تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837826795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون دريايي سازمان محيط زيست در گفت‌وگو با فارس: پرونده مرگ دلفين‌هاي خليج فارس هنوز منجر به صدر حكم قضايي نشده است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون دريايي سازمان محيط زيست در گفت‌وگو با فارس: پرونده مرگ دلفين‌هاي خليج فارس هنوز منجر به صدر حكم قضايي نشده است
خبرگزاري فارس: در حالي‌كه به نخستين سالگرد مرگ 150 دلفين خليج‌فارس نزديك مي‌شويم، معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست درباره آخرين وضعيت پرونده قضايي اين فاجعه زيست محيطي مي‌گويد: اين پرونده هنوز منجر به صدر حكم قضايي نشده است.


محمدباقر نبوي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: بر اساس گزارش ارسالي دلفين‌شناسان اتحاديه جهاني حفاظت از حيات وحش (IUCN) درباره علت مرگ دلفين‌هاي خليج فارس علت مرگ 79 دلفيني كه سوم مهر به ساحل شرق جاسك آمده بودند «فعاليت‌هاي صيادي» عنوان شده كه شكستگي پوزه، سر و برخي از علائم ظاهري و داخلي بدن نشانگر اين موضوع بوده است.
وي در ادامه افزود: محيط زيست استان هرمزگان كشتي صيادي كه عامل مرگ اين 79 دلفين بوده است را شناسايي كرده است و اسناد و مدارك لازم را در اختيار مراجع قضايي قرار داده است اما هنوز هيچ حكمي صادر نشده است.
اميد صديقي، مدير كل دفتر اكوبيولوژي دريايي سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين‌باره گفت: صيادان در خليج‌فارس همزمان با عمليات صيادي، دلفين‌ها را نيز همراه ماهي‌هاي ديگر شكار كرده و پس از خروج آن‌ها از آب و ايجاد لطمه دوباره آن‌ها را وارد دريا كرده‌اند كه اين موضوع باعث مرگ آن‌ها شده است.
وي در ادامه افزود: طبق اين گزارش پراكندگي لاشه‌ها در طول 13 كيلومتر از ساحل بوده است و تمام اين 79 دلفين، مرده و طي 24 ساعت به ساحل آمده‌اند.
مدير كل دفتر اكوبيولوژي سازمان حفاظت محيط زيست اظهار داشت: علت مرگ 72 دلفين ديگر كه يك ماه پس از حادثه نخست رخ داد را نيز اين كارشناسان بين‌المللي در گزارش خود، «‌عوامل طبيعي » اعلام كرده‌اند كه در اين گزارش هنوز عوامل طبيعي ناشناخته است و مي‌تواند «شوك» يا «استرس» باشد كه در نتيجه آن يكي از دلفين‌ها به سمت ساحل آمده و مابقي نيز به دنبال آن آمده‌اند يا يكي از آن‌ها براي شكار ماهي به سمت ساحل آمده و بقيه نيز آمده‌اند و در ساحل كه شيب ملايمي دارد، گير كرده‌اند.
صديقي تصريح كرد: اين كارشناسان بين‌المللي در گزارش خود آورده‌اند كه براي روشن شدن علت مرگ دلفين‌هاي دسته دوم از دانشمندان دنيا كمك گرفته‌اند و اين گزارش را براي آن‌ها نيز ارسال كرده‌اند.
وي گفت: آن‌چه در اين گزارش حائز اهميت است اين است كه علت مرگ دلفين‌هاي دسته اول و دوم كاملاً متفاوت اعلام شده است.
به گزارش فارس، سوم مهر امسال لاشه 79 دلفين در آب‌هاي ساحلي خليج فارس در شرق جاسك پيدا شد.
محمدباقر نبوي، معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست در نخستين اظهارنظرهاي خود پس از اين اتفاق، عوامل آلاينده آب در خليج فارس را علت مرگ دلفين‌ها اعلام كرد كه براي روشن شدن علت قطعي مرگ، نمونه‌هايي از لاشه اين دلفين‌ها را براي آناليز به تهران انتقال داده و در اختيار آزمايشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران و دامپزشكي قرار داد.
