه تجربه کاري چندان زيادي ندارد، اما سريعاً توانست موقعيت تثبيت شده يي را براي خود فراهم کند که بيشتر به خاطر نقش آفريني هاي تلويزيوني اوست. البته کاشاني به عنوان بازيگر تئاتر کار خود را آغاز کرد، ولي اجراهايي که در نيويورک روي صحنه برد، در موفقيت هاي او بي تاثير نبودند. حضورش در سريال هاي پرمخاطب 24 و لاست هم از طرفي براي او شهرت و اعتباري خاص به ارمغان آورد. کاشاني به تازگي وارد مرحله تازه يي از کار خود شده و سينما را پيش رو دارد. چشمان عقاب (دي جي کارسو) کار سينمايي بعدي و جدي تر اوست که در اين فيلم با بيلي باب تورنتون همبازي است.
* يک داريوش ديگر. اگر با خنجي جايي همکاري کند بايد بداند که مهم ترين افتخار زندگي اش خواهد بود.
باب ياري
متولد 1962 ايران. او بزرگ شده نيويورک است و چهار شرکت عظيم تهيه فيلم دارد. او يکي از تهيه کنندگان فيلم تصادف است که اسکار برد. ياري تاکنون بيش از 40 فيلم تهيه کرده که همين حالا 10 فيلم به تهيه کنندگي او در مراحل مختلف کاري به سر مي برند. يک حرفه يي تمام عيار و يک سرگرمي ساز بزرگ.
*يک سلطان واقعي.
کاوه زاهدي
مت ولد 1960. به عنوان بازيگر و کارگردان در هاليوود و بيشتر در سينماي مستقل فعاليت دارد. او در دانشگاه فلسفه خوانده و با ديدن سکانس مربوط به حضور او در فيلم Waking Life ريچارد لينک ليتر، مي توان فهميد جهان ذهني او چه سر و شکلي دارد. دوره يي به فرانسه رفت تا تهيه کننده پيدا کند که موفق نشد و معروف است به خاطر علاقه زياد و در راستاي اهداف سينمايي اش ساعت سه صبح به گدار زنگ زده، او دست از پا درازتر به امريکا بازگشت و ايده هاي روشنفکرانه خودش را در پستو پنهان کرد. جالب است بدانيد ساخت يکي از فيلم هايش نزديک به 15 سال طول کشيد. زاهدي در فيلمي از الکساندر پين هم بازي کرده است و فعلاً تصميم دارد بيشتر بازي کند تا ايده هاي عجيب و غريبش را بسازد، شايد هم به پول نياز دارد تا فيلم هايش را بسازد، پس فعلاً بازيگري بهترين چيز است.
*خيلي دلم مي خواهد بدانم در ساعت سه صبح به گدار چي گفته و از آن طرف گدار به او چي گفته.
نازنين بنيادي
متولد 1980 تهران. يکي از تازه واردهاي هاليوود که در فيلم مرد آهني نقش آفريني کرده. فعاليت او از سال 2006 آغاز شده و همه کارهايش تلويزيوني هستند. از او به زودي يک فيلم سينمايي به کارگرداني جعفر محمود اکران خواهد شد. همگان معتقدند او استعداد بسياري دارد و به زودي به مدارج بالاتر دست خواهد يافت.
*ستاره يي متولد مي شود.
مارشال منش
متولد 1950 مشهد. به عنوان بازيگر از اواسط دهه 80 در سينما و تلويزيون امريکا فعاليت داشته. از کارهاي سينمايي او مي توان به «دروغ هاي راست» و «دزدان دريايي کارائيب» اشاره کرد. بيشتر بازي هاي او کمدي هستند و منش به خاطر فيزيک چهره اش نقش هاي منفي را جذاب تر بازي مي کند (شايد در اين يک مورد حق با آن مرد فيلم سلام سينما است). او نيز به مانند خيلي از بازيگران مهاجر، در فيلم هاي رده ب بيشتر حضور دارد.
هومن خليل
يک تازه وارد ديگر که در انيميشن ماشين ها صداپيشه بوده و در فيلم کلاورفيلد هم بازي کرده است. تعداد امثال خليلي روز به روز بيشتر مي شود.
کيوان نواک
به شکل جالبي با حروف اسم خود، اسم فاميلش را ساخته که يادآور کيم نواک است. بيشتر در فيلم هاي تلويزيوني بازي کرده و فيلم سيريانا از معدود آثار سينمايي معتبر اوست.
پدرام شهداي
يکي ديگر از طراحان جلوه هاي بصري که در فيلم آپوکاليپتوي مل گيبسون حضور داشته. بوگي من، غار و سانتاي بد از ديگر کارهاي اوست. کمتر از 5 سال است که در سينماي امريکا مشغول است و به احتمال زياد بيشتر از او خواهيم شنيد. البته اگر کم کار نباشد.
پدرام گشتاسب پور
يکي ديگر از بزرگان جلوه هاي بصري. در فيلم هاي اسپايدر من و قسمت دوم همين فيلم به عنوان انيماتور ارشد با تيم عظيم اين دو فيلم پرفروش کار کرده و فيلم هايي چون Jumper، Cyberworld ، Final Fantasy در کارنامه کاري او ديده مي شود. گشتاسب پور متولد 1975 است.
طاها عليرضا
يکي از سرمايه گذاران و تهيه کنندگان فيلم قاپ زني گاي ريچي. همين،
رضا شريفي
شريفي چندان به هاليوود ربطي ندارد. اما بد نيست بدانيد او يکي از غول هاي باليوود است که از يک دهه پيش و به عنوان طراح صحنه و لباس مشغول است. کارهاي درجه يک هندي هم کم ندارد، براي نمونه دوداس.
مازيار جبراني
متولد 1972 تهران. او هم در اصل يک کمدين است که در لس آنجلس داستان هاي هزار و يک شب را طنازانه اجرا مي کند. او از ادي مورفي به عنوان يک منبع الهام ياد مي کند. در سريال 24 و مترجم سيدني پولاک فقيد بازي کرده و بيشتر آثار او تلويزيوني است.
منبع: روزنامه اعتماد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-