واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سرطان سينه شايع ترين سرطان در زنان است/بيخوابي عامل بالا رفتن فشار خون در كودكان/سم آرسنيك آغازگر بيماري ديابت شناخته شد/ داروي جديد براي درمان بي خوابي در افراد مسن توليد شد/ وسواس زيبا بودن، سلامت زنان و دختران آمريكايي را تهديد ميكند
بررسي ها نشان مي دهد از شايع ترين سرطانها در زنان سرطان سينه است كه با درمان به موقع در بسياري موارد مي توان آن را معالجه كرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ديلي ميل، سرطان سينه يكي از شايع ترين سرطانهاست كه از سال 1971 به بعد رو به افزايش گذاشته و به 80 درصد افزايش در ساليان اخير رسيده است.
بنابرهمين گزارش از جمله علل اين افزايش مي توان به چاقي، بدون فرزند يا تك فرزند بودن خانم ها، عدم شيردهي مادران به فرزندان و استفاده از شير خشك به بهانه شاغل بودن و بلوغ زودرس و يائسگي دير هنگام اشاره كرد.
البته استفاده از برخي داروها و قرصها نيز مي تواند زمينه را براي ابتلا به اين نوع سرطان مهيا سازد.
لازم به ذكر است كه سن ابتلا به اين سرطان نيز كاهش يافته و در حال حاضر بر خلاف سابق بسياري از موارد بين سنين 20 تا 34 سال ديده مي شود. در سنين 45 تا 49 نيز شيوع سرطان سينه تا 41 درصد افزايش داشته است.
البته بيشترين شيوع در مورد سنين 50 تا 64 سال است كه عواقب و عوارض بيماري نيز در اين سنين شديدتر بوده و تقريبا" تا 2برابر مي رسد.
به همين سبب از آنجايي كه با تشخيص به موقع درمان بهتر انجام مي گيرد به خانم ها توصيه مي شود به طور منظم و مكرر تحت معاينات پزشكي قرار گيرند.
****محققان اعلام كردند:
بيخوابي عامل بالا رفتن فشار خون در كودكان
همچنين بر اساس گزارش ام اس ان بي سي، محققان آمريكايي اعلام كردند عادت بي خوابي و كم خوابي در كودكان عامل ايجاد بيماري فشار خون بالا است.
محققان اعلام كردند خطر ابتلا به فشار خون بالا در كودكاني كه كمتر از 6 ساعت و نيم مي خوابند دو برابر شده و در كودكاني كه داراي مشكل بي خوابي هستند احتمال بروز فشار خون وجود خواهد داشت. همچنين اين عادت مي تواند سبب بروز بيش فعالي در نوجوانان شود.
گروه تحقيقاتي بر روي 238 نوجوان 13 تا 16 ساله مطالعه به عمل آورد كه نتيجه آن پي بردن به فشار خون بالا و بيش فعالي در 14 درصد از اين نوجوانان بود. 16 درصد از نوجوانان مورد مطالعه دچار بدخوابي بودند به اين معني كه به سختي به خواب مي رفتند و يا زود از خواب بر مي خواستند. 11 درصد ديگر آنها كمتر از 6 و نيم ساعت در شبانه روز مي خوابيدند.
محققان بر اين باورند كه يكي از دلايل بروز اين مشكلات وجود عواملي مانند رايانه ها و يا تلفن هاي همراه در محل خواب نوجوانان است و معتقدند با ايجاد برنامه زمانبندي شده و محيط خواب مناسب براي خواب نوجوانان توسط خانوده ها مي توان از بروز مشكلات فشار خون در آنها جلوگيري كرد.
فشار خون مناسب براي نوجوانان 90/140 اعلام شده است كه در صورت بالا رفتن آن احتمال بروز بيماريهايي مانند بيماريهاي كليه، سكته خفيف و مشكلات سرخرگي افزايش خواهد يافت. در عين حال نوجوانان به 9 ساعت خواب كامل در شبانه روز نياز دارند.
****پژوهشگران دانشگاه استنفورد موفق شدند:
شيمي درماني موثرتر تومورهاي سرطاني با نانولولههاي كربني
در همين حال پژوهشگران دانشگاه استنفورد اعلام كردند: نانولولههاي كربني ميتوانند به ارتقاي تكنيكهاي شيمي درماني براي معالجه بيماران سرطاني كمك كنند.
نتايج مطالعات اين دانشمندان در مجله «تحقيق سرطان» منتشر شده است.
به گفته پژوهشگران اين لولههاي بسيار ظريف ميتوانند بسيار دقيقتر از روشهاي درماني موجود، داروها را به درون سلولهاي سرطاني برسانند.
با اين روش احتمال نفوذ داروهاي خطرناك به داخل سلولهاي سالم و در نتيجه صدمه ديدن بافتهاي سالم بدن به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا ميكند.
پژوهشگران در اين مطالعات روي موشهاي آزمايشگاهي كار كردند كه سلولهاي تومور در آنها حدود دو هفته تكثير شدند.
اندازه و شكل نانولولهها در اين پژوهش به گونهاي تعيين شده بود كه بتوانند از ديواره رگهاي خوني تومورها عبور كنند، اما قادر به عبور از ديواره رگهاي خوني سالم نبودند.
پس از 22 روز موشهايي كه با كمك نانو فنآوري درمان شده بودند 50 درصد اندازه تومورهايشان كاهش پيدا كرد.
پزشكان اميدوارند كه به نتايج مشابهي در آزمايشهاي انساني دست پيدا كنند.
****سم آرسنيك آغازگر بيماري ديابت شناخته شد
هم زمان بر اساس گزارش رويترز، محققان اعلام كردند سم طبيعي و سرطان زاي آرسنيك كه در آبهاي زير زميني به وفور يافت مي شود عامل آغاز بيماري ديابت است.
محققان دانشگاه جان هاپكيز موفق به كشف ارتباط مشخصي ميان آرسنيك دفع شده توسط بدن و ديابت نوع 2 شده اند.
در پي مطالعات مشخص شد، افرادي كه 5/16 ميكروگرم از سم آرسنيك در بدنشان يافته شد 6/3 بار بيشتر از افرادي كه 3 ميكروگرم از اين سم را در بدن خود داشتند در معرض ابتلا به ديابت قرار گرفتند. همچنين ميزان آرسنيك در بدن كساني كه به ديابت مبتلا بودند 26 درصد بيشتر از كساني بود كه به ديابت ابتلا نداشتند.
محققان گمان مي برند كه انباشته شدن اين سم در بدن انسان مي تواند باعث ناتوان شدن بدن در استفاده از انسولين شده و وظيفه حياتي آن كه تبديل قند خون به انرژي است را با مشكل مواجه كند. آرسنيك مي تواند با ورود به سلولهاي خون راه ورود سلولهاي قند را بسته و تبديل آن به انرژي را غير ممكن سازد.
سم آرسنيك سمي بي رنگ، بي طعم و بي بو است كه به راحتي در آب حل شده و در منابع آبهاي زير زميني به وفور يافت مي شود.
به گفته پزشكان ميزان كمي ازاين سم مي تواند باعث بروز بيماري هاي ديگري مانند بسياري از سرطان ها از قبيل سرطان مثانه، شش، كليه، پوست و پروستات شود.
****داروي جديد براي درمان بي خوابي در افراد مسن توليد شد
همچنين دانشمندان موفق به توليد داروي جديدي براي درمان بي خوابي در افراد بالاي 55 سال شدهاند.
اين داروي جديد خواب و هوشياري روزانه را بهبود ميبخشد و به سازماندهي مجدد سيستم شبانه روزي يا همان ساعت داخلي بيولوژيك بدن كمك ميكند.
شيميدان و نوروبيولوژيست توليد كننده داروي جديد، دستاورد خود را سيركادين نامگذاري كرده است.
سيستم شبانه روزي بدن توليد مجدد سلولي و ساير فعاليتهاي بيولوژيك را تنظيم ميكند.
داروي سيركادين از هورمون ملاتونين تقليد ميكند كه نه تنها يك آنتي اكسيدان قدرتمند براي حفاظت از مولكول وراثتي دي ان آ است بلكه نقش كليدي در تنظيم سيستم شبانه روزي بدن ايفا ميكند.
اين دارو درعين حال تاثير قابل ملاحظهاي روي افراد نابينا دارد كه نميتوانند نور را ببينند. ديدن نور فاكتور مهمي است كه ساعت داخلي بدن را منظم ميكند.
