واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده مشهد در مجلس: براي زايران و حضور و سياحت آنان در مشهد برنامهاي نداريم مجمع تشخيص كليات طرح بايستههاي نظام سلامت كشور را تصويب كرده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: مجلس
نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي گفت: براي زايران و حضور و سياحت آنان در مشهد برنامهاي نداريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خراسان، دكتر سيد اميرحسين قاضيزاده هاشمي در يك نشست خبري اظهارداشت: در حال حاضر ضريب ماندگاري زائران در مشهد 2/3 روز است كه يك روند كاهشي را نشان ميدهد.
وي با بيان اين كه هر زاير به طور متوسط روزانه كمتر از يك ساعت را صرف زيارت ميكند، افزود: نبود برنامه براي سياحت زايران باعث شده است، مسافران مجبور باشند پس از مشهد به يك نقطه ديگر سياحتي، به عنوان مثال شمال نيز سفر كند و اين در درازمدت باعث كاهش تعداد سفرها خواهد شد.
قاضيزاده با اشاره به برخي مشكلات مديريت سفر و مسافر در مشهد ادامه داد: حضور زايران در مشهد 450 ميليارد تومان تا 900 ميليارد تومان گردش مالي ايجاد ميكند، اما با وجود اين سرمايه عظيم مشكلات همچنان به قوت خود باقي است.
نماينده مردم مشهد و كلات با بيان اينكه اصليترين زيرساخت اقتصادي مشهد توريسم زيارتي است، گفت: ما در قبال تامين حداقل نيازهاي زايران مسوول هستيم.
نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس اظهارداشت: سالانه 47 هزار نفر به حاشيهنشينان شهر مشهد افزوده ميشود.
قاضي زاده وجود مشكلات تملك براي 200 هزار نفر از حاشيهنشينان، شهرسازي نابسامان، مشكلات بهداشتي، بزهكاري، مشكلات ايمني و امنيتي و سرويس دهي نامناسب خدماتي و فرهنگي را از مشكلات شاخص حاشيه شهر مشهد نام برد.
وي افزود: بين جمعيت ساكن در حاشيه شهر مشهد 7 زبان بينالمللي و انواع لهجههاي ايراني يافت ميشود.
وي با عنوان اينكه تلاشها و رايزنيهاي موجود، در بين مسوولان شهري مشهد، مسوولان استاني و نمايندگان مجلس منجر به ايجاد طرحي براي ساماندهي حاشيه شهر مشهد شده است، ادامه داد: كليات طرح را به رييس جمهور ارائه داديم كه مورد قبول قرار گرفت و در حال حاضر فرماندار مشهد در همين زمينه به مجموعهاي ماموريت داده است تا مساله را بررسي و ريشهيابي كرده تا نهايتا به نتيجه روشني در رابطه با حاشيه شهر مشهد برسيم.
قاضيزاده عنوان كرد: در حال حاضر 65 درصد جمعيت استان در دشت مشهد و 50 درصد جمعيت استان در شهر مشهد ساكن هستند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: شاخصهاي بهداشتي مشهد با استانداردها فاصله زيادي دارد.
وي ادامه داد: ما در شهر مشهد 260 مركز بهداشتي و يك هزار و 200 تخت درماني كمبود داريم و اين در حالي است كه سيستم درماني مشهد به جمعيتي حدود 4 الي 5 برابر خود سرويسدهي درماني ميكند.
وي با اشاره به كمبود فراوان نيروي انساني در بخش بهداشت و درمان شهرستان مشهد گفت: اين كمبودها در حوزههاي بهداشت محيط و بهداشت حرفهاي كاملا مشهود است كه براي رفع اين مشكل بهتر است شهرداري به اين حوزهها به ويژه بهداشت عمومي ورود يابد.
اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي همچنين از تصويب كليات طرح بايستههاي نظام سلامت كشور در مجمع تشخيص مصلحت نظام خبر داد.
قاضيزاده عنوان كرد: اين طرح با توجه به اسناد بالا دستي موجود، از جمله سند چشم انداز 20 ساله و برنامههاي توسعه تدوين شده است.
وي گفت: پس از تصويب اين طرح در مجمع تشخيص مصلحت نظام دو كارگروه تخصصي در دولت و مجلس تشكيل شد كه در حال بررسي شيوههاي اجرايي شدن اين طرح است.
وي همچنين با اشاره به روند تدوين طرح نظام جامع سلامت در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بايد شاخصهاي موجود در اين طرح شناخته شده، تدوين گردد و به عنوان رويكرد كلان حوزه سلامت تبديل به يك نظام كاربردي شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 582]