واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جوانان و صاحب نظران استان سمنان : حل مشكلات جوانان نيازمند عزم ملي است
جمعي از جوانان و صاحبنظران در استان سمنان معتقدند حل مشكلات و نيازهاي جوانان نيازمند عزم ملي است.
اين افراد با بيان تهديدهايي كه جوانان را هدف قرار داده اند بر لزوم اتخاذ تدابيري براي حل معضلات به ويژه جلوگيري از سرخوردگي و ياس جوانان تاكيد دارند.
برخي از جوانان مسايل مربوط به اشتغال، ازدواج، اوقات فراغت، مسايل تفريحي و رفع نيازهاي عاطفي خود را مورد اشاره قرار داده و مي گويندمسوولان بايد به دور از شعار و در عمل اقدام به رفع مشكل جوانان كنند.
سالروز ولادت باسعادت حضرت علي اكبر (ع) به عنوان روز جوان نامگذاري شده است و اين مناسبت فرصتي شد تا نگاهي كوتاه به مشكلات جوانان و نيازهاي آنان و نيز ديدگاه مسوولان استان سمنان در اين زمينه داشته باشيم.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سمنان با اشاره به روز جوان گفت: ايران يك كشور جوان است و ما بايد براي رفع مشكل اشتغال ازدواج و مسكن جوانان تلاش كنيم.
حجت الاسلام "سيدمحمد شاهچراغي" بر همراهي علم و معنويت در مراكز آموزشي تاكيد كرد و اظهارداشت: دانشگاهها و آموزش و پرورش بايد به فكر تربيت ديني جوانان باشند.
وي گفت: مسوولان بايد به جوانان احترام بگذارند و پاسخگوي نياز آنان باشند.
وي رفع نياز جوانان را بهترين خدمت مديران به آنها دانست و با اشاره به ولادت حضرت علي اكبر (ع) به عنوان روز جوان و ويژگي هاي شخصيتي حضرت علي اكبر گفت: حضرت علي اكبر اولين شهيد بني هاشم بود و شجاعت و شهادت طلبي، از صفات ويژه آن حضرت است.
وي به جوانان توصيه كرد با توجه به اينكه روز جوان به مناسبت سالروز تولد اين حضرت تعيين شده است، از آن حضرت پيروي كنند.
وي توجه به علم، بندگي خدا و توبه را از نيازهاي اصلي يك جوان دانست.
مدير سازمان ملي جوانان در استان سمنان نيز با تاكيد بر پنج اولويت كاري اين سازمان گفت: ازدواج، اوقات فراغت، هويت، سلامت و توانمندسازي از مهمترين اولويتهاي اين سازمان در رسيدگي به امور جوانان است.
"اميرعلي عموزاده" گفت: مشكلات جوانان نيز معمولا در همين مسايل نهفته است و سياست سازمان ملي جوانان هماهنگ كردن دستگاههاي مرتبط با جوانان در ارتباط با رفع اين مشكلات است.
وي گفت: در بحث هويت،تقويت هويت ملي و محلي در نسل جوان از اهداف اين مديريت است تا با اجراي برنامه هاي زمينه تحقق اين هدف فراهم شود.
عموزاده قسمتي از مشكلات جوانان ناشي از نگرش و تعامل جوانان و بخشي ديگر را نيز ناشي از برخورد و ديدگاه دستگاهها و مسوولان دانست.
وي با اشاره به موازي كاري دستگاهها در بحث اوقات فراغت گفت: اين مساله متاسفانه سبب شده است تا كلاسهاي اوقات فراغت نتواند به نحو شايسته اي اوقات فراغت جوانان را غني كند.
وي سياست اين سازمان را در اين بخش كاربردي كردن و نيز كارآفريني براي جوانان دانست و افزود: اين سازمان تلاش دارد تا با ايجاد هماهنگي مانع از موازي كاري در طرح اوقات فراغت شود.
وي گفت: طرح اوقات فراغت در استان سمنان تنها يك سوم و قريب 80 هزار نفر از جوانان را تحت پوشش قرار داده است.
مدير سازمان ملي جوانان در استان سمنان گفت: به مناسبت روز و هفته جوان برنامه هاي متنوعي در اين استان تدارك ديده كه برپايي همايش بزرگ جوان، همايشهاي دوچرخه سواري و پياده روي در شهرهاي سمنان و شاهرود از جمله اين برنامه ها است.
