تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آفت دینداری حسد و خودبینی و فخر فروشی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835237697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخت ترين شغل جهان


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: سخت ترين شغل جهان

http://www.rasekhoon.net/_WebsiteData/Article/ArticleImages/1/1388/ordibehesht/08/a229.jpg



معمولاً وقتي مي خواهند از سختي هاي يک شغل بگويند ، اين طور شروع مي کنند : « اين شغل بعد از کار در معدن ، دومين شغل پرخطر دنياست ! » يعني انگار همه پذيرفته اند که کار در معدن در ميان مشاغل مختلف ، از همه سخت تر است . کارکنان معدن هم به دليل عوامل زيان آور اين شغل با خطرات زيادي مواجه اند .
صنعت معدن در اغلب کشورها بالاترين نرخ مرگ و مير را به خود اختصاص داده است . آسيب ديدن يا کشته شدن در مراحل مختلف کار در معدن ، گازها ، گرد و غبارها ، مواد شيميايي ، صدا ، گرما و چيزهايي از اين قبيل مي تواند موجب بيماري هاي مزمن و گاهي حوادث کشنده ناگهاني شود . خوشبختانه در دهه اخير ، ظهور و توسعه ماشين آلات و تکنولوژي کار در معادن ، تجهيزات ، فرآيندها و نيز آموزش کارکنان در موضوع ايمني و بهداشت در محيط کار خيلي توسعه پيدا کرده است .
سازمان هاي جهاني مرتبط با ايمني و بهداشت کار ، برنامه ها و قوانين بلند بالايي در زمينه رعايت مقررات ايمني و بهداشتي در معادن تهيه کرده اند . استخراج ماسه ، شن و سنگ نيز به همين شکل است . در کشورايران نيز که سرشار از معادن غني و مختلف است ، ايمني در معادن از اهميت بسياري برخوردار است ، به طوري که چند سالي است در اين زمينه ها همايش ها و سمينارهايي با موضوع ايمني در صنعت و معدن در حال برگزاري است .
به گفته ي معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن ، با سرمايه گذاري هاي انجام شده در بخش آموزش و خريد تجهيزات جديد ، ضريب ايمني معادن افزايش يافته است .
اين مقام مسئول ، با مقايسه ميزان حوادث منجر به مرگ در سال 84 با سالهاي 86 و 87 اعلام کرده است : « در سال 1384 به ازاي هر 6 ميليون تن توليد مواد معدني ، يک حادثه منجر به فوت در معادن اتفاق افتاد که اين رقم در سال 86 به 10 ميليون تن به ازاي يک کشته رسيد . همچنين در سال 87 اين نرخ به يک کشته به ازاي 16 ميليون توليد رسيد » به عقيده ي او اين نرخ کاهش حوادث به معناي رشد 60 درصدي ضريب ايمني در معادن کشور است .
خطر انفجار در معادن زغال سنگ :

معدنکاري در جهان به دو روش سطحي و زيرزميني صورت مي گيرد . از جمله ويژگي هاي معادن زير زميني ، علاوه بر وجود پيچيدگي در طراحي ، بالا بودن هزينه ها و حادثه خيزي اين معادن است .
معادن زيرزميني زغال سنگ بيشترين سهم را در بد نام کردن اين روش معدنکاري از منظر ايمني دارند ، به گونه اي که تونل هاي اين معادن را مي توان به تونل هاي وحشت براي افراد حاضر در آن تشبيه کرد .
انفجار بيشترين سهم از حوادث معدنکاري و تلفات ناشي از آنها را به خود اختصاص مي دهد . منظور از انفجار ، سوختن بسيار سريع يک ماده سوختني است که در معادن زغال سنگ ، اين ماده گاز زغال يا گرد زغال است . گاز زغال که همان متان است ، يکي از هيدورکربورهايي است که در اثر تغييرات بيوشيميايي روي اندام هاي گياهي طي فرآيند تشکيل زغال سنگ پديد مي آيد .
انفجار آميزترين حالت متان زماني است که اين گاز در هوا به غلظت 9 تا 9/5 درصد برسد و غلظت بيش از 10 درصد گاز زغال در هوا به سختي موجب انفجار مي شود و عموماً با ترکيب با اکسيژن محيط ، ايجاد خفگي مي کند . البته هميشه احتمال وزش جريان باد و کاهش اين غلظت به زير درصد خطرناک وجود دارد . بنابراين عيار ايمني در نظر گرفته شده براي گاز زغال يک درصد است تا احتمال وقوع حادثه به کمترين حد خود برسد . زغال به عنوان ديگر علت انفجارهاي معدني ، معلول کار کمباين ها ، پيکورها ، عمليات آتشبازي ، بارگيري و حمل و نقل زغال سنگ طي فرآيند استخراج است . با وجود گاز زغال ، انفجار گرد زغال در فضاي معدن به انفجاري مهيب تبديل خواهد شد که بدترين حادثه معدني به شمار مي رود . براي جلوگيري از انفجار در وهله ي نخست بايد حفره ها از تجمعات گرد زغال پاک شود و سپس با پاشيدن آب يا گردهايي مانند رس ، سنگ آهک يا سنگ گچ ، حد فاصل ذرات پر شود . براي جلوگيري از گسترش و انتشار انفجار در بالاي مقاطع تونل ها نيز آتش بندي هاي آبي يا خاکي تعبيه مي شود که در اثر دريافت موج انفجار ، واژگون شده و محتويات خود را بر آتش مي ريزند . علاوه بر انفجار ، معادن زغال سنگ با آتش سوزي نيز دست و پنجه نرم مي کنند . از جمله علل آتش سوزي ، خودسوزي زغال سنگ است . منظور از خودسوزي اکسيداسيون تدريجي است که به سوختن خود به خودي ماده معدني منجر مي شود . شرط وقوع اين پديده که معمولاً در عمق 15 تا 20 متري رخ مي دهد ، وجود شکاف هاي بسيار ظريف ، کوچک تر از يک ميلي متر ، در ماده ي معدني است .
برنامه هاي ايمني بهداشتي معادن :

