واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جعفري جلوه:سينماي ملي با اراده جمعي تجلي پيدا ميكند
معاون سينمايي وزير ارشاد در نشست مشترك فيلمسازان و نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، تجلي سينماي ملي را منوط به اراده جمعي دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست مشترك سازمان اوقاف و امور خيريه و فيلمسازان چهارشنبه شب با حضور حجتالاسلام مصلحي نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، محمدرضا جعفري جلوه معاون سينمايي وزير ارشاد، محمود اربابي مدير كل ارزشيابي و نظارت وزارت ارشاد، محمد آفريده مدير مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، ناصر باكيده مدير عامل انجمن سينماي جوان و تني چند از هنرمندان در هتل ارم برگزار شد.
حجتالاسلام مصلحي، نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه
در ابتداي اين نشست، منوچهر محمدي تهيهكننده سينما گفت: وضعيت موجود در سينماي ايران با توجه به مشكلات و در مقايسه با شرايط حاكم بر دنيا وضعيتي منحصر به فرد و ويژه است. سينمايي كه در جمهوري اسلامي تعريف شده بايد در جهت پيراستگي اخلاقي و اجتماعي حركت كند. اين سينما در دنيا به عنوان سينماي اخلاقگرا شناخته شده است.
وي افزود: اما وضعيت سينماي ايران با آرمانهاي مدنظر تمدن و آحاد مسلمين فاصله زياد دارد. اين كار با حمايت، تجربه، تكرار و تبحر ميسر است. هميشه در كشور بر سلامت و اخلاق در سينما تاكيد ميشود و با توجه به غناي فرهنگي ما بايد در اين عرصهها بيشتر فعاليت كنيم. ما تا نقطه ايدهآل فاصله داريم كه بخشي از اين فاصله به دليل كمكاري و بخش ديگر به دليل غلت از اين حوزهها است. متاسفانه برخي از مسائل براي جامعه خوب شناخته و باز نشده است.
در ادامه اين نشست، آخوندي تهيهكننده تلويزيون و سينما گفت: متاسفانه بعد از انقلاب موضوع وقف زياد مورد توجه قرار نگرفته و ما ازاين موضوع فرهنگي بهره كافي نبردهايم. بارها عنوان شده ما داراي فرهنگ غني هستيم، اما آن را در قالب فيلم، سينما و كتاب به كار نبردهايم تا به نسل امروز واگذار كنيم.
وي افزود: اگر بتوانيم اين مسائل را با زبان صحيح و درست و با بيان هنري به جامعه بگوييم، مهمترين راه براي مبارزه با تهاجم فرهنگي را انتخاب كردهايم. به طور نمونه به كار بردن موضوع وقف در فيلمها و آثار سينمايي و تلويزيوني تاثير فرهنگي زياد دارد. از حجتالاسلام مصلحي تقاضا ميكنم سرعت كار را در اين زمينه بالا ببرند و به موضوعهاي فرهنگي بيشتر توجه كنند و در اين زمينه از حضور جوانان مستعد بهره ببرند.
آخوندي با اشاره به برگزاري تور براي هنرمندان و جوانان گفت: ما بعد از جنگ تحميلي به همراه تعدادي از هنرمندان تورهايي را براي بازديد از مناطق جنگي برگزار ميكرديم كه در راستاي همين برنامه زمينه براي ساخت فيلم "سفر به چزابه" مرحوم ملاقليپور فراهم شد. اميدوارم براي آشنايي با موضوع وقف نيز بتوانيم چنين برنامههايي برگزار كنيم و در اين راه مهندس چعفري جلوه معاونت سينمايي نيز ما را ياري كنند.
در ادامه اين نشست جعفري جلوه با تاكيد بر ضرورت توجه به رويكردهاي اصيل، هدفمند و آيندهساز در عرصه فرهنگ و هنر كشور گفت: سينماي بعد از انقلاب به مدد رهبر معظم انقلاب اسلامي مجال حيات دوباره پيدا كرد و ما از اين طريق به دستاوردهاي مهم رسيديم. البته اين موضوع در ديگر گونههاي هنر نيز اتفاق افتاد .
وي ادامه داد: با وجود تمام تلاشهاي صورت گرفته، سرنوشت پيشرفت و توسعه همه جانبه كشور و فعاليتهاي رسانهاي آنطور كه بايد به طور شايسته به هم گره نخورده است و ما در اين مسير از يكديگر فاصله داريم.همان طور كه ميدانيد رفتارسازي توسط هنر رسانهها امري مهم است. سينما نيز موثرترين هنر رسانه است كه امروز در جهان در هر عرصهاي ثمرات خود را براي ايجاد افكار، رفتار و گسترش و ترويج فرهنگ عمومي حاصل ميكند.