برخي از جوانان سمناني نيز اشتغال، مبهم بودن آينده خود، نداشتن تفريحات سالم و شاد و عدم توجه به احساسات آنها توسط ديگران را به عنوان مشكلات خود ياد مي كنند.
اين افراد دوره جواني را دوره اي پرنشاط و سرشار از انرژي توصيف كرده و معتقدند با توجه به جمعيت جوان كشور مسوولان بايد با تقويت اين روحيه و ميدان دادن به جوانان از آنان به نحو شايسته اي در كشور استفاده نمايند.
يك جوان 21 ساله سمناني در اين مورد مي گويد: جوان ايراني مانند آب زلال پشت يك سد است كه متاسفانه امكان فعاليت زيادي ندارد.
"احمد طهاري " جوانان را به رودخانه اي تشبيه مي كند كه اگر هدايت شوند خدمت زيادي به خود و جامعه خواهند كرد درغير اينصورت امكان طغيان آن زياد است.
اين جوان مي گويد اجتماع بايد طوري با جوانان برخورد نمايد كه سد راه آنان نشود و جاي پيشرفت براي آنها باقي بماند اما متاسفانه در جامعه ما جاي پيشرفت وجود ندارد و همين مسايل باعث شده كه شكاف نسل ها بوجود بيايد و والدين و جوان مانند دو خط موازي باشندكه در عين فايده رساني هيچ تشابهي از لحاظ فكري با يكديگر ندارند.
جوان ديگري معتقد است جوانان ايراني فقط در ظاهر جوانند و در ظاهر امر آراسته هستند و جوانان فعلي بيشتر به جاي اينكه به مفاهيم اصلي و عميق زندگي فكر كنند با مسايل سطحي و زودگذر خودشان را سرگرم مي كنند.
جواني كه خود را دانشجوي رشته روانشناسي معرفي كرد معتقد است جوان نقشي در جامعه و تغيير روند آن ندارد زيرا اصلا به او اجازه نظر دادن نمي دهند و اگر نظري هم بدهد به آن عمل نمي كنند.
جوان ديگري مي گويد: متاسفانه اجتماع برخورد مناسبي با جوان ندارد و با جوان طوري برخورد مي كند كه عامل اصلي تمام اشتباهات او است.
وي كه خود "علي محمدي" معرفي كرد در اين زمينه به مساله تهاجم فرهنگي اشاره مي كند ومي افزايد تهاجم فرهنگي كه خيلي از مسوولان عامل آن هستند و عده اي هم دچار اين تهاجم شده اند با همين طرز فكر باعث كور شدن استعدادهاي جوانان مي شوند.
جوان ديگري، خلاء ايدئولوژي را يكي از مشكلات جوانان مي داند و مي گويد: خلاء ايدئولوژي بر اين اساس كه بايدها و نبايدهاي درستي بر زندگي آنها حاكم نيست.
وي افزود: از نظر مشكلات مالي نيز امكاناتي كه براي ترقي يك نسل نياز است وجود ندارد.
وي تصحيح فرهنگي را از راهكارهاي رفع اين مشكلات مي داند و مي افزايد: اگر فرهنگ ملتي درست شود مشكلات نيز برطرف خواهد شد و بايد سرمايه گذاري روي مسايل فرهنگي صورت گيرد و باورهاي فرهنگ ديني و ملي اصلاح شود تا جوان بايدها و نبايدها را عميقا درك كند.
وي اظهار داشت: در حكومت ديني تعالي مادي و معنوي را همانند دو بال آدم مي دانند و بايد روي اين مسايل فكر شود و هم بر روي زمينه فكري عقيدتي نه به عنوان تقدس مابي خشك و هم زمينه هاي مادي كار شود.
از جمعيت حدود 600 هزار نفري استان سمنان 225 هزار نفر آنها را جوانان تشكيل مي دهند.
بيست و سوم مرداد همزمان با يازدهم شعبان سالروز ولادت باسعادت حضرت علي اكبر (ع) و روز جوان است.
ك/4 506/599/608 شماره 137 ساعت 10:10 تمام
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 462]