واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: این شیاطین انسی که در قرآن کریم از آنها یاد شده است، چگونه هستند؟ اصولاً چه تفاوتی میان شیاطین جن و انس وجود دارد؟ یعنی ماهیت و چیستی آنها مانند ما انسان ها از گل است یا آتش؟ چگونه می شود که یک انسان مثل یک سرباز به جنود شیاطین جن منتقل می شود؟
1ـ منظور از شیاطین انس ، انسانهایی هستند که مانند شیاطین جنّ بر ضدّ خدا و دین او اقدام نموده ، انسانها را با انواع فریبها از راه خدا دور می سازند یا اعمالی شیطانی انجام می دهند. بر همین مبنا بود که امام خمینی ـ قدس سرّه ـ حکومت آمریکا را شیطان بزرگ لقب دادند. پس شیاطین انس از حیث بشر بودن تفاوتی با انسانهای عادی ندارند و تنها از نظر فکری و اعتقادی و عملی در مسیر شیاطین جنّ قرار داشته ، دانسته یا نادانسته کارمندان شیطان می باشند.
2ـ امّا اینکه چگونه یک انسان از جنود شیطان می شود ؟ پاسخش این است که انسان خنثی معنی ندارد. هر کسی یا از جنود خداست یا از جنود شیطان ؛ یا حزب الله است یا حزب الشیطان ؛ چرا که بین حقّ و باطل راه دیگری وجود ندارد. پس هر که از خدا و راه حقّ و حقیقت خارج شود ، از جنود شیطان خواهد بود. آیات شریفه ای که ذیلاً به آنها پرداخته می شود ، راز این حقیقت را روشن می سازند که چگونه برخی انسانها جزء حزب شیطان یا حزب الله می شوند.
« وَ مَنْ یَتَوَلَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغالِبُونَ ــــ و کسانى که ولایت خدا و پیامبر او و افراد باایمان را بپذیرند، پیروزند؛ (زیرا) حزب و جمعیّت خدا پیروز است. » (المائده:56)
طبق این آیات شریفه تنها کسانی از حزب خدا شمرده می شوند که تحت ولایت خدا ، رسول او و مومنان حقیقی باشند ؛ و مومن حقیقی در درجه ی اوّل آن کسی است که معصوم باشد و احتمال جهنّمی بودن او منتفی گردد. پس هر که از این جرگه بیرون باشد ، کما بیش حزب شیطان می باشد. البته در ادامه خواهیم گفت که حزب شیطان بودن نیز دارای مراتبی است.
« اسْتَحْوَذَ عَلَیْهِمُ الشَّیْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِکْرَ اللَّهِ أُولئِکَ حِزْبُ الشَّیْطانِ أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّیْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ ــــ شیطان بر آنان مسلّط شده و یاد خدا را از خاطر آنها برده؛ آنان حزب شیطانند! بدانید حزب شیطان زیانکارانند. » (المجادله:19)
به حکم این آیه ی شریفه ، حزب شیطان کسانی هستند که از ذکر خدا غافل بوده در امور خویش خدا را یاد نمی کنند. پس هر کسی به هر میزان که امور خویش را برای خدا انجام می دهد ، حزب الله و به هر اندازه که از خدا غافل می شود حزب الشّیطان است. لذا حزب الله و حزب الشّیطان بودن برای بسیاری از افراد ، نسبی و ادواری است. یعنی بسیاری از افراد گاه حزب الله می شوند و گاه حرب الشیطان و البته کسانی هم وجود دارند که یا همواره حزب الله هستند یا همواره حزب الشّیطان.
« لا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کانُوا آباءَهُمْ أَوْ أَبْناءَهُمْ أَوْ إِخْوانَهُمْ أَوْ عَشیرَتَهُمْ أُولئِکَ کَتَبَ فی قُلُوبِهِمُ الْإیمانَ وَ أَیَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ وَ یُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدینَ فیها رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ أُولئِکَ حِزْبُ اللَّهِ أَلا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ـــــ هیچ قومى را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارند نمىیابى که با دشمنان خدا و رسولش دوستى کنند، هر چند پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشاوندانشان باشند؛ آنان کسانى هستند که خدا ایمان را بر صفحه دلهایشان نوشته و با روحى از ناحیه خودش آنها را تقویت فرموده، و آنها را در باغهایى از بهشت وارد مىکند که نهرها از زیر(درختانش) جارى است، جاودانه در آن مىمانند؛ خدا از آنها خشنود است، و آنان نیز از خدا خشنودند ؛ آنها«حزب اللَّه»اند؛ بدانید«حزب اللَّه» پیروزان و رستگارانند. » (المجادله:22)
طبق این آیات شریفه ، هر آن کسی که ظاهراً مسلمان است ولی با دشمنان خدا و پیامبر خدا (دشمنان اسلام ) دوستی می کند و بر ضدّ نظام اسلامی اقدام آشکار یا مخفیانه می کند ، جزء شیاطین و حزب شیطان می باشد. امّا حزب الله کسی است که حتّی اگر نزدیکان او نیز با اسلام دشمنی کنند ، آنان را به دوستی نمی گیرد و از آنها برائت می جوید. این آیه بخصوص برای شناسایی حزب شیطان در میان سیاستمداران حکومتهای کشورهای اسلامی بسیار راه گشاست. برخی حکومتها مثل حکومت آمریکا و اسرائیل ، یقیناً دشمن اسلامند و علناً با اسلام ستیزه دارند ؛ لذا هر که با آنان دشمنتر است به حزب خدا نزدیکتر می باشد و هر که به آنان مایلتر است به حزب شیطان نزدیکتر می باشد. خداوند متعال نیز فرمود: « مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُم ــــ محمّد فرستاده خداست ؛ و کسانى که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند» (الفتح:29)
« وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرینٌ ـــ و هر کس از یاد خدا روىگردان شود شیطان را به سراغ او می فرستیم پس همواره قرین اوست.» (الزخرف:36)
از این آیه نیز استفاده می شود که نتیجه ی غفلت از خدا ، گرفتار شدن در دام ابلیس می باشد ؛ تا آنجا که شیاطین جنّی همواره او را همراهی می کنند و از طریق زبان و دیگر اعضای او اهداف خود را در میان انسانها پیاده می کنند.
« إِنَّ الَّذینَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّیْطانِ تَذَکَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ ـــــ پرهیزگاران هنگامى که گرفتار وسوسههاى شیطان شوند، خدا را یاد می کنند ؛ و ناگهان بینا مىگردند.» (الأعراف:201)
در این آیه نیز راه خلاصی از دام شیطان تعلیم داده شده ؛ به این صورت که انسان هر گاه خود را گرفتار دام شیطان دید باید بلافاصله باطن خویش را متوجّه خدا نماید. چرا که حقّ و باطل در یکجا جمع نمی شوند ؛ پس هر که رو به خدا نمود یقیناً از صف شیاطین خارج می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]