آزمايشات روي داروي جديد در اروپا و آمريكا انجام گرفته است.
تحقيقات نشان داد: در افراد 55 ساله و مسنتر، ميزان فشار خون و قند خون در هنگام شب در افرادي كه داروي سيركادين را طي آزمايشات كلينيكي مصرف كرده بودند، طبيعي كرد.
نتايج اين مطالعات در مجله «تحقيق خواب» و «سلامت دوران سالمندي» منتشر ميشود.
داروي سيركادين هم اكنون در اروپا موجود است و ظرف يك سال آينده در آمريكا نيز توزيع خواهد شد.
****اسيد فوليك براي سيستم عصبي مفيد است
تحقيقات نشان داده اسيد فوليك علاوه بر كمك به سلامت قلب در بسياري از موارد به سيستم عصبي نيز كمك مي كند.
در همين حال به گزارش فاكس نيوز، مصرف اسيد فوليك با كاهش اسيدهاي آمينه از بروز حملات قلبي جلوگيري كرده و در خانم هاي باردار با تاثير بر دستگاه عصبي از نقايص جنيني نيز جلوگيري مي كند.
بنابرهمين گزارش مصرف اسيد فوليك با تاثير بر سيستم عصبي و كاهش نسبي خستگي نيز به افراد كمك مي كند. همچنين مشخص شده مصرف اسيد فوليك موجب تقويت حافظه و عملكرد مغزي بهتر در سالمندان مي شود.
با توجه به اهميت دستگاه عصبي در عملكرد مغز متخصصان معتقدند مصرف اسيد فوليك با تاثير بر سيستم عصبي موجب كارايي بهتر فعاليتهاي مغزي و حافظه در افراد ميانسال و كهنسال مي شود.
به همين دليل متخصصان به مادران باردار توصيه مي كنند كه مصرف اسيد فوليك را در برنامه خود قرار دهند تا رشته هاي عصبي و ستون مهره ها و نخاع جنين بهتر تشكيل شوند و در آينده با مشكلات عصبي مواجه نشوند.
البته بهتر است در مورد دوز مناسب در شرايط گوناگون سني حتما" با پزشك متخصص مشورت شود.
****متخصصان آمريكايي هشدار دادند:
وسواس زيبا بودن، سلامت زنان و دختران آمريكايي را تهديد ميكند
همچنين پژوهشگران در گزارشي تازه با اشاره به تلاشهاي روزافزون مردم براي حفظ زيبايي اندام و افزايش شمار جراحيهاي پلاستيك در بين زنان هشدار دادند كه وسواس فكري براي زيبا بودن در بين آمريكاييها، مشكلات جدي سلامتي و اقتصادي به بار آورده است.
موسسه غير انتفاعي YWCA در آمريكا ضمن انتشار اين گزارش اعلام كرد: زنان و دختران مقادير زيادي از بودجه و درآمد خود را صرف اقداماتي ميكنند كه شبيه به مدلهاي زيبا و ايدهال مجلات به نظر برسند.
در اين گزارش با عنوان «زيبايي به هر قيمت» خاطرنشان شده است كه زنان در آمريكا حدود هفت ميليارد دلار در سال يا به طور متوسط حدود 100 دلار در هر ماه خرج محصولات آرايشي و زيبايي ميكنند.
محاسبات نشان ميدهد كه اين 100 دلار در ماه اگر پس انداز شده و به مدت پنج سال اين سرمايه گذاري ادامه پيدا كند به اندازه شهريه يك سال كامل تحصيل در يك كالج عمومي خواهد رسيد.
دكتر لوراين كول،رييس اجرايي اين موسسه ميگويد: ما معتقديم كه وسواس فكري براي زيبا و خوش اندام بودن يك بار مادام العمر است كه زحمت فراواني را در قرن حاضر بر دوش تمام زنان و دختران گذاشته است.
آمارها نشان ميدهد كه نزديك به 7/11 ميليون مورد اقدامات آرايشي وزيبايي با جراحي يا بدون جراحي در سال 2007 در آمريكا صورت گرفته كه در 10 سال گذشته 446 درصد افزايش داشته است.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]