واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: در خواست رهبران سياسي مذهبي آمريكا: دولت آينده آمريكا در روابط خود با جهان اسلام تجديدنظر كند
ده ها تن از رهبران سياسي مذهبي و گروه هاي مدني آمريكا، تغيير در روابط اين كشور را با جهان اسلام خواستار شدند.
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از خبرگزاري رسمي كويت (كونا)، گروهي متشكل از 34تن از رهبران مذهبي و سياسي، صاحبان صنايع، فرماندهان نظامي، كارشناسان سياست خارجي، استاتيد دانشگاها از جمله يازده مسلمان آمريكايي امروز جمعه در بيانيه اي خواستار آن شدند كه دولت آينده آمريكا در روابط اين كشور با كشورهاي جهان اسلام تغيير رويه بدهد.
تنظيم كنندگان اين بيانيه تحت عنوان تغيير رويه مسيري جديد در روابط آمريكا با جهان اسلام خواستار آن شدند كه آمريكا با ايران وارد مذاكره شود.
امضا كنندگان همچنين از رئيس جمهوري آينده آمريكا درخواست كردند در اولين فرصت با تعيين فرستاده اي ويژه براي مناقشه اسرائيل و فلسطين راه حلي دائمي پيدا كند.
اين شخصيت ها همچنين پيشنهاد كرده اند كه دولت آينده آمريكا ظرف شش ماه اول آغاز فعاليت خود كنفرانس در ارتباط با رشد و اصلاحات اقتصادي و اشتغالزايي در خاورميانه برگزار كند و با پاسخ گفتن با تنش هاي حساس بين آمريكا و جهان اسلام و مسلمانان، امنيت آمريكا را بهبود بخشد.
در بخشي از اين بيانيه آمده است: پر واضح است كه براي شكست دادن افراط گرايان خشونت طلب در عراق افغانستان و پاكستان و جلوگيري از حملات مشابه در نقاط ديگر جهان با وجود نياز به نيروي نظامي اين گزينه به تنهايي كارساز نيست.
مادلين البرايت، وزير اسبق امور خارجه آمريكا در دولت بيل كلينتون؛ ريچار ارميتاژ، معاون اسبق وزير امور خارجه امريكا؛ وين وبر و استيو بارتلت از نمايندگان جمهوري خواه اسبق كنگره آمريكا و اينگريد ماتسون، رئيس جامعه اسلامي آمريكاي شمالي از جمله امضا كنندگان اين بيانيه هستند.
البرايت در اظهاراتي گفت: كمتر چالشي از كاستن از بي اعتمادي و سوئ تفاهم بين آمريكا و مردم ساكن كشورهاي اسلامي مهمتر است.
اين بيانيه همچنين به دولت آينده آمريكا توصيه كرده است كه در عن حال حمايت از آشتي گروه هاي عراقي بايد نقش خود را در عراق مشخص كند.
اين شخصيت هاي آمريكايي توصيه كرده اند كه آمريكا براي حل مناقشات جاري و از بين بردن افراط گرايي از ديپلماسي كمك بگيرد و به توسعه اقتصادي كشورهاي اسلامي و مناطق مسلمان نشين كمك كند و از طريق تبادل دانشجو و تعاملات فرهنگي و دانشگاهي احترام و تفاهم متقابل را تقويت كند.ژ
ويليام اوري از اساتيد دانشكده حقوق دانشگاه هاروارد مي گويد: هربار كه روساي جمهوري آمريكا اسلام را با تروريسم مرتبط دانسته اند در واقع به افراط گرايان خشونت طلب بهانه داده اند.
اين بيانيه پس از هجده ماه نظرسنجي از جامعه مسلمانان آمريكا صورت گرفته است كه نتايج آن حاكيست سياست خارجي آمريكا در منطقه خاورميانه و در مورد كشورهاي اسلامي نتايج منفي درپي داشته است.
تنظيم كنندگان اين بيانيه گفته اند: تغيير سياست آمريكا در منطقه و در مورد كشورهاي اسلامي ممكن است به عوض شدن برداشت ها از مواضع آمريكا منجر شود.
شايان ذكر است، اين شخصيت ها ستادهاي انتخاباتي مك كين و اوباما و نيز كنگره آمريكا را در جريان نتايج بررسي هاي مذكور قرار داده اند./انتهاي پيام/
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]