واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / گزارش ايسنا ازهمايش نخبگان جوان/ سه مصوبه مهم، رهاورد نشست مشترك دولت و نخبگان تاكيد مسولان عالي بر تكريم و مشاركت هرچه بيشتر نخبگان درتصميمسازيها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
دومين همايش نخبگان جوان با سه مهم مصوبه براي كمك به نخبگان و تاكيد بر مشاركت هرچه بيشتر نخبگان درتصميمسازيهاي كلان تاكيد شد.
به گزارش خبرنگار«علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين همايش كه طي روزهاي پنجم و ششم شهريورماه جاري در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برپا شد، نخبگان علمي شامل برگزيدگان رتبههاي برتر آزمون سراسري، برگزيدگان دانشآموختگان كشور و المپيادهاي دانشآموزي و دانشجويي و برگزيدگان جوان جشنوارههاي خوارزمي و رازي و همچنين 70 تن از استادياران جوان كه تحت حمايت بنياد ملي نخبگان هستند، شركت داشتند.
اين همايش روز سهشنبه با ديدار بيش از يك هزار نفر از نخبگان جوان با مقام معظم رهبري آغاز شد.
در ابتداي اين ديدار، جمعي از نخبگان جوان مطالبي را در خصوص مسائل علمي، آموزشي و تحقيقاتي بيان كردند.
دكتر واعظ زاده، معاون علمي و فنآوري رييسجمهور و رييس بنياد ملي نخبگان هم با ارائه گزارشي اعلام كرد: فنآوريهاي راهبردي كشور مشخص و براي توسعه و تقويت آن برنامه ريزي شده است.
وي با اشاره به تدوين 27 سياست براي همكاري و اعتلاي مراكز پژوهشي و علمي كشور گفت: برنامه جديدي هم براي ارتقاي همكاريهاي دانشگاه و صنعت و توليد كالا و خدمات صنعتي بر اساس دانش روز تدوين شده است.
معاون علمي و فنآوري رئيس جمهور به آماده شدن مقدمات تأسيس دفاتر نخبگان در چند استان اشاره كرد و افزود: برنامه ريزي براي تحت پوشش قرار دادن مخترعان واقعي، «نخبگان مديريتي، حوزوي و قرآني كشور»، شناسايي استعدادهاي برتر از ابتداي ورود به مدرسه و ارتباط و هم انديشي گسترده تر با نخبگان خارج از كشور آغاز شده است.
نخبگان جوان دانشگاهي شركتكننده در اين ديدار، ضمن استماع سخنان و رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي نماز ظهر و عصر را به امامت حضرت آيتالله خامنهاي اقامه كردند.
در اين جلسه نخبگان جوان ديدگاهها و پيشنهادهاي خود را مستقيما با دولت در ميان گذاشتند و سه مصوبه مهم در خصوص حمايت از نوآوران، مخترعان و نخبگان به تصويب رسيد.
سپس رييس جمهور طي سخنان مبسوطي، مباحث مورد نظر را با جامعه نخبگان در ميان گذاشت.
مصوبات مورد بررسي در اين جلسه كه در جلسات قبلي دولت و كميسيون علمي، تحقيقاتي و فنآوري دولت بررسي شده است، شامل آييننامه تسهيل دسترسي نوآوران به امكانات و خدمات علمي و فني، لايحه حمايت از تجاري سازي نوآوريها و اختراعات و شركتهاي دانش بنيان و آييننامه ارائه تسهيلات مسكن به نخبگان بود.
بر اساس آييننامه تسهيل دسترسي نوآوران به امكانات و خدمات علمي و فني، بايد در همه آزمايشگاهها، كارگاهها، كتابخانهها و شبكههاي اطلاعرساني دولتي در دانشگاهها، پژوهشگاهها، صنايع و ديگر موسسات دولتي بر روي نوآوران گشوده شده و امكانات خود شامل منابع و تجهيزات پژوهشي و تحقيقاتي، فضا و امكانات و مواد آزمايشگاهي و كارگاهي، خدمات تجهيزات پيشرفته و تخصصي و خدمات آزمايشها و نتايج مطالعات و پژوهشهاي خود، امكانات بازديد از كارخانجات و تاسيسات و راهنمايي و مشاوره علمي و تخصصي را در اختيار نوآوران قرار دهند.
