تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816517589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قفقاز منطقه بحراني باقي مي ماند


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: قفقاز منطقه بحراني باقي مي ماند
تهران واحد مركزي خبر سياسي 1387/05/31

اختلافات قومي در قفقاز كه تاكنون چندين بار باعث منازعات خونين در اين منطقه شده است با جنگ كوتاه مدت در اوستياي جنوبي دوباره زير زره بين قرار گرفته است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از مسكو ،‌ الكساندر چركاسوف كارشناس منطقه از سازمان حقوق بشر ميموريال گفت قفقاز شاهد پيچيدگيهاي ويژه منطقه است .
سرگي اروتونوف پژوهشگر در اكادمي علوم روسيه گفت روسها با تقويت برخي از اين قوميت ها به ضرر قوميت هاي ديگر حضور خود را تقويت كرده اند.
منطقه قفقاز از نظر جغرافيايي بسيار راهبردي به شماري مي ايد و در بسياري از موارد شاهد درگيريهاي قومي بوده است.
در زير اين مناطق و تاريخچه منازعات ان امده است ...
- قفقاز شمالي ( روسيه ) -
- داغستان : بزرگترين جمهوري قفقاز روسيه است كه بيشتر ساكنان ان مسلمانند و پس از سال هزار و نهصد و نود و نه صحنه حملات شورشيان چچن بود كه صدها كشته بر جاي گذاشت.
در اكتبر هزار و نهصد و نود و نه ، پس از حمله گروهي از مبارزان چچني به رهبري باسايف به داغستان ، منازعه دوم روسيه و چچن اغاز شد‌ ؛ در ان زمان مسكو با يك حمله گسترده به حمله چچني ها پاسخ داد.
- چچن : چچن در نوامبر هزار و نهصد و نود و يك كمي قبل از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي به صورت يكطرفه اعلام استقلال كرد.
در سال هزار و نهصد و نود و چهار ، بوريس يلتسين رئيس جمهور روسيه ارتش خود را به چچن فرستاد و شكست خورد كه اين درگيري موجب توافقنامه خاساوورت شد كه به بيست و يك ماه درگيري پايان داد و به موجب ان چچن استقلال يافت ؛ در اين جنگ بيش از پنجاه هزار نفر كشته شدند.
در اكتبر هزار و نهصد و نود و يك نيروهاي روسي براي اجراي عمليات مبارزه با تروريسم به چچن بازگشتند و در حاليكه احتمال مي رفت اين عمليات بيش از يك ماه طول نكشد ، اين عمليات به طول انجاميد و از اين منطقه نيز فراتر رفت تا جائيكه باسايف در سپتامبر دو هزار و چهار در اوستياي شمالي مسئوليت گروگانگيري در يكي از مدارس بسلان را بر عهده گرفت كه موجب كشته شدن سيصد و سي و يك تن شد. اين عمليات درست مانند گروگانگيري سالن تئاتر دوبروفكار در مسكو بود كه در اكتبر دو هزار و دو ، يكصد و سي قرباني گرفت.
اما ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در سال دو هزار و سه با شعار عادي سازي ، قانون اساسي را به همه پرسي گذاشت و انتخابات رياست جمهوري را برگزار كرد.
وي در ژانويه دو هزار و شش پايان عمليات مبارزه با تروريسم را اعلام كرد اما با وجود عادي سازي در اين منطقه ، حملات شورشيان همچنان ادامه دارد.
در اوريل دو هزار و هفت رمضان قادر اف شورشي سابق ،‌ رئيس جمهور چچن شد. احمد قادر اف پدر وي و رئيس جمهور سابق چچن در مه دو هزار و چهار ترور شده بود.
- اينگوش : اينگوش هم مرز با چچن و يكي از فقيرترين جمهوريهاي روسيه است. نزديك به سيصد هزار نفر به اين منطقه پناه برده اند و همانند چچن در سال هزار و نهصد و چهل و چهار به اتهام تعامل با المان نازي به دستور استالين به اين منطقه حمله شد.
با وجود اينكه اينگوش وارد منازعه چچن نشد اما معمولا با پيامدهاي اين منازغه از جمله گروگانگيريها ، كشتن شهروندان و حمله به پليس مواجه بود. در ژوئن دو هزار و چهار حمله باسايف به اينگوش موجب كشته شدن نود تن شد كه بيشتر انها از نيروهاي امنيتي بودند.
در نهايت مراد زيازيكوف كه از سال دو هزار و دو رياست اين كشور را بر عهده داشت رئيس جمهور اينگوش شد.
- اوستياي شمالي :
اوستيا به دو قسمت تقسيم شد ؛ اوستياي جنوبي سهم گرجستان و اوستياي شمالي سهم روسيه شد.
اوستياي شمالي يكي از مهمترين پايگاههاي نظامي روسيه در قفقاز است.
در سال هزار و نهصد و نود و دو بين اوستياي شمالي و اينگوش جنگ درگرفت كه بيش از پانصد تن كشته شدند.
اوستياي شمالي با پيامدهاي منازعه چچن نيز مواجه بود كه در اين خصوص مي توان به بحران گروگان گيري در بسلان اشاره كرد.
اوستيائيها كه اكثر انها مسيحي هستند مسلمانان اينگوش را به كمك به تروريستهاي منطقه متهم مي كنند.
- قفقار جنوبي -
- اوستياي جنوبي : در ژانويه هزار و نهصد و نود و دو اوستائيهاي جنوبي در يك همه پرسي كه در پي منازعه نظامي با گرجستان به اجرا گذاشته شد خواستار استقلال و پيوستن به اوستياي شمالي شدند.
بر اساس متن توافقنامه اتش بس بين گرجستان و روسيه در ژوئن هزار و نهصد و نود و دو ، نيروهاي سه جانبه ( اوستيائيها ، گرجستان و روسيه ) در مرزهاي گرجستان و اوستياي جنوبي مستقر شدند.
اما زمانيكه ميخائيل ساكاشويلي رئيس جمهور گرجستان اعلام كرد اوستياي جنوبي بايد به گرجستان ضميمه شود و حمله گسترده اي به اين منطقه اغاز كرد ، درگيريها تكرار شد.
بسياري از شهروندان اوستياي جنوبي شناسنامه هاي روسي دارند و همچنين اقتصاد اين منطقه با اقتصاد روسيه كه مقامات اين كشور نيز خواستار پيوستن اين منطقه به روسيه هستند ، گره خورده است.
- ابخازيا : در سال هزار و نهصد و نود و دو منطقه ابخازيا به صورت يك جانبه استقلال خود را از گرجستان اعلام كرد.
با اعلام استقلال ابخازيا ، درگيري بين جدائي طلبها و نيروهاي گرجستان در گرفت كه يكسال به طول انجاميد و در پايان با كشته شدن هزاران نفر ابخازيا با حمايت روسيه به پيروزي رسيد.
پس از اينكه ساكاشويلي توانست جمهوري خود مختار ادجاريا را در سال دو هزار و چهار به گرجستان بازگرداند اعلام كرد ابخازيا و اوستياي جنوبي نيز بايد همانند ادجاريا به گرجستان ضميمه شوند.
المان در ژوئيه دو هزار و هشت طرحي را براي حل و فصل اين منازعه پيشنهاد كرد كه با مخالفت جدايي طلبان روبرو شد.
سرگي باغباش رئيس جمهور ابخازيا اعلام كرد از همتاي اوستيائي خود حمايت مي كند و به خبرگزاري اينترفاكس گفت هزاران داوطلب ابخازي به اوستياي جنوبي مي روند.
- قره باغ : اين پايگاه ارمني آذربايجان در اغاز دهه نود شاهد درگيريهاي خونباري بود. از زمان توافقنامه اتش بس در سال هزار و نهصد و نود و چهار اين منطقه تحت كنترل ارمنيهايي است كه به پيروزي نظامي دست پيدا كردند.
روسيه كه خود را بيش از هر زمان ديگر يگانه" ضامن" امنيت قفقاز مي خواند حق خود مي داند صحلبانانش را در گرجستان حفظ كند و تلويحي گفته است كه بين المللي كردن حفظ صلح را نخواهد پذيرفت.
دميتري مدودف در ديدار با انگلا مركل صدر اعظم المان اعلام كرد: امنيت برقرار شده است اما صلحبانان روس همچنان ضامن امنيت قفقاز خواهد ماند.
روزنامه روسي كومرسان اخيرا نوشت انچه كه از حل بحران نصيب گرجستان مي شود حضور نظامي روسيه است . حضوري كه گرجستان مي خواست به هرقيمت از ان اجتناب كند و روسيه هم محدوديت زماني انرا رد كرده است.
در طرح صلح نيكولا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه و رئيس دوره اي اتحاديه اروپا بازگشت نيروهاي كمكي را كه مسكو در پي عمليات ارتش گرجستان بر ضد جدايي طلبان اوستياي جنوبي اعزام كرد پيش بيني شده است.
در اين طرح حفظ صلحبانان روسي در اوستياي جنوبي لحاظ شده و حتي به انها حق داده شده است كه تدابير اضافي امنيتي تا عمق ده كيلومتري خاك اوستيا اتخاذ كنند.
روسيه حتي اگر با افزايش شمار ناظران سازمان امنيت و همكاري اروپا و سازمان ملل حاضر در خاك اين دو منطقه موافقت كند هرگز مايل نيست صحبتي درباره نيروهاي صلبحان بين المللي بشنود كه انحصار صحلباني را از انها مي گيرد. اين فكر هفته گذشته در اروپا و واشنگتن مطرح شد.
كارشناسان مي گويند روسيه با ورود به جنگ در قفقاز اكنون بطور مستقيم برتري امريكا را در امور جهاني به چالش كشيده و اين مسئله را برجسته كرده است كه روزهاي تسليم غير ارادي در برابر خواست هاي واشنگتن پايان يافته است .
روسيه مدتهاست از معيارهاي دوگانه امريكا كه به اين كشور اجازه مي دهد با برخورداري از مصونيت ،همانگونه كه مي خواهد در امور جهاني تصميم گيري كند و درعين حال از ديگران بخواهد به قوانين رفتاري كه واشنگتن نوشته است احترام بگذارند ، شكايت دارد.
سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه امروز پنج شنبه گفت، تصميم روسيه درباره به رسميت شناختن استقلال دو منطقه جدايي طلب گرجستان به رفتار طرف گرجي بستگي دارد.
لاوروف به خبرگزاري هاي روسيه گفت، ميخائيل ساكاشويلي رئيس جمهور گرجستان مسئوليت انچه را در اينده رخ مي دهد برعهده دارد.
يكي از مقامات ارشد ارتش روسيه امروز پنج شنبه اعلام كرد گرجستان حق اجراي عمليات صلح باني در منطقه جدايي طلب اوستياي جنوبي را از دست داده است.
جانشين رئيس ستاد كل ارتش روسيه روز چهارشنبه تاكيد كرد " مسكو بر دادن حق اجراي ماموريت هاي شناسايي به صلح بانان خود و ايجاد مناطق پرواز ممنوع براي هواپيماهاي گرجستاني ، تاكيد خواهد كرد ".
ژنرال آناتولي نوگوويتسين Anatoly Nogovitsyn معاون ستاد مشترك ارتش روسيه امروز پنج شنبه گفت هيئت اعزامي سازمان امنيت و همكاري اروپا در اوستياي جنوبي از برنامه گرجستان براي تهاجم به اين جمهوري اطلاع داشت ولي نيروهاي صلح بان روس را در جريان اين موضوع قرار نداده بود.
گرجستان در واكنش به درخواست مناطق جدايي طلب اوستياي جنوبي و ابخازي از روسيه براي به رسميت شناختن استقلال آنها، در مورد خطر استعمار اين مناطق توسط روسيه هشدار داد.
الكساندر لومايا دبير شوراي امنيت گرجستان در اين باره گفت روسيه اخرين كشور در جهان است كه به استقلال اوستيا و آبخازي تمايل دارد و اگر رسما استقلال اين دو منطقه را به رسميت بشناسد، اين نوعي استعمارگري است.
105
 پنجشنبه 31 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن