تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خنديدنِ بى تعجّب [و بى جا] يا راه رفتن و سخن گفتنِ بى ادبانه بپرهيز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840449416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو پارلمان افغانستان در گفت‌وگو با فارس: خشونت عليه زنان در افغانستان افزايش يافته است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو پارلمان افغانستان در گفت‌وگو با فارس: خشونت عليه زنان در افغانستان افزايش يافته است
خبرگزاري فارس: يك عضو كميسيون زنان پارلمان افغانستان اعلام كرد: خشونت عليه زنان در افغانستان نه تنها كاهش نيافته بلكه در بعضي موارد رشد هم داشته است.


"شهلا همتي" عضو كميسيون زنان پارلمان افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در كابل گفت: "خشونت عليه زنان" در طول 5 سال گذشته نه تنها كاهش نيافته بلكه در بعضي موارد رشد هم داشته است و اين به اين معناست كه برنامه‌ريزي خارجيان مطابق با بافت جامعه افغانستان نبوده است.
وي با اشاره به رتبه نخست افغانستان در "خشونت عليه زنان" و گزارش وزارت زنان مبني بر 2 هزار مورد خشونت عليه زنان در طول 6 ماه گذشته تأكيد كرد: ضرب و جرح، تجاوز جنسي، قتل، ازدواج‌هاي اجباري و ازدواج قبل از سن قانوني در افغانستان از جمله موارد خشونت عليه زنان است كه در بسياري از گزارش مي‌شود.
عضو كميسيون زنان پارلمان افغانستان سن ازدواج براي دختران در قانون افغانستان را ‌18 سالگي خواند و افزود: علت ازدواج‌هاي اجباري و زودهنگام در افغانستان، ديدگاه‌هاي غلط برگرفته از رسومات و تعصبات به جا مانده از گذشتگان است، اسكلت فكري چنين است كه براي ازدواج سني تعيين نمي‌كنند و وجود دختر در يك خانه به منزله وجود يك معضل است، سعي خانواده‌ها بر اين است كه با ازدواج هر چه زودتر دختران خود به اين معضل پايان دهند.
همتي يادآور شد: دختران گاهي به عنوان راه‌حل براي از بين بردن اختلافات و گاهي به عنوان خون‌بها به طرف مقابل داده مي‌شوند، اين تفكرات به خصوص در ميان مردماني كه در نواحي دور از شهرها زندگي مي‌كنند، بيش‌تر ديده مي‌شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا در طول 5 سال گذشته براي بهبود وضع زنان كاري صورت گرفته يا خير، گفت: سرمايه‌گذاري و برنامه‌ريزي زيادي صورت گرفته اما بيش‌تر حالت نمادين داشته و بازدهي كمي براي افغان‌ها داشته است كه در نتيجه در طول 5 سال گذشته آمار خشونت‌ها افزايش يافته و زنان همچنان قرباني خشونت‌‌ هستند.
اين عضو پارلمان افغانستان يكي از دلايل عمده عدم موفقيت برنامه‌هاي نيروهاي خارجي براي زنان در اين كشور را عدم مطابقت برنامه‌ها و سياست‌هاي آنان با بافت جامعه افغاني مي‌داند و معتقد است كه خارجيان تفكراتي را وارد جامعه افغانستان كردند كه آن ايده‌ها با جامعه افغاني همخواني ندارند، بنا‌براين با وجود كارهاي زياد انجام شده آمار خشونت‌ها افزايش يافته است.
به عقيده وي اشتباه ديگر برنامه‌هاي نيروهاي خارجي اين است كه فقط زنان را هدف برنامه‌هايشان قرار داده‌اند و به زنان ياد داده‌اند كه از يكسري حق و حقوق برخوردارند و وقتي زن وارد خانواده خود مي‌شود همسر از اين مسائل ناآگاه است و اين خود منجر به بروز تنش در ميان زن و شوهر مي‌شود.