موسسات ذيربط، تقاضاي مساعدت نوآوران را با حفظ اسرار نوآوري آنها بررسي و حمايتهاي ممكن را در اختيار آنان قرار ميدهند.
نوآوران بايد قبلا قدمهاي موثري براي تكميل نوآوري خود برداشته باشند و فقط در مرحله ايده باقي نمانده باشند.
طبق پيشنويس لايحه حمايت از تجاري سازي نوآوريها و اختراعات و شركتهاي دانش بنيان كه دستور كار دوم جلسه دولت و نخبگان است، تسهيلات گستردهاي براي عملياتي كردن اختراعات و نوآوريهايي كه مراحل پژوهشي و توليد فنآوري را پشت سر گذاشتهاند فراهم ميشود.
شركت دانش بنيان بر اساس تعريفي كه در لايحه ارائه شده است، تشكيلاتي است خصوصي يا تعاوني كه محور اصلي فعاليت آن گسترش و كاربرد اختراع و نوآوري و تجاري سازي نتايج تحقيقات و توسعه شامل طراحي و توليد كالا و خدمات ميباشد.
به گزارش ايسنا، در اين اين لايحه پيشبيني شده است كه شركتهاي دانش بنيان مشمول معافيتهاي مالياتي خواهند بود و همچنين دولت نسبت به ارائه معافيت گمركي، تشكيل بورس، بيمه و انجمن براي اين نوع شركتها و تجميع امور اداري مربوط به آنها به منظور سهولت كسب و كار اقدام ميكند.
طبق اين لايحه به منظور كمك به تجاري سازي نوآوريها و اختراعات و ارائه تسهيلات و اعطاي وام و سرمايه مخاطره پذير به شركتهاي دانش بنيان و شكوفايي و كاربرد دانش فني موجود، صندوقي تحت عنوان صندوق نوآوري و شكوفايي تحت نظر هيات امنا تاسيس ميشود.
دستور كار سوم جلسه هيات دولت و نخبگان آييننامه ارائه تسهيلات مسكن به نخبگان است.
مشمولان اين طرح افراد بسيار شاخص از ميان نخبگان و استعدادهاي برتر هستند كه پس از اتمام درجه دكتري در يكي از مراكز پژوهشي، دانشگاهي و يا صنعتي داخل كشور شاغل هستند.
تامين مسكن نخبگان يكي از بندهاي آيين نامه حمايت از نخبگان سراسر كشور بود كه بر اساس آن دولت موظف شد براي 300 نفر از نخبگان تسهيلات ويژه تامين مسكن اعطا كند؛ اما رييس جمهور با ناكافي دانستن اين تعداد، تامين سه هزار مسكن را پيشنهاد داد و از اعضاي هيات دولت و نخبگان حاضر در جلسه خواست تا نظر خود را درباره آن بدهند كه با موافقت اكثريت قاطع تصويب شد.
بر اساس مصوبه تجاري سازي اختراعات و دستاوردهاي نخبگان نيز مقرر شد صندوق نوآوري و شكوفايي با اعتبار 3 ميليارد يورو ايجاد شود تا زمينه براي حمايت از تجاري سازي توليدات و دستاوردهاي علمي نخبگان فراهم شود.
در ادامه همايش، جلسات كمسيونهاي دولت شامل كميسيون اقتصادي، صنعت و امور زيربنايي و محيط زيست، كميسيون لوايح، كميسيون اجتماعي و دولت الكترونيك، كميسيون فرهنگي، كميسيون سياسي، امنيتي و دفاعي و كميسيون علمي و تحقيقاتي و فنآوري با حضور وزرا و نخبگان در سالن هاي مختلف برگزار شد.
اين همايش، شامگاه چهارشنبه با سخنراني رييس بنياد ملي نخبگان ايران و اعطاي جوايز به 100 برگزيدگان المپيادهاي دانشآموزي و دانشجويي ملي و بينالمللي، رتبههاي برتر آزمونهاي سراسري، دانشآموختگان برگزيده دانشگاهها و استادياران جوان به پايان رسيد.
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]