واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس هيات مديره اتحاديه دامداران: شكاف توليد تا عرضه شير با پرداخت يارانه برطرف شود براي تامين گوشت استان تهران در ماه رمضان با 10 درصد كاهش قيمت آمادهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس هيات مديره اتحاديه دامداران گفت: به منظور تامين گوشت قرمز در ماه رمضان به سازمان ميادين ميوه و تره بار استان تهران اعلام آمادگي شده است كه در صورت در اختيار گذاشتن غرفه، با حذف واسطهها و بدون هيچ محدوديتي 10 درصد كمتر از قيمت بازار، كل مصرف و نياز استان تهران عرضه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيروس روستا - امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران، درباره تامين شير در ماه رمضان اظهار كرد: طبق تجربه سالهاي گذشته مصرف شير در ماه رمضان كاهش مييابد و اين ماه از ماههاي بحراني بازار شير است و مشكلي در توزيع آن نخواهد بود.
وي با اشاره به اينكه جو يارانهدار به قيمت كيلويي 310 تا 320 تومان به دامداران عرضه ميشود، گفت: ميزان جو يارانهدار براي دامداران كافي نيست اما باعث تنظيم بازار شده و قيمتها را متعادل نگه داشته بهگونهاي كه هر كيلو جو 100 تومان كاهش يافته است.
روستا با اشاره به اينكه ميزان توزيع جو يارانهدار در هر استان متفاوت است، تصريح كرد: ميزان نياز جو كشور سالانه چهار و نيم ميليون تن است كه سه و نيم ميليون تن آن در داخل توليد ميشد اما در سال جاري با وجود خشكسالي مقداري كاهش خواهد يافت.
رييس هيات مديره اتحاديه دامداران با بيان اينكه سالانه 800 هزار تن گوشت قرمز در كشور توليد ميشود، افزود: ابتدا رفع بحرانهاي خشكسالي، سوء مديريت گذشته، نبود ارتباط مناسب با مسوولان امر در دستور كار قرار گرفته تا بتوان در توليد مواد پروتئيني كشور به خودكفايي رسيد و در اين راستا از بروز هرگونه مسائل سياسي و تشنج در اين بخش پرهيز ميشود.
وي درباره قيمت شير تصريح كرد: طبق بررسيهاي كارشناسي دامداران و معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي، قيمت هر كيلو شير بدون احتساب سود سرمايهگذاري و با تامين جو يارانهدار 515 تومان اعلام شده و در صورت قيمت نهادهها اين قيمت به 660 تومان افزوده خواهد شد اما با توجه به اينكه وزارت جهاد كشاورزي در تعيين قيمت شير دخيل نيست قيمت شير يارانهاي از سوي شوراي اقتصاد كيلويي 410 تومان اعلام شد.
رييس هيات مديره اتحاديه دامداران اظهار كرد: دامداران به عنوان توليدكننده به دنبال گران شدن شير نيستند اما هيچ تعادلي بين هزينه توليد و درآمد دامداران وجود ندارد كه بايد سياستهاي دولت طوري تنظيم شود كه با پرداخت يارانه به بخش توليد و تامين علوفه ارزان قيمت، هزينه توليد كاهش يابد.
وي همچنين با اشاره به اينكه هر يك از بخشهاي توليد، كارخانجات لبني، كارخانجات خوراك دام و ... به عنوان حلقههاي زنجيره صنعت شير داراي مشكلات دروني هستند، تصريح كرد: در حال حاضر هيچ يك از اين حلقهها با يكديگر مرتبط نيستند كه وجود مديريت واحد به عنوان خانه شير براي ارتباط بين اين بخشها و همچنين بررسي و برطرف كردن مشكلات ضروري است.
رييس هيات مديره اتحاديه دامداران ادامه داد: در اين صورت هر يك از حلقههاي صنعت در كنار هم قرار گرفته و مسائل و مشكلات يكديگر را درك خواهند كرد. در حاليكه اكنون سازمانها، تشكلها و ادارات دولتي به صورت پراكنده درباره يك موضوع واحد تصميمات متناقض اعمال ميكنند كه يكي از بحرانهاي اين بخش شده است.
وي افزود: باتوجه به اينكه وجود مشكلات در هر يك از بخشهاي صنعت شير تاثيرگذار در ديگر بخشها خواهد بود، اين حلقهها نميتوانند در مقابل يكديگر قرار بگيرند و اين حلقهها بايد از زمان توليد علوفه توسط كشاورز تا زماني كه به صورت پروتئين فرآوري شده در اختيار مصرفكننده قرار ميگيرد در كنار هم باشند و حتيالمقدور واسطههاي اضافي در اين زمينه حذف شوند.
روستا با اعتراض به واردات شير خشك، اظهار كرد: خريد شير خشك توليد شده داخلي با قيمت مناسب از سوي جهاد كشاورزي عنوان شده اما هنوز قيمت خريد آن اعلام نشده است.
وي در پايان همچنين افزايش قيمت سبوس از كيلويي 120 تومان به كيلويي 150 تومان توسط شوراي اقتصادي در خرداد ماه گذشته را از مشكلات تامين نهادههاي توليد دانست و افزود: در شرايط بحران خشكسالي انتظار افزايش قيمت نبود كه البته شوراي اقتصاد تصميم گرفته مجددا قيمت سبوس را به كيلويي 120 تومان برگرداند اما هنوز ابلاغ نشده است.
انتهاي پيام
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]