واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: يك كارگردان سينما و تلويزيون:برخي مميزيهاي بيمورد باعث افت كيفي آثار ديني در سينما و تئاتر ميشود
گروه هنر: بسياري از مميزهاي بيمورد موجب شده كه فعاليت در زمينه ساخت اثر قرآني در سينما و تئاتر از شرايط لازم برخوردار نباشد.
«بهزاد بهزادپور» بازيگر و كارگردان سينما و تئاتر در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اينكه نمايش شب آفتابي تلفيقي از سينما و تئاتر است، اظهار داشت: نمايش «شب آفتابي» تلفيقي از تئاتر و سينماست كه در قالب صدا و نور به تصوير كشيده ميشود. در اين نمايش از سه پرده استفاده ميشود تا بتوان بدين واسطه سه صحنه در اختيار داشت، امكاني كه در تئاتر قابل دستيابي نيست.
وي افزود: نمايش «شب آفتابي» كه تلفيقي از صدا، نور و تصوير است اولين بار در در چهلم شهيد آويني در حوزه هنري به اجرا در آمد كه براي بسياري اعجابآور بود، چراكه اين كار سعي دارد تنها شكلي مذهبي نداشته باشد، بلكه در باطن دربردارنده مفهومي ديني باشد.
كارگردان فيلم «خداحافظ رفيق» به ويژگي نمايش يا فيلم ديني اشاره كرد و گفت: با عرض معذرت بسياري از كارهاي كه امروزه در سينما و تئاتر به اسم كار ديني توليد ميشوند، آثار قابل توجهي نيستند، زيرا مفاهيم قرآني يا ديني تنها در قالب تصوير خلاصه ميشوند، كارهايي كه رنگي از حرفهگري در خود ندارد.
وي براي تكميل توضيح فوق از سينما مثال زد و گفت: برخي از توليداتي كه ما در سينما شاهد آن هستيم تنها آثاري هستند كه مناسك ديني را به تصوير ميكشند. براي نمونه ميتوان به نماز خواندن قهرمان فيلم در اينگونه توليدات اشاره كرد، درصورتيكه كار ديني هدفي را اجرا ميكند، «مهمان مامان» از نظر من روشنترين مثال در اين زمينه است كه به دور از شعار بسياري از پيامهاي ديني را به بيننده منتقل ميكند.
بازيگر فيلم «خسوف» دليل نگاه غلط به كار ديني را در سينما و تلويزيون اينچنين تشريح كرد: به عقيده من وجود مميزهاي بيمورد سبب شده كه ساخت آثار ديني در سينما و تئاتر مشكل شود. خط قرمزهايي كه از نظر من اسلامي نيست.
خبرنگار ايكنا در اين بخش از گفتوگو سوال كرد كه چرا شما در كل كارهايتان بيشتر سعي كردهايد مفاهيم ديني يا قرآني را در قالبي تاريخي به تصوير كشيد؟
بازيگر فيلم «توبه نصوح» جواب داد: به عقيده من در كار تاريخي اصالت مناسبي وجود دارد به نحويكه از لحاظ مفهومي به شدت غني است به نوعي ديگر ميتوان گفت كه در بيان روايات تاريخي اكثريت متفقالقول هستند و همين ويژگي سبب ميشود كه كار از حاشيه كمتري برخوردار باشد.
اين كارگردان تئاتر در ادامه به نكته ظريفي اشاره كرد و گفت: متاسفانه ما در برخي اوقات از طرف ديگر بام سقوط ميكنيم، بدين معنا كه براي مصون بودن از كليشه حتي ميترسيم كوچكترين اشارهاي هر چند مستقيم به دين در آثار هنري داشته باشيم در صورتيكه ميبينيم هنرمنداني همچون «ونجليز» به وضوح در آثار خود از سرودهاي كليسايي بهره ميبرد، البته به نحويكه عاري از شعار است، اما ما از ترس انگ سفارش كاري جرات نزديكي به چنين مفاهيمي را نداريم.
وي در جواب به سوال پاياني مبني بر اينكه آيا فيلمساز يا كاركردان تئاتري كه ميخواهد كار قرآني كند بايد داراي شرايط خاص باشد گفت: سينماگر يا تئاتري كه ميخواهد كار قرآني كند بايد در وهله اول با كارش از لحاظ حرفهاي آشنا باشد تا بتواند تصويري را كه ميخواهد از قرآن به تصوير كشد زيبا باشد، حتي ميتوان گفت كه كساني به دين و قرآن بزرگترين ضربه را ميزنند كه، با عدم شناخت از هنر سعي دارند دين و قرآن را به تصوير كشند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]