تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853144054




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدارس كابل به روي دختران بسته است


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مدارس كابل به روي دختران بسته است
سرمايه: گلالي حبيب روزنامه نگار و عضو كميته مشاركت سياسي زنان افغانستان يكي از سخنرانان اولين روز نشست منطقه اي «چالش هاي فراروي زنان مسلمان براي دسترسي به صلح و امنيت پايدار» است كه سخنان او همه حاضران را تحت تاثير قرار داد. او از افغانستان و زنان كشورش گفت: «هنوز كشور هاي ديگر به خاطر منافع استراتژيك به مشكلات كشورم دامن مي زنند و درست است كه 38 كشور جهان براي ايجاد امنيت آمده اند ولي ما امنيت نداريم حتي در پايتخت افغانستان مدارس به روي دختران بسته است. بگذريم از اينكه رئيس جمهور مي گويد شش ميليون دانش آموز داريم. آنها در كلاس بدون سقف درس مي خوانند.»

او ادامه داد: «من مي خواهم جهان را از وضعيت كشورم باخبر سازم تا به كمك مردم افغانستان بشتابند. ما يك دوره شوم و تاريك طالبان را سپري كرديم. زنان با وجود چالش هاي زياد به پاي صندوق هاي راي آمدند و امروز آزادي بيان وجود دارد ولي گوشي براي شنيدن نيست. من فريادم را بلند مي كنم و مي گويم ديگران به آتش بي عدالتي در كشورم دامن مي زنند.»
حبيب از كوله باري بدبختي و فقروفحشاي اجباري گفت كه روي شانه زنان سنگيني مي كند: «زنان ديگر توان بردن اين كوله بار را ندارند، با وحدت كشورهاي منطقه جهان بايد تصميم بگيريم براي جنگي كه ما را از هستي ساقط كرده است. افغانستان با وجود منابع زيرزميني وافر و تاريخ كهن به نام كشور فقرزده، مورد تجاوز قدرت هاي بزرگ است كه ادعاي دموكراسي و عدالت ندارد. بعد از 11 سپتامبر هزاران انسان سرزمين من قرباني موشك و بمب و مردم بي گناه زيادي بازداشت شدند اما رهبران القاعده و طالبان به جاي امني از افغانستان بيرون شدند. آسمان و زمين با بمب و موشك آمريكا در انحصار است.»
او ادامه داد: «با وجود اينكه قانون اساسي از حقوق زن مي گويد و ما در پارلمان 68 زن داريم اما باز خود را اسير مي دانم. من فرياد ملت پابرهنه را كه با وجود ميليون ها دلار كمك باز گرسنه اند و منابعشان غارت مي شود به گوش جهان مي رسانم. جنگ امروز با ديروز فرق دارد؛ ديروز شش ميليون مهاجر و دو ميليون شهيد و چهار ميليون بيوه و يتيم داشت و امروز همه ثروت معنوي ما از بين مي رود.
به گفته او در حمله چند روز پيش در شهر هرات 90 كودك و زن كشته شده اند حتي يك نظامي هم در ميان كشته شدگان نبود. ما قرباني رقابت كشورهاي ديگر هستيم. حمله انتحاري هر روز جان انسان هاي بي گناه را مي گيرد؛ اين جنايت سازمان داده شده است. آنها در افغانستان پايگاه نظامي ساخته اند و عزيزان ما را گرفته و آتش به دامان ما زده اند. شش سال اخير براي ما به اندازه شش قرن گذشت و ما سياه ترين دوره تاريخ افغانستان را مي گذرانيم.»
معصومه ابتكار عضو شوراي شهر تهران نيز با بيان اين «جنگ ها به نام صلح و مبارزه با تروريسم انجام مي شود»، گفت: «با همه پيشرفت هاي علم بشري، دنيا هنوز جاي امني براي انسان ها نشده اشت.»
به گفته او بررسي ها نشان مي دهد ناامني و دوري از صلح در زندگي حس مي شود و صلح و امنيت هنوز حاصل نشده است. گرچه تلاش هاي
انجام شده با ارزش بوده است ولي نتايج فراگير به دست نيامده و دنيا در تب و تاب بي عدالتي و تخريب محيط زيست مي سوزد.
او به وجود سوءمديريتي در جهان اشاره دارد كه بيشترين آسيب آن متوجه زنان و كودكان است.
ابتكار اولين زني است كه به عنوان معاون رئيس جمهور در دولت خاتمي در سال 77 منصوب شد. او به پيام خود به اجلاس مزار شريف اشاره مي كند: اين رفتارهاي طالبان نسبتي با نگاه هاي مترقي اسلام به زنان ندارد. اين پيام ابتكار در آن دوران مورد توجه زنان افغانستان قرار گرفت.
ابتكار مي گويد: «در قطعنامه امسال شوراي امنيت هرگونه تعرض عليه زنان محكوم و جنايت عليه بشريت تعريف شده است.»
ابتكار در سخنان خود از نهادهاي مدني دعوت كرد با وجود تنوع فرهنگي و قوميتي براي دستيابي به صلح و زندگي مسالمت آميز تلاش كنند.