معاون سينمايي وزير ارشاد با اشاره به تاثير سينما در جامعه گفت: رسانه موثر سينما بايد بيش از اين در جهت نيازهاي كشور حركت كند. البته در سالهاي اخير مقوله تنيده شدن رسانه هنر سينما با آنچه در راستاي پيشرفت كشور است بيشتر شده است. اين موضوع از سطح يك انديشه آرام آرام در حال گسترش در جامعه است. بحث پيوست فرهنگي براي تك تك فعاليتهاي كشور در عرصههاي مختلف عنوان شده است.
وي افزود: اين بحث امروز به طور گسترده به دستور كار عيني مسئولان به ويژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تبديل شده است. ما در اين راستا كتابي به نام "طرحي براي اكنون" را منتشر و دراختيار دستگاههاي دولتي قرار داديم. هدف ما از اين كتاب تدوين و تنظيم و بازخواني و مكتوب كردن وظائف و تكاليفي است كه ميتواند از طرف دستگاههاي كشور براي سينما اتفاق بيافتد.
جعفري جلوه تاكيد كرد: سينماي ملي با اراده جمعي تحقق مييابد. در اين راستا بايد بين سينما و دستگاههاي كشور رابطه ايجاد شود. زيرا صرفا نميتوان مطالبه يكسويه داشت. مديريت سينمايي كشور مانند تلويزيون سفارشدهنده نيست، بلكه يك مديريت نظارتكننده مشوق و حمايتكننده است و بايد منابع خود را از حوزههاي مختلف بگيرد. اين نگاه خوشبختانه در دستگاههاي كشور در حال شكوفايي است. اگر اين موضوع در كشور شكل بگيرد يك نهضت عظيم راه ميافتد. ما در تحقق اين مسير از همت دوستانمان در سازمان اوقاف و امور خيريه تشكر ميكنيم.
در پايان اين نشست حجتالاسلام مصلحي نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: ما در كشورمان سرمايههاي فراوان داريم، اما متاسفانه استفاده لازم را نكردهايم و يا در مسير تكامل قرار ندادهايم. اگر تاريخ كشورمان را بررسي كنيم متوجه ميشويم وقف پشتوانه تمدن به خصوص تمدن ديني است.
وي با اشاره به مواردي كه براي زنده نگه داشتن و جهتدار كردن فرهنگ وقف ضروري است، گفت: تعزيه كه از هنرهاي سنتي و قديمي ما به شمار ميرود به وقف و موقوفات ميپردازد. ما در اين راستا از صدا و سيما در خواست كردهايم با حمايت ما و با رويكردي مشابه با مجموعه تلويزيوني "شب دهم"، در ماه محرم مجموعهاي ديگر را با توجه به موضوع تعزيه توليد كنند، اما متاسفانه آنها به اين امر توجه نكردند. از شبكه قرآن نيز براي همكاري در اين زمينه در خواست كردهايم، اما هنوز جوابي دريافت نكردهايم.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه در ادامه گفت: همانطور كه ميدانيد آمار زائران امامزادهها در كشور بسيار بالا است. مردم بدون هيچ گونه تبليغات و از روي عشق اين كار را انجام ميدهند، اما ما در سينما و تلويزيون چقدر به مقوله زيارت پرداختهايم؟ در صورتيكه اين موضوع ميتواند در جامعه تاثير بسيار داشته باشد. خيلي از كشورهاي اطراف ما چنين سرمايهاي ندارند، اما به اين سرمايه نگاه فرهنگي نميشود.
وي تاكيد كرد: رهبر معظم انقلاب معتقدند امامزادهها بايد قطب فرهنگي شوند، زيرا آنها در كاهش آسيبهاي اجتماعي بسيار موثر هستند. ما براي توجه به چنين موضوعهايي و به تصوير كشيدن نقش اين سرمايهها دست ياري به سوي شما دراز ميكنيم.
در اين مراسم هنرمنداني همچون امين تارخ، غلامرضا موسوي، احمد ميرعلايي، وحيد نصيريان، مهدي نادري، بيژن ميرباقري، محسن اميريوسفي، نقي نعمتي، اميرحسين شريفي، مهدي صباغزاده، مسعود دهنمكي، محمدرضا رحماني و... حضور داشتند.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]