واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
با پيشرفت تكنولوژي و بهبود روشها و فرآيندهاي توليد، به تدريج، شیشه و آلومینیوم جايگزين ساير مصالح ساختماني در نماسازي به خصوص در ساختمانهاي بلندمرتبه گرديدند زيرا علاوه بر امكان استفاده از نور طبيعي، زيبايي، دوام و كمترين هزينههاي تعمير و نگهداري، باعث كاهش قابلتوجهي از وزن ساختمان و فشارهاي سازهاي بر پيها، ستونها و ديوارهاي باربر ميشد.دیوارهای شیشهای یا همان CURTAIN WALL در واقع جدارههایی از شیشه هستند که در میان غلافی از ورقهای آلومینیوم قرارگرفتهاند و در بخشهای مختلف یک واحد مسکونی کاربری دارند. جالب است بدانیم که ورود سیستم دیوارهای شیشهای اولین بار در ایران به خاطر تجهیز فضاهای اداری ساختمانهای دولتی بوده و هماکنون نمونههای اولیه آن در بانک ملی، وزارت نیرو وآموزش عالی قابل مشاهدهاند. دو مشخصه اساسی، استفاده از دیوارهای شیشهای را درسطح ساخت و ساز جهانی و وطنی گسترش داد:1) فراهم ساختن امكان ورود نور طبيعي روز2) امكان رويت منظره بيرون و تهويهامكان ورود نور از وظايف ضروري ديوار شيشهاي و امكان رويت منظره بيرون از وظايف مطلوب آن است. تهويه نه از وظايف ضروري ديوار شيشهاي است و نه از وظايف مطلوب آن، بلكه وظيفهاي است كه به طور سنتي از آن انتظار ميرود. اما شیشه و دیوار در ساخت و ساز عملکردهای مشخصی دارند که ترکیبشان در دیوارهای شیشهای، لزوم عملکرد ترکیبی را ایجاب میکند. با این حساب ویژگیهای يك سيستم ديوار شيشهاي به عنوان بخشي از ساختمان عبارتست از:1 - مقاومت و استحكام2 - امكان استفاده از نور طبيعي3 - دور نگه داشتن باد وباران4 - دوام و بي نيازي از نگهداري5 - عايقبندي حرارتي6 - عايقبندي صوتي7 - آتشپادي و ايمني در برابر آتش
ویژگیهای دست یافتنیدر ساختمانهای بلند و پر هزینهای که معمولا از طرف نهادهای دولتی یا بانکهای خصوصیدر ایران برپا میشود تمامی این ویژگیها جزء لاینفک و ضروری به حساب میآیند. دراین بناها، سازه ديوار بايد از مقاومت كافي جهت تحمل وزن خود در ميان نقاط تكيه گاه يا نقاط اتصال به قاب سازهاي و از پايداري كافي در مقابل فشارهاي جانبي بادبرخوردار باشد. از طرف دیگر وظيفه اوليه ديوار شيشهاي، فراهم ساختن امكان ورود نوركافي جهت اجراي موثر فعاليتهاي روزانه است. .براي بسياري موارد ضريب نورطبيعي 2 كافي است. بر اساس يك روش ساده، ضريب متوسط نور طبيعي روز در اتاقهاي داراي روشنايي جانبي تقريبا معادل يك پنجم نسبت درصدي شيشه به مساحت كف اتاق است. مثلا براي دستيابي به ضريب نور طبيعي متوسط 6 در اتاقي به مساحت 12متر مربع مساحت شيشه كاري مورد نياز برابر است با6/3متر مربع = 5% * 12*6اين محاسبه متوسط كلي معمولا براي مقاصد عمومي مانند اتاقهاي نشيمن كافي است و از آن به عنوان پايهاي جهت تضمين مساحت شيشه كاري مورد نياز متناسب با مساحت كف اتاق استفاده ميشود. با این روش حتی برای اتاقهای کوچک خانه هم میتوانید برنامهریزی مناسبی جهت نوردهی داشته باشید.
از مشخصات يك سيستم ديوار شيشهاي خوب جلوگيري از نشت باران و هوا از طريق درزهاي قابها و شيشه كاري است. در مصالح ورقهاي غير جاذب مانند شيشه و فلز، باران همراه با باد تحت فشار بر روي ديواره جاري ميشود. نمای بسیاری از ساختمانها که با مصالحی همچون سنگهای گرانیتی، آجر و ... پوشش یافتهاند به مرور دچار هوازدگی میشوند. این مشکل زمانی وقوع مییابد که رنگ نما بر اثر مرور زمان تغییر کرده و ضایعات آن را نتوان به طرق معمول از بین برد.
سیستم دیوار شیشهای چیست؟دو سطح شیشه ای (دوجداره) در کنار هم و با فاصله در قابی از جنس آلومینیوم قرار میگیرند و حاصل کار کرتن وال می شود.این دیوارها به گونه ای شاخته شده اند که هوا در فضای مابین دو شیشه به طور پویا جریان دارد.اولین سازندگان این دیوارها متخصصان آلمانی بودند که هدف اصلی شان حفاظت ار محیط زیست بوده است.جالب است بدانید که وجود هوا بین این دوجداره باعث می شود که گرما وسرما به میزان نیاز کاربر تعیین شوند،و به نوعی به محیط زیست وکاهش مصرف انرژی کمک کنند.مهندس شیوا میرفضلی یکی از وارد کنندگان این نوع مصالح در باره نحوه کار این سیستم شیشه ای می گوید ،در بین دو جداره شیشه ای هوا جریان دارد و همین امر باعث کنترل انتقال حرارتی میشود .ورقه آلومینیومی ،دو لایه متفارت هوا را از هم جدا می کند.لایه بیرونی توسط نور خورشید ،گرم می شود و به بالا می رود و از سمت پشت بام از بین دو جدار خارج می شود و هوای پاک و تمیز وارد میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]