واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بزرگنمايي خطر ايران براي فروش سلاح و نجات اقتصاد كشورهاي غربي
سياسي. اروپا. فرانسه
پاريس - بزرگنمايي خطر موهوم در يك منطقه براي ترغيب كشورهاي آن به خريد سلاح و روانه كردن دلارها به سمت فروشندگان سلاح ، از شيوههاي رايج كشورهاي غربي است .
اين روش در دهههاي متمادي به كار گرفته شده و با بردن ملتها به كام مرگ و خونريزي ، سود سرشاري را نيز به جيب صاحبان كارخانههاي تسليحاتي غرب و سياستمداران سهامدار اين كارخانهها سرازير كرده است .
فرانسه نيز گرچه در زمينه فروش سلاح ، از تعدادي از كشورهاي صنعتي و سلاح فروش غربي عقب مانده تر بوده است اما با اين حال به عنوان يك كشور با سابقه استعمار گري در مناطقي از دنيا، پروندهاي قطور در زمينه تسليح و تجهيز طرفهاي متخاصم در مناطق مختلف دارد.
تجهيز رژيم صدام در جنگي كه به مدت هشت سال بر ملت ايران تحميل شد از جمله برگهاي اين پرونده است كه خاطره تلخ آن همچنان در ذهن ملت ايران جاي دارد.
در دور جديد حاكميت سياسي فرانسه در يك سال گذشته ، دولتمردان اين كشور ظاهرا براي تامين بخشي از كسر بودجه خود بر ميزان رفت و آمدها و گفت و گوهاي خود براي فروش تسليحات و تجهيزات نظامي به ديگر كشورها به ويژه كشورهاي منطقه خليج فارس افزوده اند.
بدون ترديد جريانسازي رسانههاي خبري براي القاء ترس و وجود خطر و تهديد خارجي ، زمينه را براي فروش تسليحات ساخته غرب فراهم ميكند.
چاپ خبري در يكي از روزنامههاي امروز فرانسه نمونهاي از اين جريان سازيها است .
روزنامه فيگارو روز سه شنبه در خبر كوتاهي مدعي شد عربستان سعودي از خطر ايران نگران است و تنش در منطقه افزايش يافته است .
اين روزنامه نوشت :انتخاب يك مسئول جديد نظامي براي مرزهاي آبي عربستان سعودي با ايران بيانگر نگراني عربستان از ايران است .
فيگارو افزود: ژنرال موسعيد الفيضي نظامي با تجربه عربستاني ماموريت دارد تا دفاع ساحلي اين كشور با مرزهاي آبي ايران را بار ديگر سازماندهي كند.
اين نشريه ميافزايد: تنش در منطقه خليج عربي - فارسي از ترس حمله به مراكز نفتي عربستان كه متحد آمريكا ميباشد، افزايش يافته است .
فيگارو ادعا ميكند: ايران به طور دائم قايقهاي ماهيگيري عربستاني را به ورود به آبهاي سرزميني ايران متهم و آنها را توقيف ميكند.
اين خبر در زماني منتشر ميشود كه فرانسه به شدت از كم شدن رشد اقتصادي و كسر تراز تجاري رنج ميبرد و بازارهاي جديد و پرسود را جست و جو ميكند.
چندي پيش ميان فرانسه و امارات براي ايجاد پايگاه نظامي در ابوظبي از سال ۲۰۰۹ميلادي توافقي حاصل شد كه به موجب آن ۲۸۰۰نيرو در اين منطقه مستقر خواهند شد و ۴۰۰تا ۵۰۰نفر در اين پايگاه حضور دائمي خواهند داشت فرانسه در سالهاي ۱۹۹۴و ۱۹۹۵نيز قراردادهاي دفاعي را به بهانه تهديدي كه از ناحيه صدام بعد از حمله به كويت متوجه منطقه ميدانست با امارات ، قطر و كويت به امضا رسانيد.
اينك دستهاي از كارشناسان فرانسوي اين ايده را تبليغ ميكنند كه بعد از حمله آمريكا به عراق ، اين كشور ديگر تهديدي محسوب نميشود و اكنون ايران است كه جاي اين تهديد را گرفته است .
توافقهاي اخير براي فروش هواپيماهاي داسو كه تاكنون بجز ارتش فرانسه مشتري ديگري نيز نداشته بايد در چارچوب همين سياست فرانسه ارزيابي كرد.
امارات قرار است از سال ۲۰۱۳هواپيماهاي ساخت داسو را جايگزين هواپيماهاي ميراژ ۲۰۰۰خود كند.
در صورت انعقاد اولين قرارداد بينالمللي ، راه براي فروش اين هواپيماها باز خواهد شد.
امارات در سال ۱۹۹۸ميلادي در زمان رياست جمهوري شيراك ۳۰فروند ميراژ ۲۰۰۰-۹از فرانسه خريد و قراردادي هم براي بازسازي ۳۰فروند ديگر منعقد كرد.
اين كشور در نظر دارد با خريد ۶۳هواپيماي رافال اين نوع هواپيماها را جايگزين ميراژها كند.
ارزش اين قرارداد بين شش تا هفت ميليارد يورو اعلام شده است .
فرانسويها امارات را به دليل ثروت زيادي كه در اختيار دارد يك شريك راهبردي به حساب ميآورند و به همين دليل در اواسط ژانويه سال جاري اولين قرارداد استقرار پايگاه نظامي دراين كشور را امضا كردند.
فرانسه تاكنون نتوانسته است به كشورهاي كره جنوبي ، هلند، سنگاپور، عربستان سعودي و مغرب از اين نوع هواپيماها بفروشد.
پاريس همچنين يك قرارداد نظامي نظارت بر مرزهاي هوايي ، دريايي با عربستان را به ارزش بيش از ده ميليارد دلار در دست مطالعه دارد.
فرانسه كه نخستين فروشنده سلاحهاي سبك به كشورهاي حوزه خاورميانه است اينك كه رياست دورهاي اتحاديه اروپا را هم در اختيار دارد ، نتوانسته است وضعيت اقتصادي خود را با شاخصهاي اين اتحاديه تطبيق دهد.
به همين دليل اين كشور در يك سال گذشته براي سامان دادن به اقتصاد خود به صدور تجهيزات نظامي و بستن قراردادهاي هنگفت گرايش بيشتري داشته است .
سلاحهايي كه ساخت و فروش آنان با ايده دفاع از دموكراسي و شعار حقوق بشر فرانسوي در تعارض است .
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]