واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زنان مبلغ؛ احياگران معنويت و اخلاق در خانواده و جامعه / 63يك مبلغ پيشكسوت:حوزه تبليغ بيش از راهاندازي تشكل غيردولتي و ستاد عالي به فرهنگسازي نيازمند است
گروه اجتماعي: حوزه تبليغ بيش از راهاندازي تشكل غيردولتي و ستاد عالي به فرهنگسازي نيازمند است تا مردم بدانند كه ارائه محتواي ديني توسط مبلغان بسيار مهمتر از داشتن ويژگيهايي همچون صداي خوب است.
«منصوره شايسته» مبلغ پيشكسوت و معاون پژوهشي حوزه علميه «حضرت خديجه(س)» تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به ويژگيهاي مورد توجه در انتخاب مبلغان برتر گفت: بهرهمندي مبلغان از تخصص در ارائه مفاهيم ديني از جمله مؤلفههاي يك مبلغ برتر است كه در جامعه كنوني ما به آن توجهي نميشود و حضور گسترده زنان صرفاً بهواسطه صوت خوش در عرصه تبليغ نيز دليلي بر اين مدعاست.
وي با اظهار تأسف از اينكه بيشترين تغذيه مذهبي زنان نيز توسط اين قشر از مبلغان صورت ميگيرد، افزود: در مجالس مذهبي زنان مبلغي حضور دارند كه به دليل ناآگاهي از مباني و احكام ديني به ارائه مطالبي ميپردازند كه بخش زيادي از آن خرافات است.
شايسته عامل بودن مبلغان به دستورات مذهبي را از ديگر ويژگيهاي مبلغان ممتاز دانست و تصريح كرد: مبلغان بايد علاوه بر آموزش مفاهيم ديني به عموم جامعه در زمينه عملي نيز گام بردارند به طوريكه به عقيده من بايد ابتدا به تربيت خود بپردازند سپس در صدد تربيت ساير گروههاي جامعه برآيند.
شايسته نبود واحدي براي نظارت عملكرد زنان مبلغ در مجالس مذهبي بانوان را از جمله مشكلات فراروي ساماندهي اين قشر از جامعه عنوان و اظهار كرد: نكته جالب در اين ميان اين است كه آن دسته از مبلغان كه از تخصصي در اين حوزه برخوردار نيستند با اقبال مردم روبهرو هستند كه اين مسئله نيازمند پيگيري نهادهاي موظف در اين حوزه است.
مدير مؤسسه فرهنگي «انتظار يار» گرايش مخاطبان به مباحث سطحي دين و ورود انحرافات و خرافات مختلف به دين را كمترين آسيب فعاليت مبلغان فاقد تخصص ذكر كرد و گفت: نهادهاي زيادي در حوزه ساماندهي وضعيت مبلغان نقش دارند كه غفلت اين دستگاهها در اين زمينه غيرقابل توجيه است.
وي درباره نهادهاي مسئول در اين حوزه به خبرنگار ايكنا تصريح كرد: سازمان تبليغات اسلامي، مركز مديريت حوزه علميه قم و دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و ... از جمله مراكز تأثيرگذار در اين حوزه هستند كه بايد با اتخاذ تصميماتي به رفع ناهنجاريهاي به وجود آمده در عرصه تبليغ دين بپردازند.
به گفته اين مبلغ كه سابقه 30 ساله را در كارنامه تبليغي خود دارد، نظارت در اين حوزه بايد تا حدي دقيق باشد كه افرادي كه بدون مجوز قدم به عرصه تبليغ ميگذارند مجرم شناخته شوند چراكه اين مبلغان سلامت روح و روان انسانها را به مخاطره مياندازند و آنان را دچار انحراف ميكنند.
معاون پژوهشي حوزه علميه حضرت خديجه(س) ارزيابي علمي زنان و ارائه مجوز تبليغ به آنان را يكي از راهكارهاي ساماندهي فعاليت زنان مبلغ دانست و افزود: استمرار در ارائه آموزشهاي مختلف به مبلغان و سطحبندي مجوز آنان نيز ميتواند در حوزه ارتقاي فعاليت زنان مبلغ اثرگذار باشد.
وي فرهنگسازي عمومي و آگاهي مردم از تبليغ صحيح را مهمتر از ايجاد تشكل غيردولتي و ستاد عالي دانست و اظهار كرد: به عقيده من اگر مردم بدانند كه ارائه محتواي خوب بسيار مهمتر از صداي خوب است بسياري از مشكلات حوزه تبليغ حل ميشود.
اثرگذاري نخستين آيين «نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» در ارتقاي فعاليت اين قشر از جامعه مبحث پاياني طرحشده در اين گفتوگو بود كه شايسته درباره آن گفت: تعامل زنان مبلغ و استفاده آنها از تجربيات يكديگر از جمله فوايد اين همايش است كه با ايجاد كميتههاي تخصصي در آن ميتوان از نتايج مطلوبتري بهرهمند شد.
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]