مطابق قانون ، در کليه معادني که داراي حداقل 25 نفر کارگر باشند ، بايد يک نفر ذيصلاح به عنوان مسئول ايمني و يک نفر به عنوان مسئول بهداشت حرفه اي به استناد آيين نامه کميته حفاظت فني و بهداشت کار تعيين گردد .
برنامه هاي ايمني بهداشتي به طور کلي شامل حذف يا کاهش بيماري هاي شغلي ، صدمات و يا حوادث کشنده در محيط کار است . به طور معمول چنين برنامه هايي در 7 ناحيه دنبال مي شود :
1 ـ پيشگيري از بيماري هاي تنفسي
2 ـ پيشگيري از کاهش شنوايي در اثر صداي محيط کار
3 ـ پيشگيري از اختلالات اسکلتي عضلاني
4 ـ پيشگيري از صدمات ناشي از ضربه
5 ـ پيشگيري از حوادث
6 ـ پيشگيري از زمين گير شدن کارکنان
7 ـ نظارت ، آموزش و مداخلات اثر بخش
ايمني و بهداشت کار در معادن :

عواملي که منجر به مرگ ، صدمات جدي و يا معلول شدن معدنچيان مي شوند ، مي تواند ريشه در مسايل مختلفي نظير رعايت بهداشت کار ، ايمني و نيز عدم توجه نکردن و به موضوع روانشناسي صنعتي از سوي سرپرستان داشته باشد . بي توجهي به بهداشت کار يعني ناديده گرفتن عوامل فيزيکي ، شيميايي و ارگونوميک مانند : ( گرد و غبار ، گازهاي معدن ، صدا ، روشنايي نامطلوب ، درجه حرارت ) ، وضعيت هاي بدني نامطلوب ، حمل و جا به جايي دستي بارهاي سنگين که به تدريج و به صورت مزمن تاثيرات نامطلوب خود را بر سلامت کارگران معدن مي گذارند . سرطان ريه ، مزوتليوما ، سرطان مثانه ، بيماري لوسمي ، سرطان خون ، تالکوز ، برونشيت مزمن ، اختلالات دستگاه عصبي ، نارسايي کليه و صدمه ديدن عملکرد دستگاه توليد مثل در مردان بيماري هايي است که يک کارگر معدن را تهديد مي کنند . در کارگراني که با تالک ، آزبست يا پنبه نسوز، سرب و گرد ذرات زغال سنگ در طولاني مدت سر و کار دارند احتمال ابتلا به چنين بيماري هايي نيز زياد است .
قوانين ايمني در معادن :

رعايت اصول ايمني در معادن نيز از اهميت زيادي برخوردار است . در اين زمينه قانون ايمني در معادن نوشته شده که رعايت آن در کليه معادن کشور الزامي است . به طور مثال ، براي پيشگيري از خطرات انفجار و آتش سوي در معادن ماده 21 قانون ايمني معادن مي گويد : « به استناد آيين نامه حفاظت و بهداشت عمومي در کارگاه ها مصوب شوراي عالي حفاظت فني : « ورود افراد همراه با سيگار ، کبريت ، فندک يا هر نوع وسايل و لوازم آتش زا به معادن زغال سنگ و ساير معادني که خطر آتش سوزي يا انفجار داشته باشد مطلقاً ممنوع است » و يا ماده ي 32 با در نظر گرفتن خطر ريزش معدن گفته است : « در حفر ترانشه براي اکتشاف و نمونه برداري بايد دقت شود تا خطر ريزش ديواره وجود نداشته باشد و در صورت لزوم با وسايل مناسب نگهداري شود . در ترانشه و چاهک هايي که به عمق بيش از 1/5 متر هستند بايد براي بالا و پايين رفتن از نردبان استفاده شود » همچنين در ماده 33 به خطر انباشتگي گاز اشاره مي کند : « در ترانشه و چاهک هايي که خطر انباشتگي گاز وجود دارد ورود و کار افراد بايد پس از تهويه و اطمينان از بي خطر بودن آن محل ها انجام گيرد» قانون ايمني معادن در 475 ماده نوشته شده است که رعايت آنها به کاهش حوادث و بيماري هاي شغلي منجر خواهد شد .
منبع: روزنامه سلامت - شماره 225

نمی دانم اما مشاغل سخت به نظر من مشاغل مهردار هستند مانند مهندسی اعم از عمران ، مکانیک ، برق و ... شاید هم پزشکی
( تا کنون 8 مهندس عمران به خاطر زلزله ی بم محکوم شده اند . کاملا هم حقشانه )

کار سخت یعنی این که شما فکر می کنی یه امضا مگه سخته اما همین امضا شما رو می سپره به باد .

سخت ترین شغل جهان شغلی هست که نسبت به اون احساس مسئولیت یا علاقه نداشته باشیم!
چنین شغلی همه را (خود شخص و سایر افراد جامعه)تحت تاثیر قرار خواهد داد!






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 544]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن