واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مردم به بانكداري الكترونيك اطمينان ندارند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: يك كارشناس اقتصادي با اشاره به عدم اطمينان مردم به بانكداري الكترونيك و ناكارآمدي آن گفت: بانكداري الكترونيك بايد طبق نياز جامعه شكل گيرد.
بانكداري ايران شبيه كاريكاتور بانكداري الكترونيك است
دكتر عدالتيان كارشناس اقتصادي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، در خصوص وضعيت بانكداري الكترونيك در جامعه گفت: ساختارهاي صنعتي و تجاري كشور ما نياز به سرعت و عدم حضور فيزيكي در بانك را حس نمي كند، از سوي ديگر عدم وجود اينترنت پرسرعت و كمبود تعداد مراكز دريافت كارت هاي الكترونيك باعث استفاده هر چه بيشتر مردم از پول نقد و مراجعه به شعبه بانك شده است.
عدالتيان هدف بانك ها از بانكداري الكترونيك را ارائه خدمات بهتر در زمان كمتر و در مكان مناسب به مشتريان دانست و گفت: هر نوع تغيير در فن آوري بايد براي مصرف كننده ارزش افزوده به وجود آورد.
وي منظور از ارزش افزوده را صرفه جويي در زمان، سرعت عمل در جابه جايي نقدينگي و عدم حضور فيزيكي مشتري در بانك دانست و ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما نبود موجودي در دستگاههاي خودپردازها و يا قطع بودن سيستم امري عادي محسوب مي شود.
عدالتيان تصريح كرد: آنچه به نام بانكداري الكترونيك در كشور مطرح است، شباهتي به بانكداري الكترونيكي در دنيا ندارد زيرا سيستم بومي باعث ناكارآمدي بانكداري الكترونيك شده است.
وي در خصوص تفاوت بانك هاي دولتي و خصوصي گفت: تنها تفاوت اين دو بانك در نشستن مردم بر روي صندلي در بانك هاي خصوصي است ولي زمان تلف شده در هر دو يكسان است.
عدالتيان افزود: بانكداري الكترونيك بايد با تعديل نيروي انساني، اطمينان از جابه جايي پول در سيستم، صرفه جويي در زمان و كاهش هزينه هاي عملياتي همراه باشد كه متاسفانه در كشور ما اينگونه نيست.
وي اظهار داشت: بانك ها نبايد تنها واسطه اي ميان سپرده گذار و شخص وام گيرنده باشند بلكه بايد نقش توليد كننده ارزش افزوده را بازي كنند.
عدالتيان ادامه داد: در بانك ها رايانه و شبكه وجود دارد ولي به نظر مي رسد به جاي وابسته بودن سيستم به نيروي انساني، نيروي انساني به سيستم وابسته شده است.
وي گفت: بانكداري الكترونيكي ما بدون محتوا است و بانك ها بايد تعريف جديدي از نقش خود و پول داشته باشند.
عدالتيان در خصوص استفاده مردم از بانكداري الكترونيك گفت: در حال حاضر به دليل عدم اطمينان مردم و عدم وجود وجدان پرداخت ميان مردم و ارزش افزوده استفاده از بانكداري الكترونيك محدود شده است.
وي تصريح كرد: بانكداري الكترونيك در يك زنجيره الكترونيك مفهوم پيدا مي كند ولي سيستم فعلي ما شبيه كاريكاتور بانكداري الكترونيك است.
عدالتيان ادامه داد: بايد تجديد نظري در ساختارها صورت گيرد و در زمينه فرهنگ درون سازي بانك ها و دريافت و پرداخت ها كار شود.
وي افزود: بايد از سيستم هاي اعتباري براي پرداخت به جاي چك هاي مدت دار استفاده كرد.
عدالتيان در خصوص استفاده مردم از ماركت هاي الكترونيك گفت: هنگام خريد مردم از ماركت ها بايد كالا به جاي انسان جابه جا شود در نتيجه بايد سيستم پست و حمل و نقل قوي در كنار سيستم الكترونيك وجود داشته باشد در حالي كه پست كشور داراي سيستمي قديمي است./05 /144 /125
"صادقيان "
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 827]