وزن متوسط اين دلفين‌ها 70 كيلوگرم و تمامي آن‌ها از گونه دلفين معمولي (Delphinus delphis) بوده‌اند و بنا بر اعلام دفتر مديركل محيط زيست استان هرمزگان بهاي مطالبه ضرر و زيان ناشي از تلفات اين دلفين‌ها نيز بالغ بر 3 ميليارد و 160 ميليون ريال برآورد شده است.
كم تر از يك ماه از كشف 79 لاشه دلفين در سواحل جاسك نگذشته بود كه لاشه 72 دلفين ديگر در سواحل روستاي چاه مبارك واقع در 45 كيلومتري غرب جاسك مشاهده شد اما با اين تفاوت كه اين بار تعدادي از اين دلفين‌ها زنده به ساحل آمده بودند و به كمك بومي‌ها دوباره به آب انداخته شدند.
دوباره پيگيري‌ها آغاز شد و مسئولان محيط زيست وعده انتقال لاشه‌ها به تهران و بررسي آن‌ها توسط آزمايشگاه‌هاي دانشگاه و دامپزشكي را دادند.
در همين راستا سازمان محيط زيست 5 آبان سال گذشته جلسه مشتركي را با حضور فاطمه واعظ جوادي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و نمايندگاني از سازمان بنادر و كشتيراني، شيلات، وزارت نفت و سازمان دامپزشكي برپا كرد و قرار شد كميته تخصصي موضوع مرگ دلفين‌ها را پيگيري كند.
تأخير در اعلام علت مرگ دلفين‌ها باعث شد بازار شايعات، داغ شود و هر مسئول و كارشناسي كه مرتبط يا غيرمرتبط با موضوع دلفين‌ها بود دست به اظهار نظر بزند به طوري‌كه عده‌اي آلودگي نفتي، برخي كشتي‌هاي صيادي و بعضي ديگر سونار (امواج ارسالي از زيردريايي‌ها و كشتي‌ها) را علت مرگ دلفين‌ها اعلام مي‌كردند.
اوايل آذر بود كه محيط زيست از كارشناسان اتحاديه جهاني حفاظت از حيات وحش (IUCN) براي بررسي و ريشه‌يابي علت مرگ دلفين‌ها در خليج فارس دعوت به عمل آورد و يك تيم دلفين‌شناس وارد ايران شد و با سفر به جاسك و بررسي تمام زواياي پنهان اين مسئله وعده اعلام نظر را دادند.
پروفسور آنتونيو فرناندز، متخصص بيماري‌ها و مرگ و مير پستانداران دريايي و دلفين‌ها و يكي از كارشناسان بين‌المللي IUCN علت مرگ دلفين‌ها را فعاليت‌هاي صيادي اعلام كرد اما مسئولان محيط زيست اين اعلام نظر را غيررسمي اعلام كردند و اعلام علت مرگ را به دريافت گزارش نهايي از تيم دلفين‌شناس و آزمايشگاه‌هاي دامپزشكي و دانشگاه منوط كردند. اين گزارش به نتيجه رسيد و علت مرگ دسته اول دلفين‌ها فعاليت‌هاي صيادي و دسته دوم فعاليت‌هاي طبيعي اعلام شد.
در حال حاضر تمامي گونه‌هاي پستانداران دريايي در ليست عهدنامه گونه‌هاي مهاجر و عهدنامه CITES‌ قرار گرفته و در دسته‌بندي سازمان حفاظت از طبيعت و منابع طبيعي IUCN به عنوان گونه‌هاي در معرض خطر انقراض معرفي شده‌اند.
بر اساس مجموعه قوانين و مقررات سازمان حفاظت محيط زيست نيز تمامي گونه‌هاي پستانداران دريايي به عنوان گونه‌هاي تحت حمايت سازمان حفاظت محيط زيست قلمداد شده و شكار، صيد و هرگونه ضرر و زيان به آن‌ها پيگرد قانوني دارد.
انتهاي پيام/
 شنبه 2 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن