واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي عنوان كرد: تشديد نظارتها برمراكزعرضه غذا در ماه رمضان بلامانع بودن مصرف سبزيجات درصورت رعايت نكات بهداشتي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين كه در حال حاضر وبا در سطح كشور تقريبا مهار شده، نسبت به تهيه و توزيع بهداشتي نذورات در ماه رمضان هشدار داد.
دكتر رمضانخاني در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اقدامات انجام شده براي كنترل بيماري وبا در كشور گفت: با توجه به تلاشهاي انجام شده در سطح كشور، اكنون در وضعيت مناسبي هستيم و اين بيماري تقريبا مهار شده است. اما اين به معناي آن نيست كه از اقدامات پيشگيرانه غافل شد.
وي در رابطه با اقدامات انجام شده در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: كليه عوامل لازم براي پيشگيري از وبا طبق پروتكل اعلامي وزارت بهداشت انجام شده است. عليرغم ابتلا چهار نفر در اوايل بروز اين بيماري، در حال حاضر مدتي است كه در مناطق تحت پوشش دانشگاه شهيد بهشتي مورد مثبتي از ابتلا به وبا گزارش نشده است.
به گفته دكتر رمضانخاني، با بروز وبا در كشور، بلافاصله براي كليه كاركنان سيستم بهداشت و درمان دانشگاه از سطح بهورز تا پزشكان مستقر در بيمارستانها، كلاسهاي بازآموزي برگزار شد. همچنين به كليه مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي آموزشهاي لازم ارايه شد.
منابع آب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي صد درصد سالم است
وي با بيان اين كه به منظور پيشگيري از بروز وبا، نظارتها بر مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و منابع آب مناطق تحت پوشش، تشديد شد؛ افزود: به اين منظور آب تمام مناطق شهري و روستايي نمونهبرداري شده و تحت كنترل است. اكنون كل آب منطقه تحت پوشش دانشگاه، صد درصد سالم است. همچنين آموزشهاي جمعي در زمينه پيشگيري و مقابله با وبا به مردم ارايه شد. در زمينههايي كه پيش بيني ميشد ممكن است دارو يا عوامل ديگري به عنوان احتياط مورد نياز باشد، اين عوامل فراهم شده است.
منعي در خوردن سبزي كاملا بهداشتي وجود ندارد
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: از آنجا كه وبا از طريق آب، سبزيجات و مواد غذايي آلوده منتقل ميشود، بايد در مصرف آنها احتياط كرد. بر اين اساس منعي براي خوردن سبزي كاملا بهداشتي وجود ندارد، بنابراين سبزي بايد طبق دستورالعملهاي ارايه شده يك بار با آب شسته شده سپس چند دقيقه در ماده شوينده قرار گرفته و پس از آب كشي در محلولهاي ضدعفوني كننده قرار گرفته و سپس به دقت آبكشي شود.
وي در اين باره ادامه داد: اگر اين احتمال باشد كه مزارع سبزيكاري با آب فاضلاب آبياري ميشوند، آن مراكز بازرسي و به دقت كنترل ميشوند. از آنجا كه در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مزارعي كه با آب فاضلاب آبياري شوند، وجود ندارد، مشكلي از اين بابت نداريم.
تشديد نظارتها بر مراكزعرضه مواد غذايي مخصوص ماه رمضان
دكتر رمضانخاني از تشديد نظارتها بر اماكن عرضه مواد غذايي در ماه رمضان خبر داد و تصريح كرد: از آنجا كه برخي مواد غذايي مانند حليم، انواع آش و زولبيا، باميه در ماههاي ديگر سال عرضه نميشود، نظارتها بر پخت و تهيه مواد غذايي مخصوص ماه رمضان شدت مييابد.
نظارت بر توزيع غذاهاي جمعي و نذورات در ماه رمضان
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه با بيان اين كه به اماكن عرضه غذاهاي جمعي و نذورات در ماه رمضان نيز نظارت ميشود، تاكيد كرد: در ماه رمضان، تكايا، مساجد و در مجموع مكانهاي توزيع غذاهاي جمعي نسبت به تهيه مواد اوليه، نحوه پخت و توزيع سريع غذاها و نذورات دقت كافي داشته باشند. همچنين خانوادهها كه دريافت كننده نذورات هستند، شرايط بهداشتي نگهداري اين مواد غذايي را رعايت كنند.
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]