پيتر جي اشتوكر رئيس دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ ديگر سخنران اين نشست گفت: «زنان گاه مانند مردان در جنگ ها بازداشت و اسير مي شوند و حتي در اين شرايط هم وضعيتي بد تر از مردان بازداشت شده دارند.»
او با اشاره به نقش كميته صليب سرخ در شرايط جنگ گفت: «گاه زنان دچار آوارگي و بي خانماني و گاه مورد خشونت جنسي قرار مي گيرند كه نقض حقوق بشر است. براساس بررسي ها همواره تعدادي از زنان بازداشت شده مورد تجاوز قرار مي گيرند. پس وظيفه ملت هاست كه مانع از اين اتفاقات شوند.»
او ادامه داد: «گاه زنان در اثر جنگ بيوه مي شوند و مجبورند نقش هايي را بپذيرند كه به آن عادت ندارند. آنان به اين شرايط پاسخ داده و با اثرات جنگ مقابله مي كنند تا خود و خانواده شان زنده بمانند. »
كميته صليب سرخ 10 سال پيش اعلام كرد وضعيت وخيم زنان و قربانيان بايد مورد بررسي قرار بگيرد. به گفته اشتوكر كميته بين المللي صليب سرخ سعي كرد برنامه هايي را براي حمايت از خانواده ها در كشور هاي درگير جنگ آماده كند و آموزش هاي لازم را به آنها بدهد. انتشار نشريه و چاپ مطالعات انجام شده نيز يكي از اين اقدامات بود.
او افزود: «براساس قوانين بين المللي زنان حقوق برابر با مردان دارند كه در كنوانسيون ها نيز تاكيد شده است.»
به گفته او هدف كميته صليب سرخ كاهش عواقب جنگ براي افراد غيرنظامي است: «اگر تمامي كشورها درگير جنگ به قوانين احترام گذاشته و شرايط زنان و غير نظاميان را درك كنند اين آسيب ها كمتر خواهد شد.»
واعظ مهدوي معاون هماهنگي و برنامه ريزي شهرداري تهران و رئيس موسسه گفتمان اجتماعي مسلمانان نيز با اشاره به محور هاي مطرح شده در اجلاس گفت: «اين موضوع ها نشان دهنده چالش هاي مشترك حوزه هاي زنان است؛ چالش هايي كه شرايط جنگ و عدم امنيت براي جامعه ايجاد مي كند.»
او روند تحولات جهاني را به سمت رشد اختلافات طبقاتي در ميان كشور ها دانست كه در اين چارچوب زنان در معرض آسيب بيشتر هستند.
در برخي كشور هاي اروپايي شيوه مديريتي باعث كاهش فاصله طبقاتي شده ولي با توجه به ارزش افزوده مبتني بر دانايي و توسعه و اقتصاد دانايي محور اختلاف بين كشور هاي برخوردار از دانش امروزه دستيابي به صلح و امنيت پايدار در سطح جهاني و منطقه اي به هدفي تبديل شده است كه اگرچه تحقق آن دشوار به نظر مي رسد اما دور از دسترس نخواهد بود. با اين حال ادامه سياست هاي جنگ طلبانه، تجاوز و اشغال خارجي و دامن زدن به اختلافات سياسي، مذهبي، قومي و نژادي در سراسر دنيا از جمله منطقه خاورميانه تاكنون نه تنها حاصلي به جز ويراني بيشتر، آوارگي و بي خانماني و از دست رفتن آرامش و ثبات در كشورهاي منطقه نداشته بلكه تحقق اين خواست مسلم همه آحاد انساني را به يك رويا تبديل كرده و كشورهاي فقير در حال افزايش است.
همچنين فاطمه اشرفي دبير اين اجلاس گفت: «در تقويم پنج ساله عراق جنگ داخلي و درگيري هاي موجود نه تنها هر روزه جان مردم بي گناه را مي گيرد بلكه دامنه اين آشوب ها به ايجاد ناامني براي هر گونه حضور اجتماعي زنان و حتي از بين رفتن حريم خصوصي آنان نيز منجر شده است.
از سوي ديگر در افغانستان نيز نه تنها جنگ و آشوب و ناامني كماكان برقرار است بلكه بحران هاي ناشي از نابساماني هاي اجتماعي و سياسي داخلي و شش سال حضور همه جانبه نيروهاي بين المللي فشارهاي غيرقابل انكاري بر سرنوشت مردم اين كشور وارد كرده است. از سويي ديگر فقر و نابساماني حاصل تاريخ 30 ساله جنگ در اين كشور است كه حتي استقرار دولت جديد با رويكردهاي دموكراسي خواهانه هم نتوانسته است براي آن چاره انديشي كند؛ جنگي كه زنان و كودكان قربانيان اصلي اند.»
«نقش زنان در تحولات سياسي و اجتماعي پس از جنگ»، «حفاظت از محيط زيست و مديريت جوامع شهري»، «زنان قربانيان اصلي در مناقشات مسلحانه»و «همبستگي منطقه اي زنان براي ايجاد صلح» از محورهاي اين اجلاس است.
چالش هاي فراروي زنان مسلمان براي دسترسي به صلح و امنيت پايدار در نشست منطقه اي در روز هاي پنجم و ششم شهريور در خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
 پنجشنبه 7 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 415]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن