واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وضعيت بهداشت و درمان كشور-15 چشمهاي نگران بيماران خرمشهري
خبرگزاري فارس: با گذشت بيش از دو دهه از پايان جنگ تحميلي شهرستان خرمشهر همچنان در بخش بهداشت و درمان نيازمند گامهاي موثرتر و جدي است بطوريكه چشمهاي نگران بيماران خرمشهري هم اكنون به اقدامات بسيجي وار دولت عدالت محور نهم چشم دوخته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از خرمشهر، يكي از مهمترين معضلات جدي شهرهاي جنگزده در دوران بازسازي كمبود امكانات درماني و بهداشتي است كه شهرستان خرمشهر يكي از اين نمونه هاي بارز از اين دست است.
اين شهر با داشتن جمعيتي افزون بر يك صد و هفتاد هزار نفر كه هشتاد درصد آن در شهر و بيست درصد نيز در روستا پس از بازگشت مردم به آن در وضعيت تاسف انگيزي در بخش درمان و بهداشت قرار داشت بطوريكه تنها بيمارستان موجود در اين شهر بصورت پيش ساخته چوبي با عمر مفيد پنج ساله بود كه بيش از ده سال از آن بهره برداري مي شد. در اين شهر از وجود بديهي ترين امكانات درماني همچون سونوگرافي، ماموگرافي، EEG، آندو سكوپي، لارنگوسكوپي و سيستوسكوپي خبري نبود ودر كل مجموعه شهر و روستا تنها يك آزمايشگاه طبي خصوصي فعاليت ميكرد.
در سالهاي ابتدايي پس از پايان جنگ و بازگشت مردم اكثر اهالي اين شهر براي كوچكترين عمل جراحي و حتي درمان بيماريهاي خود ناگزير به سفر به شهرهاي اطراف همچون اهواز، شيراز و حتي تهران بودند.
سعيد محمديان يكي از شهروندان خرمشهري در خصوص وضعيت بهداشت و درمان در اين شهر ميگويد: وضعيت امكانات فعلي در شهر خرمشهر با چند سال گذشته قابل مقايسه نيست. ما براي كوچكترين چيزي بايد به مراكز در ماني آبادان يا اهواز مراجعه ميكرديم اما الان اكثر تخصصها در سطح شهر وجود دارد.
وي ميافزايد: به رغم تلاشهاي صورت گرفته اما هنوز اين شهر نيازمند توجه بيشتر در بخش درماني و بهداشتي است.
مريم حسين زاده يكي ديگر از شهروندان خرمشهري ميگويد: اگر چه تلاشهاي زيادي براي رفع كمبودها در اين چند سال اخير صورت گرفته اما هنوز بيماران اين شهر براي حل مشكلات درماني خود دست نياز به شهرهاي اطراف خود دراز مي كنند.
وي افزود: ظاهراً در خرمشهر ميزان تصادفات به ويژه بوسيله موتوسيكلت بسيار بالاست كه به دليل نبود يك جراح مغز و اعصاب اكثر مصدومان به دليل بلاتكليفي در تنها بيمارستان شهر، در مسير اعزام به شهرهاي اطراف تلف ميشوند كه اين موضوع واقعاً مردم را رنج ميدهد.
پورنگ جليليان يكي ديگر از شهروندان خرمشهري ميگويد: سه ماه پيش به دليل نبود دستگاه اندوسكوپي پدر بيمارم در مسير اعزام به شهر اهواز جان خودش را از دست داد.
وي افزود: نمي توان تلاش هاي صورت گرفته توسط پزشكان و پرستاران خرمشهري را انكار كرد اما اين نيروها بدون داشتن امكانات توانايي خدمت رساني به مردم را ندارند.
اين شهروند خرمشهري ادامه داد: هم اكنون اين شهر به رغم افزايش روزافزون جمعيتش فاقد دستگاه سي تي اسكن، ام. آر. آي و اندوسكوپي است و اكثر مردم براي درمان ناگزيرند به شهرهاي اطراف مراجعه كنند.
محسنه حصاوي يك زن ميانسال خرمشهري كه براي درمان به يكي از مراكز درماني خرمشهر مراجعه كرده بود گفت: در چند سال اخير حقيقتاً وضعيت امكانات پزشكي در خرمشهر تغييرات خوبي داشته است اما اين امكانات كافي نيست.
وي افزود: خرمشهر حق زيادي بر اين كشور دارد اكثر اين منطقه هنوز آثار جنگ تحميلي و مواد شيميايي و ميكروبي بجا مانده از استكبار جهاني بر تن دارد لازم است امكانات بهداشتي و درماني پيشرفته و به روزي را براي اين شهر اختصاص دهند .
وي ميگويد: چرا يك جوان خرمشهري تنها به خاطر يك تصادف جزئي بايد تلف شود. برويد ببينيد در شهر چند خانواده داغدار كه در صورت وجود امكانات كافي ميشد فرزندان آنها را از مرگ ناخواسته نجات داد در حسرت و آه بسر ميبرند.
