واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بازرگاني: تقويت حوزه صادرات، نيازمند تغيير سياستهاي راهبردي اس
به گزارش خبرنگار ايرنا سيد مسعود ميركاظمي روز سه شنبه در كار گروه توسعه صادرات استان كردستان در سنندج افزود: متاسفانه امروز در كشور تنها به فكر واردات هستيم و از بحث صادرات غافل شدهايم و اين مساله سبب نگراني براي بخش صادرات شده است.
وي با اشاره به اين كه واردات كشور نيز با توجه به شاخصهاي موجود بي رويه نيست گفت: در كشور در بحث صادرات اما و اگرهاي فراواني وجود دارد.
وي توسعه مبتني بر صادرات را يكي از نيازهاي اصلي كشور دانست و گفت: بايد به بحث صادرات توجه ويژهاي داشته باشيم.
وي افزود: دولت توجه بسيار زيادي به بحث صادرات در كشور دارد و اين مساله را با جديت پيگيري ميكند و در راه رسيدن به هدف نيازمند همكاري تمام دستگاههاي دولتي و بخش خصوصي است.
وي با اشاره به رشد ۴۷درصدي صادرات كشور طي سالهاي ۸۴تا ۸۶گفت: نسبت به برنامه سند چشم انداز ۲۰ساله در بخش صادرات اكنون در وضع خوبي نيستيم و نياز به تلاش و كار بيشتري براي رسيدن به برنامه داريم.
وي با اشاره به اين كه اكنون به ۸۰كشور جهان صادرات داريم گفت: باتوجه به تواناييها و ظرفيتهاي موجود كشور حجم صادرات كم است و ميتواند بسيار بيشتر از وضعيت فعلي باشد.
وي توجه جدي به كيفيت كالا و كاهش قيمت تمام شده كالاها را از نيازهاي اصلي براي توسعه امر صادرات دانست و گفت: كالاهاي ما بايد توان رقابت در بازارهاي جهاني را داشته باشند تا بتوانيم بخش صادرات را تقويت كنيم.
وي گفت: متاسفانه توليدكنندگان ما دغدغه كاهش قيمت تمام شده كالاها را ندارند و تنها به دنبال بالا بردن قيمتها هستند و فشار ميآورند كه قيمت تمام شده را افزايش دهند و اين مساله بر صادرات و رقابت پذيري در بازار جهاني تاثير گذاشته است.
وي گفت: دولت امروز يارانههاي بسيار خوبي در بخشهاي مختلف از جمله در بخش انرژي ميدهد كه توليدكنندگان بايد اين يارانه را در قيمت تمام شده كالاهاي خود لحاظ كنند و اين يارانهها در كاهش قيمت تمام شده محصولاتشان نمود داشته باشد.
وي اضافه كرد: قوانين و مقررات در مورد امر صادرات بسيار روشن و شفاف است و دولت با تمام توان از بحث صادرات حمايت ميكند.
وي مشكلات مربوط به بخش صادرات كشور را ناشي از قوانين و مقررات دولت ندانست و گفت: دولت در اين رابطه هيچ مشكلي ندارد و آماده هرگونه همكاري است و بسترهاي لازم را نيز براي صادرات فراهم كرده است.
وي همكاري، تعامل و همراهي بخش خصوصي را در توسعه بخش صادرات بسيار موثر و مهم دانست و گفت: امروز بخش خصوصي ميتواند در بخش صادرات بسيار تاثير گذارتر از دولت عمل كند.
وي با اشاره به گران بودن ترانزيت كالا در كشور ما به نسبت كشورهاي همسايه جنوبي و شمالي گفت: ناوگان حمل و نقل و ترانزيت كالا امروز در كشور در دست بخش خصوصي است و اين بخش بايد در جهت توسعه صادرات قيمت تمام شده اين بخش را كاهش دهد.
وي گفت: دولت وظيفه حمايتي خود را در بخش صادرات از جمله اختصاص يارانه و جوايز صادراتي به خوبي انجام ميدهد و اين بخش خصوصي است كه بايد بر وضعيت صادرات مديريت كند.
وزير بازرگاني از صاحب نظران و افرادي كه در مورد مسايل اقتصادي اظهار نظر ميكنند خواست در مورد مسايل اقتصادي كشور منطقي تر برخورد كنند.