وي با بيان اين كه خانواده ‌‌بايد هدف برنامه‌هاي آنان مي‌بود نه تنها زن، ترغيب زنان و دختران به كار و ورزش در حال نبود امكانات و زمنيه مساعد را از ديگر ضعف‌هاي نيروهاي خارجي درباره زنان برشمرد و تأكيد كرد: زناني كه در جامعه مذهبي و اسلامي به سر برده‌اند چگونه مي‌توانند يك‌باره مانند يك زن غربي در جامعه ظاهر شوند يا با يك مربي مرد در معرض ديد مردان به ورزش بپردازد، زني كه حق خروج از خانه را نداشت چگونه ممكن است به‌ يك‌باره در جمع مردان مشغول به كار شود.
همتي اين‌گونه سياست‌ها را تنش‌زا خواند و درباره آگاهانه بودن يا عمدي بودن اين برنامه‌ها گفت: هر كشوري در صدد جذب ديگر ملت‌ها در چارچوب سياست‌هاي خود است و سعي دارد تا ديگران را جذب خود كند بنابراين مسلم است كه پايه‌گذاري اين سياست‌ها عمدي بوده است.
عضو كميسيون زنان پارلمان افغانستان افزود: در افغانستان هر كشوري سعي دارد تا جاذبه‌هاي كشور خود را به مردم افغانستان نشان دهد و مردم افغانستان را مجذوب سازد، آن‌ها فكر نكرده‌اند كه اين سياست مورد قبول مردم افغانستان واقع مي‌شود يا نه، بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه بخش عمده برنامه‌هاي آنان عمدي بوده است و در اين ميان بعضي سازمان‌هاي كوچك به طور ناآگاهانه نيز چنين برنامه‌ريزي‌هايي را انجام داده‌اند كه به علت عدم شناخت آنان از جامعه افغاني بوده است.
وي راه‌حل خروج از اين معضل را بالا‌بردن سطح آگاهي و فرهنگ زنان دانست و خاطرنشان كرد: اگر سطح سواد زنان افغانستان كه فقط‌ 15 درصد از آنان باسوادند بالا برده شود، به مرحله‌اي خواهند رسيد كه قدرت لازم را به دست خواهند آورد و ديگر زير بار ظلم نخواهند بود، در غير اين صورت پوشاندن لباس آزادي به تن زنان افغان لباسي خواهد بود كه چند صباحي بر تن آنان خواهد بود و با كوچك‌ترين تغيير سياسي اين لباس پاره خواهد شد و زنان باز هم آسيب‌پذير خواهند بود.
شهلا همتي در پاسخ به اين پرسش كه بين تفكر غربي و اسلامي كدام ايده مناسب زن افغان است، اظهار داشت‌: اگر دستورات ناب اسلامي نه دستوراتي كه مطابق سياست دلخواه تغيير داده شده‌اند وارد زندگي زنان افغان شود مسلم است كه نجات دهنده است.
وي افزود: انسان براي رشد و پرواز به دو بال نياز دارد و اين دو بال عبارتند از "حقوق" و "اخلاق"، اگر يكي از اين دو مؤلفه نباشد سقوط حتمي است، غربي‌ها براي نجات زن بر حقوق تكيه كرده‌اند و بر روي مسائل اخلاقي به شكلي خط كشيده‌اند بنابراين از عزت لازم در جامعه برخوردار نيستند.
وي در پايان با بيان اين كه بعضي كشورهاي اسلامي مثل افغانستان نيز فقط بر مسائل اخلاقي تكيه كرده‌اند خاطر‌نشان كرد: "اخلاق" و "حقوق" براي رشد و رسيدن به تعالي زنان بهترين راه كار براي زنان افغانستان است و اين همان تفسير روشن اسلام و عزتي است كه اين دين به زن‌ها داده است.
انتهاي پيام/‌
 شنبه 2 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن