واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تعدادي از نمايندگان خواستار حضور وزير نفت در كميسيون انرژي شدند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: تعدادي از نمايندگان مجلس براي سوال از وزير نفت، از رييس مجلس شوراي اسلامي خواستند كه طبق ماده 193 آيين نامه داخلي مجلس وزير نفت به كميسيون انرژي دعوت شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار امور مجلس باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، خلاصه سوال اين نمايندگان اين است كه آيا در قرارداد فروش گاز به هند و پاكستان موسوم به قرارداد خط لوله صلح مفاد اصل 77 قانون اساسي ( لزوم تصويب مجلس شوراي اسلامي) رعايت شده است؟ و پاسخ وزارت نفت به قيمت نازل اعلام شده و تحقيقات غير معمول چيست؟
شرح سوال به اين صورت است؛ موضوع صادرات گاز ايران به كشورهاي پاكستان و هند موسوم به خط لوله صلح به يكي از قراردادهاي مهم و بين المللي تبديل شده است كه در صورت قرارداد، ايران فروش گاز به كشورهاي مزبور را به مدت 20 سال تعهد مي كند، يعني روشن است فرمول و مبناي محاسبه قيمت گاز بايد تنظيم شود كه مصالح عامه كشور بر مبناي اصل 45 قانون اساسي، رعايت شود و تغيير شرايط بازار جهاني انرژي و تاثير شرايط بازارهاي جهاني نفت به عنوان شاخص بسيار تعيين كننده و موثر بر قيمت گاز بايد مورد توجه جدي قرار بگيرد.
نظر به اهميت قرارداد مذكور و با توجه به اينكه قرارداد در صورت توافق نهايي براي دولت ايران در برابر دو كشور مزبور در مدت طولاني تعهد آور خواهد بود و نمونه روشن قراردادهاي بين المللي بين دولت ايران و دولت هند و پاكستان است كه اصل 77 قانون اساسي تصويب آن را در صلاحيت مجلس شوراي اسلامي گذارده است.
بي شك وزارت نفت موظف است بر پايه اصل 77 و 125 قانون اساسي و بر مبناي ماده 202 قانون آيين نامه داخلي مجلس، پس از توافق نهايي در زمينه قرارداد احداث لوله گاز با پاكستان و هند ، پيش نويس قرارداد را طي لايحه اي از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي تقديم كند با توجه به مقدمه فوق الذكر لطفا نسبت به سوالات زير پاسخ دهيد.
1- مذاكرات قرارداد مذكور در چه مراحلي است؟
2- آيا در پيش نويس قرارداد بر مبناي اصل 77 قانون اساسي لزوم تصويب توسط مجلس لحاظ شده است؟
3- با توجه به افزايش نيازهاي مصرفي گاز در داخل كشور و ضرورت تامين آن بخصوص در مورد نياز روز افزون صنايع كشور به گاز در خلال 20 سال آينده آيا ظرفيت اضافي براي فروش گاز به كشورهاي ديگر وجود دارد؟
4- آيا ذخاير و منابع گازي قابل استحصال كشور ظرفيت صدور ميزان گاز پيش بيني شده در اين قراداد را براي 20 سال آينده دارد؟
5- با توجه به ضرورت تزريق حجم بالايي از گاز به چاه هاي نفت جهت توليد صيانتي آيا با اين قرارداد بين المللي و بلند مدت امكان تزريق گاز به چاه هاي نفتي باقي خواهد ماند؟
6- با توجه به تجربه اختلاف هاي گذشته بر سر بهاي گاز فرمول مكانيزم تعيين بهاي جهاني گاز دردوران اجراي اين قرارداد چگونه است و در صورت بروز اختلاف موازين اصل 139 قانون اساسي در اين زمينه چگونه رعايت شده است.
7- آيا شرايط بازارهاي جهاني نفت بعنوان يك شاخص اساسي و تعيين كننده و موثر بر قيمت گاز مورد توجه قرار گرفته است؟
8- پاسخ وزارت نفت در مورد نظر بعضي كارشناسان نسبت به ارزان فروشي و قيمت نازل و تخفيفات غير معمول چيست؟
9- امضا كنندگان اين سوال را سيد محمدرضا مير تاج الديني نماينده تبريز، پرويز سروري نماينده تهران، حسن نجابت نماينده تهران، ناصر سوداني نماينده اهواز، جواد آرين منش نماينده مشهد، محمد ابراهيم نكونام نماينده گلپايگان و خوانسار، سيد جاسم ساعدي نماينده شوش و دانيال و الياس نادران نماينده تهران امضا كرده اند./02/120
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]