تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840592400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به تفاوت هاي موجود ميان دو سيستم عامل ويندوز و لينوكس اين غريب دوست داشتني


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نگاهي به تفاوت هاي موجود ميان دو سيستم عامل ويندوز و لينوكس اين غريب دوست داشتني
يكي از نخستين سوالاتي كه در ذهن هر كاربري كه نام لينوكس به گوشش خورده است، مطرح مي شود، اين است كه خب لينوكس چه تفاوتي با ويندوز دارد؟ در اين مقاله قصد داريم بدون اينكه وارد مسائل خيلي فني شويم، اين موضوع را تشريح كنيم كه لينوكس چيست؟ لينوكس به خودي خود يك هسته است. هسته بخش اصلي سيستم عامل را تشكيل مي دهد كه كار آن كنترل داده ها، مديريت حافظه، سخت افزار، ورود و خروج داده ها و تمامي موارد اصلي سيستم عامل است. لينوكس به خودي خود سيستم عامل به شمار نمي رود، بلكه با استفاده از ابزارهايي كه پروژه بازمتن گنو براي آن توليد كرده است، تبديل به يك سيستم عامل كامل مي شود (به همين دليل است كه لينوكس را معمولاً گنو/لينوكس مي نامند) و با اضافه كردن ساير نرم افزارهاي بازمتن به آن، مي توان از آن در موارد متعددي مانند سرويس دهنده ها، ايستگاه هاي كاري، كامپيوترهاي رو ميزي، ابررايانه ها، ابزارهاي صنعتي و پزشكي كه داراي سيستم هاي درونه يي است و... استفاده كرد. از نظر فني، لينوكس را مي توان نمونه بازمتن سيستم عامل يونيكس ناميد زيرا بر اساس استاندارد POSIX پياده سازي شده و كاملاً با آن سازگار است. بنابراين لينوكس را مي توان نواده سيستم عامل پرسابقه و مستحكم يونيكس دانست كه البته خواص خوب آن را نيز به ارث برده است.

لينوكس و ويندوز زير ذره بين

لينوكس و ويندوز با يكديگر تفاوت هاي بسياري دارند كه در ادامه مطلب به تفاوت هاي اصلي اين دو سيستم عامل اشاره خواهيم كرد.

1- يك سيستم عامل آزاد؛ سيستم عامل آزاد لينوكس يك سيستم عامل آزاد و بازمتن است و كد منبع آن در اختيار همگان قرار دارد و همه مي توانند در كدهاي آن تغيير ايجاد كرده و بنا به نيازشان استفاده كنند. آزاد و در دسترس بودن كدهاي منبع سبب مي شود بتوانيد از طرز كاركرد دقيق سيستم عامل مطلع شويد. شما لينوكس را مي توانيد به هر تعداد كپي كرده و بين دوستان تان پخش كنيد.

اما اين وضعيت در ويندوز متفاوت است به اين صورت كه بايد گفت ويندوز يك سيستم عامل اختصاصي است كه كد منبع آن سري نگه داشته شده است و براي همگان در دسترس نيست. شما نمي توانيد بفهميد واقعاً زير سيستم عامل ويندوزتان چه مي گذرد. آيا يك برنامه جاسوسي در آن پنهان نشده است؟ بعيد نيست. از طرف ديگر سيستم عامل ويندوز رايگان نبوده و تحت حمايت قانون كپي رايت قرار دارد بنابراين شما نمي توانيد آن را كپي كرده و پخش كنيد. در صورت اين كار شما خلافكار هستيد و جريمه و مجازات خواهيد شد. (اما هموطنان عزيز نگران نباشند چرا كه فعلاً اين مساله در كشور ما به راحتي صورت مي گيرد و مجازات و جريمه يي در اين خصوص متخلفان را تهديد نمي كند.)