مير كاظمي يكي از مشكلات محصولات داخلي را عدم رقابت پذيري در بازارهاي جهاني دانست و افزود: بايد به دنبال افزايش كيفيت و كاهش قيمت تمام شده كالاها و محصولات باشيم تا بتوانيم محصولات خود را با اطمينان بيشتري صادر كنيم.
وي گفت: بايد بر روي بهره وري بيشتر از وضعيت فعلي كار كنيم و بهره وري را تا سطح بالايي افزايش دهيم.
وي افزود: تحولات اقتصادي كه امروز دولت آن را پيگيري ميكند به دنبال ساماندهي اين مسايل است و بخش خصوصي و صاحب نظران و كارشناسان مسايل اقتصادي بايد در اين مورد دولت را ياري و همراهي كنند.
وزير بازرگاني به بيمار بودن چرخه توزيع كشور اشاره كرد و گفت: امروز در كشور به ازاي هر ۳۵نفر يك واحد صنفي وجود دارد كه اين نشاندهنده بيمار بودن چرخه توزيع كشور است.
وي تعداد واحدهاي صنفي كشور را در حال حاضر دو ميليون واحد ذكر كرد و گفت : تمام اتفاقات مربوط به گراني محصولات، احتكار و ديگر موراد در بازار اتفاق ميافتد.
وي گفت: سازمان نظارت و بازرسي وزارت بازرگاني در گرانيهاي اخير كشور قيمت يك هزار و ۸۰۰قلم كالا را كه به صورت سرخود گران شده بود برگرداند و اين مساله نشاندهنده يك رانت و انحصار در كشور است.
وي ادامه داد: اگر فضاي رقابتي در كشور ايجاد شود ديگر كسي نميتواند به دنبال هرج و مرج در بازار باشد.
وي گفت: به جاي شيطنت و بزرگنمايي بايد اشكالات بازار را به صورت اساسي شناسايي و براي رفع آن راهكار ارايه دهيم.
وي افزود: دولت اين اشكالات را ريشه يابي كرده و در كارگروههاي تخصصي آن را پيگيري ميكند.
وي استان كردستان را يكي از استانهاي مستعد با ظرفيتهاي بالا در تمام زمينهها دانست و گفت: وزارت بازرگاني در جهت تقويت زيرساختها و همچنين رونق اقتصادي اين استان را كمك ميكند.
وزير بازرگاني به توليد محصولات باغي و زراعي در اين استان اشاره كرد و گفت: وزارت بازرگاني يارانههاي لازم را جهت استفاده از خطوط هوايي براي صادرات ميوه و محصولات زراعي در جهت توسعه بخش كشاورزي اختصاص ميدهد.
وي بازار عراق را يك فرصت بسيار خوب براي استان كردستان دانست و گفت:
بايد با شناسايي نيازهاي بازار عراق صادرات به اين كشور را از طريق مرزهاي استان كردستان افزايشض داد.
وي با اشاره به اين كه بازار كشور از توليد محصولات اشباع شده گفت: بايد به فكر صادرات كالا به خارج از كشور باشيم.
وي به راه اندازي نمايشگاه بينالمللي در استان كردستان اشاره كرد و گفت:
وزارت بازرگاني تاكنون ۲۰ميليارد ريال براي راه اندازي اين نمايشگاه اختصاص داده و مسوولان بايد روند تكميل آن را پيگيري كنند.
وي تصريح كرد: وزارت بازرگاني به مجموعههايي كه صد درصد خصوصي باشد كمك مي كند و آن را مورد حمايت جدي قرار ميدهد.
وي اضافه كرد: امروز دنيا به دنبال توسعه دانش، فناوري و بهره وري است و زمان توسعه فيزيكي گذشته است و بايد توسعه را مبتني بر شاخصهاي جهاني دنبال كرد.
وي گفت: در استان كردستان با توجه به استعدادهاي موجود توسعه از جهت بهره وري بيشتر حاصل ميشود تا توسعه فيزيكي و بايد مسوولان استان بايد به اين بعد بيشتر توجه كنند.
وي به عنايت ويژه مجموعه دولت و سازمان بازرگاني به استان كردستان در جهت كمك و حمايت به توسعه همه جانبه خبر داد و گفت:براي جبران عقب ماندگي و رسيدن استان به رتبه استانهاي برخوردار و ايجاد رفاه و آسايش مردم حمايت ها را بيشتر ميكنيم. ك/۳
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]