وي مي افزايد: ما نميگوييم دولت كاري نكرده بلكه حقيقتاً اين دولت خيلي از كمبودها را رفع كرده است الان اكثر تخصصها در شهر وجود دارد، اما امكاناتي همچون سي تي اسكن در شهر وجود ندارد كه اين موضوع امكان تشخيص و درمان را از پزشك سلب كرده است.
در اين حال مدير شبكه بهداشت و درمان خرمشهر در گفتگو با خبرنگار فارس در خرمشهر گفت: از زمان شروع به كار دولت نهم ميزان امكانات پزشكي، بيمارستاني و بهداشتي در شهر خرمشهر نزديك به 20 درصد افزايش يافته است.
احسان الله منفرد نياكي افزود: در دولت قبل ميزان جذب پزشك در بخش تيم سلامت 70 درصد بود كه هم اكنون به 100 در صد رسيده است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر اكثر تخصصهاي مورد نياز در شهر وجود دارد و تنها در بخش مغز و اعصاب پزشك ما از آبادان تأمين ميشد كه تا چند روز آينده اين مشكل با استقرار يك پزشك متخصص مستقل در بيمارستان ولي عصر حل خواهد شد.
نياكي در خصوص امكانات درماني شهر خرمشهر گفت: در چند سال اخير از زمان دولت نهم اقدامات خوبي براي افزايش امكانات درماني انجام شده كه بخشي از آنها تحقق يافته و بخشي ديگر در حال پيگيري است و ظرف مدت كوتاهي ديگر تحقق خواهند يافت.
وي مجهز شدن شهر خرمشهر به سي تي اسكن، اندوسكوپي و ديگر امكانات مورد نياز را از جمله برنامههاي در حال پيگيري ذكر كرد و افزود: با قراردادي كه با بخش خصوصي منعقد شده قرار است تا سه ماه آينده اين تجهيزات در خرمشهر مستقر شود. و همچنين دستگاه آندوسكوپي نيز خريداري و پزشك مربوطه نيز براي گذراندن دوره آموزشي مربوطه نيز به مركز اعزام گرديده است.
مدير شبكه بهداشت و درمان خرمشهر گفت: در چند سال گذشته تنها سه اتاق عمل در بيمارستان خرمشهر فعال بود كه در دولت نهم اين تعداد به پنج اتاق عمل افزايش يافته است.
وي تعداد پزشكان متخصص فعلي موجود در سطح شهر خرمشهر را چهارده نفر، پزشكان عمومي را 24 نفر، دندان پزشكان را 10 نفر و كارشناسان مامايي را هفت نفر ذكر كرد و اظهار داشت: هم اكنون سه درمانگاه خصوصي، يك مركز راديولوژي و سونوگرافي خصوصي، يك مركز شنوايي سنجي، 10 داروخانه، چهار مركز فيزيوتراپي و سه آزمايشگاه طبي به شهروندان خرمشهري خدمات رساني ميكنند.
منفرد نياكي ابراز اميدواري كرد بعضي از كمبودهاي موجود نيز با پيگيريها و رايزنيهاي صورت گرفته در سالجاري برطرف شود.
فرماندار خرمشهر نيز در خصوص عملكرد دولت نهم در بخش بهداشت و درمان را بسيار مثبت ارزيابي كرد و گفت: اقدامات خوبي براي رفع مشكلات درماني و بهداشتي مردم خرمشهر در دولت نهم صورت گرفته كه اعتبارات خوب اختصاص يافته براي رفع كمبودها گواه اين مدعاست.
محمد رضا آملازاده افزود: هم اكنون تنها در بخش مغر و اعصاب و چشم پزشكي در سطح شهر با مشكل مواجه هستيم كه با پيگيري هاي صورت گرفته اين موضوع نيز به زودي رفع خواهد شد.
وي اظهار داشت: با توجه به تلاش هاي صورت گرفته در سال هاي اخير ميزان گرايش پزشكان متخصص جهت استقرار در شهر خرمشهر افزايش يافته است كه اين موضوع اميدوار كننده است.
فرماندار خرمشهر گفت: در دولت نهم توجه بيشتري به بخش درمان و بهداشت مردم كرده كه سرو سامان دادن به تعرفه هاي پزشكان از مهمترين اين اقدامات است.
آملازاده افزود: در حال حاضر با حمايت جدي دولت، در بيمارستانهاي دولتي رسيدگي خوبي به بيماران ميشود بطوري كه هيچ شهروندي به دليل بضاعت مالي از خدمات درماني و بهداشتي محروم نيست.
وي به موضوع پرداخت مطالبات پزشكان در دولت نهم اشاره كرد و افزود: بحث درمان يك بخش عظيمي است كه يك روزه نميتوان مشكلات موجود در اين بخش را مرتفع كرد.
آملازاده خاطرنشان كرد: دولت عدالت محور نهم با اقدامات بسيجي وارش دلهاي نگران مردم را اميدوار كرد.
گزارش از عارف دورقي خبرنگار فارس در جنوب خوزستان
انتهاي پيام/ب
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]