لينوكس را به هواپيمايي تشبيه كرده اند كه هر قسمت از آن را در جايي ساخته اند. لينوكس واقعاً محصول كشور خاصي نيست. تعداد زيادي از مردم در سرتاسر جهان در حال كار روي آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نويساني كه روي بخش هاي مختلف سيستم عامل لينوكس كار مي كنند، به حدود 400 هزار نفر مي رسد، در حالي كه تعداد كل برنامه نويسان مايكروسافت كمتر از 10 هزار نفر است. همين، تفاوت كيفيت كار را مشخص مي كند. شما با سيستم عامل لينوكس آزاد هستيد بنابراين نيازي نيست از نرم افزارهاي اختصاصي استفاده كنيد.

2- سرعت، قدرت، پايداري؛ لينوكس نواده سيستم عامل يونيكس است. بنابراين ساختار كلي اين سيستم عامل كاملاً با ويندوز متفاوت است. اين بدين معنا است كه مثلاً شما نخواهيد توانست برنامه هايي را كه در ويندوز داريد، روي لينوكس اجرا كنيد (البته راه هايي وجود دارد). يكي از خواص اصلي سيستم عامل هاي خانواده يونيكس، پايداري و استقامت بسيار بالاي آنها است. اين سيستم عامل ها به راحتي خراب نشده و به ندرت نياز به بوت مجدد پيدا مي كنند. لينوكس هايي وجود دارند كه شما مي توانيد سال ها بدون نياز به بوت، از آنها استفاده كنيد اما در مقابل در سيستم عامل ويندوز بايد گفت حتي جديد ترين و پايدار ترين سيستم هاي ويندوز به اندازه يك موي لينوكس پايدار نيستند. براي به كارگيري سيستم هاي ويندوز به عنوان سرويس دهنده به حافظه و پردازنده هاي قوي تري نياز داريد و مطمئن باشيد اگر هر هفته آن را بوت نكنيد، از كار خواهد افتاد. معمولاً سيستم عامل لينوكس به راحتي خراب نمي شود و برعكس ويندوز مجبور نيستيد آن را هر چند ماه يك بار مجدداً نصب كنيد. حتي برخي از انواع لينوكس ها به نصب «يك بار براي تمامي عمر» مشهور هستند. اين گونه سيستم ها را مي توانيد حين كار و حتي بدون بوت، به نسخه هاي جديدتر ارتقا دهيد.

3- امنيت حرف اول و آخر؛ امروزه در دنيايي متكي بر فناوري اطلاعات زندگي مي كنيم كه هر لحظه به خطر افتادن جريان اطلاعات منجر به بروز خسارت هاي تجاري جبران ناپذيري خواهد شد. امروزه همه به دنبال يك سكوي امن تر براي اجراي برنامه هاي كاربردي و سرويس دهنده ها هستند. لينوكس حرف هاي زيادي براي گفتن در سمت امنيت دارد. بسياري از قابليت هاي امنيتي كه در ويندوز وجود ندارند يا فقط با اضافه كردن نرم افزارهاي اضافي قابل دسترسي است، به طور دروني و پيش گزيده در لينوكس پياده سازي شده اند. لينوكس از ابتدا براي محيط هاي شبكه يي و چندكاربره طراحي شده و همين باعث رعايت مسائل امنيتي از ابتدا در آن شده است، درحالي كه ويندوز اين گونه نبوده و در حال حاضر نيز از نظر امنيتي داراي نقاط ضعف فراواني است. مثلاً يك برنامه مخرب با استفاده از همين ضعف هاي امنيتي مي تواند كل سيستم عامل را نابود كند، ولي در صورتي كه مورد مشابهي در لينوكس وجود داشته باشد، حداكثر به دايركتوري خانگي كاربر اجرا كننده آسيب خواهد رسيد، نه كل سيستم عامل. اين طور نيست كه لينوكس فاقد هر گونه اشكال امنيتي باشد، خير، ولي باز بودن كد منبع آن باعث مي شود بسياري از اشكالات امنيتي پيش از ايجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نويسي برنامه برملا شده و رفع شود.

با تمامي تفاوت هاي برشمرده ميان دو سيستم عامل لينوكس و ويندوز شاهد آن هستيم كه هنوز ويندوز حرف اول را در اكثر كامپيوترهاي فعال در سرتاسر دنيا مي زند. به چرايي اين ماجرا مي توان در مطلبي ديگر اشاره داشت.
 يکشنبه 3 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن