محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826717123
نصف شركت و احد زمين گير شد
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نصف شركت و احد زمين گير شد
مجيد زندي
شرايط سخت رفت و آمدن درون شهري به دليل گراني كرايه ها سبب شده كه ديگر مردم تفاوتي بين اتوبوس هاي بليطي و خصوصي قايل نباشند يعني چاره اي هم غير از اين ندارند چون اين روزها با زمينگير شدن 1500 اتوبوس شركت واحد به دليل خرابي جايگاههاي سوخت گاز همه مردم به دنبال اتوبوس در حال حركت مي دوند كه آنها را تا حدودي در مسير دلخواه به پيش ببرد.
برويد با صف هاي چندين كيلومتري اتوبوس مواجه مي شويد كه بعضا با صف هاي CNG اين روزها اگر به جايگاههاي سوخت گاز مارپيچي و تو در تو مواجه مي شويد جايي كه رانندگان بخش خصوصي و شركتي اين اتوبوسها حتي 10 تا 12 ساعت شبانه روز و در گرماي تابستان در صف مي مانند تا بتوانند سوخت مورد نياز اتوبوس خود را براي 8 ـ7 ساعت كار روزانه دريافت كنند .
اكنون شرايط نامناسب اتوبوس هاي شركت واحد چه در بخش خصوصي و چه در بخش دولتي با توجه به در پيش بودن شهريور و مهرماه و نياز گسترده تر مردم به وسايل حمل و نقل درون شهري مي تواند بحران شهري ايجاد كند كه شايد اكنون اين حساسيت هنوز براي برخي مسئولان ايجاد نشده باشد. مسئولاني كه پس از وقوع هر حادثهاي تازه به جستجوي راه حل مي دوند و هيچگاه هم به هدفي درست نمي رسند در حاليكه راه درست اين است كه علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد واقعه اي كه در كشور ما ثابت شده در بسياري مواقع ريشه هاي گسترده اي در ضعف مديريت ها و كارشناسي هاي مرسوم دارد.
اتوبوس ها CNG به هر حال با اين نگاه و در جستجوي ريشه يابي بروز مشكلات اجتماعي خود را به يكي از جايگاههاي گاز رساندم و در ميان انبوه اتوبوسها و راننده كه ساعت ها در صف مانده بودند با يك راننده اتوبوس شركت واحد بخش بليطي به گفت و گو نشسته ام . وي مي گويد : مشكلات گاز رساني به اتوبوس ها به نظر من از هنگامي آغاز شد كه شركت گاز تلاش كرد گاز مايع را از شبكه را جايگزين نمايد و پس از آن هم نوبت خرابي پمپ ها رسيد كه همه اين عوامل سبب كاهش تعداد CNG توزيع حذف كند و اتوبوس هاي گاز سوز در سطح شهر شد.
وي ادامه مي دهد : براي دريافت سوخت از صبح تا شب در صف مي مانيم تا حدي كه شيفت كاري ما تمام مي شود و يا هر روز 2 تا 3 ساعت كار مي كنيم و بقيه ساعت كاري را در صف دريافت گاز معطل مي مانيم . زيرا از چهار پمپ قديمي فقط يك پمپ كار مي كند و اجازه سرعت كار را به رانندگان اتوبوس نمي دهد هر قدر هم كه اعتراضي مي كنيم تفاوتي در كارها پديد نمي آمد.
وي ادامه مي دهد : در برخي از روزها 8 تا 10 ساعت هم در صف مي مانيم و پس از دريافت گاز ديگر به سر كار نمي رويم و مستقيما به منطقه مي رويم و روزهايي هم شده كه فقط يكساعت كار كرديم .
در صف دريافت گاز اتوبوس هاي شركت واحد در ميدان بسيج و ابتداي اتوبان خاوران يكي ديگر از راننده ها كه كنار اتوبوس روشن خود در صف دريافت گاز مانده است هم مي گويد : ما كارمند شركت واحد هستيم و بخشي از رانندگان بخش خصوصي هم مي آيند و طبق معمول هر روز شش تا هفت ساعت در صف معطل مي مانيم تا سه ـ چهار ساعت بتوانيم كار كنيم .
وي درباره علت روشن نگه داشتن اتوبوس در طول شش ـ هفت ساعت معطلي در صف و دريافت گاز هم مي گويد : هر يك ربع ممكن است بخواهيم اتوبوس را به جلو ببريم كه اگر خاموش كنيم ممكن است استارت نخورد و اتوبوس روشن نشود اما برخي ديگر كه مطمئن هستند مي توانند اتوبوس را روشن كنند يا زمان زيادي وقت تلف نمي شود يا برق رفته باشد و... اتوبوس را خاموش مي كنيم و در صف مي مانيم .
وي نيز طولاني ترين زماني را كه در صف معطل مانده را 12 ساعت اعلام مي كند و مي افزايد : چند روز پيش حدود ساعت 5 بعد از ظهر به انتهاي صف رسيدم كه تا ساعت 12 شب توانستم به صف داخلي جايگاه برسم و از آن زمان هم تا پايان سوختگيري 5 ساعت وقت صرف شد كه ساعت 5 صبح به سمت منطقه حركت كردم .
وي هم علت ايجاد صف در جايگاههاي سوختگيري اتوبوس هاي شركت واحد را خرابي پمپ ها و نداشتن لوازم يدكي معرف مي كند و مي افزايد : آنگونه كه من شنيدم مسئولان به اشتباه لوازم يدكي چيني را براي پمپ هاي اروپايي وارد كردند كه با هم نمي خواند و سبب مخلوط شدن روغن و گاز مي شود كه در برخي موارد حتي موتورهاي اتوبوس را نيز خراب كرده است .
آقاي نديمي از شركت اتوبوسراني خصوصي سفر سازان آسمان آبي هم مي گويد : مشكلات تامين گاز اتوبوس خصوصا براي بخش خصوصي به شدت ما را گرفتار كرده است تا حدي كه چند روز پيش از ساعت 5 بعد از ظهر كه در نوبت دريافت گاز در صف مانده بودم دريافت كنم . CNG ساعت 5 صبح موفق شدم براي اتوبوس گاز
وي مي افزايد : تاكنون جايي نبوده كه مشكلات خود را از طريق نامه بگوييم از دفتر رئيس جمهور گرفته تا مسئولان شركت واحد و شهرداري ; ولي چه فايده هيچ كاري براي ما انجام نداده اند.
وي مي گويد : هنگامي كه مي خواستيم اتوبوس را تحويل بگيريم قول هاي فراواني به ما داده بودند از جمله تامين گاز مورد نياز لاستيك شستن اتوبوس سرويس كاري رايگان و... كه اكنون هيچ كدام از قول ها كه عمل نشده كه هيچ ! اما اگر يك مورد از موارد تعهد آور ما اجرا نشود خيلي زود تهديد مي كنند اتوبوس را به ديگري واگذار مي كنند حتي اگر به دلايل خستگي و در صف ماندن براي دريافت گاز يك روز بر سركار نيائيم .
وي ادامه مي دهد : من كسي هستم كه هميشه منظم در محل كارم حاضر شدم و حتي براي كارم تقدير نامه دريافت كردم و روزها چهارده ساعت پشت فرمان كار كردم ولي مشكلات صف گاز ساختار زندگي مرا به هم زده زيرا مجبورم 24 ساعت يا در صف گاز وقت صرف كنم و يا مشغول جابجاي مسافران باشم .
وي كه محل كارش ايستگاه مترو ميرداماد است ادامه مي دهد : خانه من در جنوب شهر و محل كارم در شمال شهر است ضمن آنكه مشكلات رفت و آمد هم گرهي ديگر بر كارم وارد كرده است .
وي مي افزايد : سوختي را هم كه استفاده مي كنيم به گونه اي است كه ساعت 5 بعد از ظهر ديگر سوخت ندارم و مجبورم دوباره به دنبال جايگاهي بگردم كه بتوانم سوخت گاز تهيه كنم . در اين شرايط مجبورم 50 درصدگاز را براي به صف ماندن يا پيدا كردن جايگاه سوخت فعال ذخيره نگه دارم زيرا مكرر پيش آمده كه به مناطق ديگر براي سوخت گيري مراجعه كرده ام .
وي درباره دلايل روشن نگه داشتن اتوبوس در طول مدت به صف ماندن مي گويد : من مجبورم اتوبوس را روشن نگه دارم زيرا موتور اتوبوس براساس پايه گازسوز طراحي و ساخته نشده در اين شرايط حرارت اتوبوس بسيار بالاست و نمي توانيم در درجه حرارت آب 90 درجه اتوبوس را خاموش و روشن كنيم عليرغم اينكه استهلاك استارت اتوبوس بسيار زياد است يك استارت اتوبوس 400 هزار تومان قيمت دارد كه اگر قرار باشد با هر دفعه سوخت گيري 5 يا 6 بار اتوبوس را روشن و خاموش كنيم استارتش از كار مي افتد و 400 هزار تومان ضرر روي دست ما مي ماند.
وي مي افزايد : در منطقه 6 براي سوخت گيري يك پمپ گاز براي بخش خصوصي فعال است و چهار پمپ براي اتوبوس هاي بليطي كار مي كند در حاليكه وظيفه راننده اتوبوس بليطي است كه شب تا صبح سوخت گيري كند و صبح فقط براي بخش خصوصي وقت باشد متاسفانه اين كار انجام نمي شود.
وي كه براي سوخت گيري اتوبوس نيروي كمكي هم ندارد مي افزايد : راننده اتوبوس بليطي براي ساعات شب اضافه كاري مي گيرد اما باز در صف نمي ماند اما صبح كه بايد به كار حمل و نقل مسافر بپردازد ترجيح مي دهد در صف گاز بماند در حاليكه ما چاره اي نداريم و مجبوريم از شب تا صبح در صف بمانيم و براي همين هم پتو و متكا و قوري و لوازم آشپزخانه را در اتوبوس قرار داده ام كه بتوانم مشكلات خود را حل كنم يعني هم صف بايستم و هم مختصري استراحت كنم .
وي كه قبلا راننده اتوبوس بياباني بوده است ادامه مي دهد : شرايط سخت سوخت گيري سبب شد كه در هفته اخير فقط 2 مرتبه به خانه رفتم و كه آنهم پس از اينكه گاهي سوخت گيري سريعتر انجام مي شود مي توانم سري هم به خانه بزنم .
وي ادامه مي دهد : علاوه بر مشكلات تامين گاز عدالت در گاز رساني هم وجود ندارد يعني اولويت شركت واحد براي گازرساني به و بليطي است و پس از هر سه ـ چهار اتوبوس خودشان يك اتوبوس بخش خصوصي هم گاز دريافت مي كند BRT اتوبوس هاي تندرو در حاليكه هر ساعت معطلي ما در جايگاههاي سوخت زياني دو برابر نسبت به اتوبوس هاي بليطي و شركت واحد دارد واز 8 شب هم ميگويند ديگر بخش خصوصي نمي تواند سوخت بگيرد در حاليكه در نوبت صبح ما هم اتوبوس بليطي مي آيد به آساني گاز دريافت ميكند.
مهندس جعفر تشكري هاشمي معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران هم درباره بروز مشكلات براي اتوبوس هاي گاز سوز مي گويد : در صورتي كه مشكل كمبود ناوگان و جايگاههاي سوخت و سوخت رساني به اتوبوس هاي بليطي و بخش خصوصي برطرف نشود در اواخر شهريور ماه و مهر ماه سال جاري به دليل افزايش سفرهاي درون شهري شهر تهران با مشكلات فراواني مواجه خواهد شد.
وي مي افزايد : هم اكنون از 2860 دستگاه اتوبوس گاز سوز شركت واحد حدود 60 درصد آن در طول روز حتي با وجود قطع نشدن برق قادر به سوخت گيري نيستند در عين حاليكه مدت هاست وزارت نفت مدعي است كه 1000 يا تعداد بيشتري جايگاه سوخت در تهران ايجاد مي كند كه حتما كار خوب و شايسته اي است ولي واجب تر از آن اين است كه اگر واقعا اين بضاعت و توان را دارند اين 7 جايگاه شركت واحد را سر خط و فعال كنند و اگر اين جايگاهها فعال شود ما در طول شب 70 تا 80 درصد اتوبوسها را مي توانيم آماده كنيم و 20 تا 30 درصد باقيمانده هم اگر در روز سوختگيري كنند اشكالي پيش نمي آيد .
وي مي افزايد : همين اتفاق در حال وقوع براي تاكسيراني است كه از 17 جايگاه حدود 10 جايگاه سوختگيري هميشه خراب است و سبب گرفتاري راننده هاي تاكسي شده است و متاسفانه آنها هم كه مي بايست در طول روز فعال باشند مجبورند در صف دريافت گاز بمانند و هم خودشان و هم مسافران را نگران سازند.
وي در پاسخ به اين سئوال كه به هر حال مجريان دستگاهها به هر طريقي شده بايد راه حل مناسبي براي حل اين مشكلات بردارند مي افزايد : به نظر من ساده ترين راه حل اين مشكل در مرحله اول حذف سوخت خودروهاي شخصي گاز سوز است بايد سهميه بنزين به آنها تحويل داد و فرصت استفاده از گاز را به حمل و نقل عمومي بدهند زيرا اگر روند كنوني تا اول مهر هم ادامه يابد مشكلات بسيار حاد خواهد شد در حاليكه به خوبي مي توانيم با اعمال مديريت صحيح خود را براي اواخر تابستان و اوايل مهر آماده كنيم .
معاون شهردار تهران در پاسخ به اعتراض رانندگان بخش خصوصي براي به صرفه نبودن فعاليت در شرايط كنوني كه مجبورند ساعت ها در صف گاز زمان صرف كنند هم مي افزايد : ما تنها كاري كه توانستيم براي اين افراد انجام دهيم و چون مي دانيم امرار معاش و پرداخت اقساط و زندگي آنها هم با همين اتوبوس است اولويت سوختگيري را به بخش خصوصي داديم و بعد اتوبوس هاي شركت واحد موظف به سوختگيري هستند.
وي در ادامه با رد ادعاي برعكس بودن اين اولويت مي افزايد : دستور ما در اولويت بودن بخش خصوصي است و اگر راننده بخش خصوصي مدعي شود كه اولويت جايگاهها به بخش بليطي است مقداري اغراق آميز است زيرا چون اكثريت اتوبوس ها همچنان بليطي هستند اين شائبه پيش مي آيد. اما اگر گزارشي در اين مورد از سوي رانندگان بخش خصوصي به ما برسد ما با افراد مختلف كه اولويت را به بخش خصوصي ندهند بر خورد خواهيم كرد زيرا اين موضوع مصوبه است و مسئولان جايگاه ها موظف به رعايت دستور العمل ها هستند.
آقاي تشكري هاشمي ادامه مي دهد : اين مسايل همه حالت تسكين دهند درد را دارد زيرا مشكل ما ريشه در اشكالات فني جايگاه ها دارد كه نمي توانيم مسئوليت هاي وزارت نفت و بهينه سازي مصرف سوخت را به دوش بكشيم و شركت واحد همينقدر كه بتواند اتوبوس هاي فرسوده خود را تعمير كند و به سطح شهر بفرستد بزرگترين كار را انجام مي دهد و اصل اين است كه شركت نفت به وظايف خود براي ساختن جايگاه سوخت عمل كند.
وي مي افزايد : ما براي كمك به اين كار 5 قطعه زمين را به شركت بهينه سازي مصرف سوخت تحويل داديم كه جايگاه بسازند كه الان حدود يكسال است كه اين زمين در اختيار آنهاست و براي برخي از مناطق گود برداري هم كرده اند و هنوز هيچ اتفاق خاصي براي ساخت جايگاه نيفتاده است .
در اين زمينه آقاي حسين مقيم پور بيژني مدير عامل شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه نيز مي گويد : با وجود آنكه طي يك و مشكلات سوختگيري را رفع كند اما طي اين مدت CNG سال گذشته بارها به وزارت نفت اعلام كرديم نواقص جايگاههاي سوخت هيچ اقدام مفيدي انجام نشده و همه تعهدات وزارت نفت روي زمين مانده است .
وي با رد موضوع تحريم فروش قطعات كمپرسور به ايران مي گويد : از شش ايستگاه گاز موجود يك ايستگاه ساخت شركت كانادايي است كه خود شركت واحد چند سال پيش آن را احداث كرده است و همان يك ايستگاه الان دو سوم گاز اتوبوس هاي تهران را مي دهد و مابقي ايستگاهها ساخت كشور اتريش است كه توسط دولت نصب شده است كه يك واحد از اين پنج واحد هم هيچگاه راه اندازي نشده بود مابقي واحدها هم از همان ابتدا مشكل داشته است زيرا برخي از لوازم و قطعات آن مخصوص سواريهاي بوده كه در كمپرسور اتوبوس استفاده شده است كه گازگيري را زمانبر مي كند و همراه خود مشكلات ديگري هم دارد در حاليكه قطعات اين جايگاهها مي بايست نوسازي مي شده كه نشده است .
وي مي گويد : اكنون آقايان مساله تحريم را در حالي مطرح مي سازند كه از برخي كمپرسورها دو سه سالي است كه استفاده مي كنيم و قرار داد براي لوازم يدكي داريم و قطعه هم به طور عادي به ما مي رسد چطور آقايان در وزارت نفت و شركت بهينه سازي مصرف سوخت نمي توانند 6 ـ5 واحد را فعال سازند مگر جز بي تدبيري مي توان نام ديگري بر آن گذاشت .
وي در پاسخ به اين سئوال كه شنيده شده استفاده از لوازم يدكي چيني روي كمپرسورهاي اروپايي سبب خرابي دستگاهها شده است هم مي گويد : ممكن است قطعات چيني باشد ولي ما هم داريم از آن قطعات وارد و استفاده مي كنيم چطور قطعاتي را كه ما وارد مي كنيم مشكلي ندارند و وزارت نفت كه وارد مي كند داراي مشكل است !
آقاي بيژني ادامه مي دهد : همه اين حرفها توجيه كم كاري است در حاليكه اكنون دو ـ سه ماه است كه مساله تحريم پيش آمده ولي خود وزارت نفتي ها مي گويند اين مشكل را سه ـ چهار سال است كه داريم چطور طي چهار سال مشكلات خود را حل نكرده اند حالا در اين سه ـ چهار ماه موضوع تحريم را پيش كشيدند
وي مي افزايد : پس ما اصلا مساله تحريم را قبول نداريم زيرا شرايط موجود را برخلاف مسايل مربوط به تحريم مي دانيم در 14 ماه گذشته چندين جلسه با حضور آقايان وزارت نفت در مركز پژوهش هاي مجلس برگزار شد و در اين مدت هم هر هفته حداقل دو مكاتبه شخصا با مسئولان داشتم و همه موارد هم در بايگاني ها موجود است اما هيچ پاسخي دريافت نكرديم و در حال حاضر هم 2800 دستگاه اتوبوس داريم از اين تعداد فقط 40 درصد قادر به سوختگيري هستند آنهم با مشكلاتي كه شما اشاره كرديد كه راننده ما در هفته دو شب هم نمي تواند كنار خانواده خود باشد بعضا 24 ساعت اين عزيزان در صف گاز و محل كار حاضر هستند يعني 10 ساعت در صف مي ايستند تا بتوانند 12 ساعت كار كنند ضمن آنكه ما هم اولويت را به اتوبوس هاي بخش خصوصي داديم .
مدير عامل شركت واحد اتوبوسراني تهران مي گويد : روزانه 1500 دستگاه اتوبوس ما اصلا موفق به دريافت گاز نمي شوند و اين تلف شدن انرژي و امكانات را در طول چند ماه اخير داشتيم به خاطر اينكه آقايان وزارت نفت قادر نيستند كارشان را به درستي انجام دهند مساله را جدي نگرفتند و هنوز هم موضوع را به عنوان يك خطر جدي نمي بينند و نمي دانند نبود اتوبوس در مهرماه چه معنايي خواهد داشت
آقاي بيژني ادامه مي دهد : چون ما به هيچوجه اجازه نداريم به كمپروسورهاي سوخت گاز دست بزنيم فقط از آنها درخواست كرديم بيايند ولي آقايان از هر موضوعي استفاده مي برند كه به تعهدات خود عمل نكنند.
وي مي افزايد : آقايان وقتي كه در جلسه حاضر مي شوند همه مسئوليت ها را مي پذيرند و حتي عذرخواهي هم مي كنند اما به محض آنكه از جلسه خارج مي شوند همه تعهدات خود را فراموش مي كنند . يكبار آمدند گفتند ما زمين نداريم و شركت واحد 5 قطعه از اراضي تحت اختيار خود را به آنها به طور رايگان واگذار كرده است ولي كار آن اراضي را هم انجام نداده اند در حاليكه يكسال از صورتجلسه واگذاري اين اراضي مي گذرد كه در مجموع به اين باور رسيديم كه آقايان وزارت نفت مشكل مردم را مشكل خودشان نمي دانند.
آقاي بيژني در خاتمه مي گويد : راننده اتوبوس بخش خصوصي ما هر ماه مجبور است 600 تا 700 هزار تومان قسط بدهد و 500 تا 600 هزار تومان هم هزينه خودش و اتوبوس مي شود اين هزينه ها مي بايست تامين شود كه اگر كارشكني پيش آيد ديني برگردن ما خواهد بود كه بايد پاسخگو باشيم .
اگر به درستي از سوي وزارت نفت CNG زمينگير شدن 1500 اتوبوس گازسوز در تهران و شرايط نامناسب جايگاه هاي سوختگيري مديريت نشود در ماههاي شهريور و مهر كه سفرهاي درون شهري به اوج خود مي رسد مي تواند در تهران بحران حمل و نقل ايجاد كند.
يك راننده اتوبوس بليطي در صف گاز : روزانه بعضا 8 تا 10 ساعت در صف دريافت سوخت معطل مي مانيم كه پس از دريافت گاز نوبت كار ما در شركت واحد به اتمام مي رسد و مجبوريم به خانه برويم .
نديمي راننده اتوبوس بخش خصوصي : ساعت 5 بعد از ظهر در صف دريافت گاز ماندم كه ساعت 5 صبح توانستم سوختگيري كنم ضمن آنكه در طول هفته گذشته فقط 2 بار توانستم فرزندان خود را ببينم و بقيه ايام هفته يا در صف گاز بودم و يا در صف سوار كردن مسافر!
مهندس تشكري هاشمي معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران : راه اندازي 1000 جايگاه جديد سوخت در تهران پيشكش وزارت نفت اگر ميتوانند به تعهدات خود براي فعال نگه داشتن هفت جايگاه سوخت رساني به اتوبوس ها عمل كنند.
بيژني مدير عامل شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه : موضوع تحريم فروش قطعات يدكي به ايران توجيه غلطي است كه مطرح مي شود زيرا ما اكنون نيز لوازم مورد نياز را به آساني وارد مي كنيم . مشكل آنجاست كه وزارت نفت مشكل مردم را مشكل خود نمي داند.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
-
گوناگون
پربازدیدترینها