واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چاپ قرآنهاس سفارشي و دلايل آن/6مدير كل نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآنالكريم:دستگاههاي چاپ و صحافي قرآن در كشور ما فرسوده است
گروه ادب: دستگاههاي چاپ و صحافي قرآن در كشورهايي مانند لبنان از دقت و كيفيت بالايي برخوردار هستند، اما اين دستگاهها در كشور ما قديمي و فرسوده است.
«حسن تفكري» مدير كل نظارت برچاپ و نشر سازمان دارالقرآنالكريم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با توجه به دلايل سفارشي شدن چاپ قرآن در كشور با بيان مطلب فوق گفت: اكثر صحافيها و چاپخانههاي ما سنتي و قديمي است؛ براي مثال زماني كه يكي از ارگانها ميخواست قرآنهايي را چاپ كند در ايران جايي را پيدا نكرد كه در كاغذ 28 گرمي بتواند قرآن را چاپ كند؛ به دليل اينكه صحافي اين كاغذها خيلي سخت است، ولي اين تكنولوژي صحافي را كشور لبنان دارا است.
او با ضروري دانستن حمايت دولت از چاپخانهداران و ناشران بيان كرد: دولت بايد از صنعت نشر حمايت و تعامل لازم را با ناشران برقرار كند تا آنها بتوانند ماشينآلات جديد را وارد كشور كنند. در حال حاضر بسياري از چاپخانهداران ميخواهند ماشينآلات جديد را وارد كنند، اما قيمت اين ماشينها خيلي بالا است.
مدير كل نظارت برچاپ و نشر سازمان دارالقرآنالكريم افزود: ماشينآلات كشور لبنان از نظر چاپ از دقت بالا و در زمينه صحافي از كيفيت مطلوبي برخوردار هستند، اما هماكنون حتي بزرگترين چاپخانه قرآني كشور ما كه چاپخانه قرآن كريم قم است، نيز نميتواند قرآن را با كيفيت بالا چاپ كند.
تفكري درباره وارد نشدن دستگاههاي باكيفيت در زمينه چاپ قرآن در كشور اظهار كرد: نبودن دستگاههاي پيشرفته در زمينه چاپ قرآن دلايل متعددي دارد كه بايد با متخصصان آن صحبت شود؛ ولي درمجموع صنعت نشر در كشور ما سودآور نيست و بسياري از چاپخانهها به دليل ماشينآلات قديمي و پايين بودن سرعت و كيفيت چاپ ورشكست ميشوند.
به اعتقاد تفكري با ورود ماشينآلات جديد به كشور استفاده از نيروي كار كمتر و سرعت كار زيادتر شده و صنعت چاپ قرآن به سودآوري ميرسد.
او ادامه داد: بخش خصوصي بايد چند ميليارد تومان صرف خريد ماشينآلات كند كه اين سرمايهگذاري براي اين بخش بهصرفه نيست، چون اين ماشينآلات اصطكاك دارند و هماكنون دولت بايد صنعت نشر را حمايت كند تا اين صنعت بتواند سرپا بايستد.
مدير كل نظارت برچاپ و نشر سازمان دارالقرآنالكريم تصريح كرد: ما از نظر هنر «تذهيب» از كشورهاي ديگر برتر هستيم و كشورهاي ديگر «تذهيب» آنچناني ندارند. در صنعت چاپ قرآن نيز ميتوانيم بهتر از ساير كشورها عمل كنيم كما اينكه در سابق اينگونه بود، اما اين كشورها با تكنولوژي روز جلو آمدند، اما تكنولوژي ما هنوز در همان تكنولوژي قديم مانده است.
تفكري با ضروري دانستن چارهانديشي مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين زمينه اظهار كرد: متوليان امر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد چارهانديشي كرده و چاپخانه بزرگ قرآن كريم را تقويت كنند تا اين نياز را كه قرآن در خارج از كشور چاپ شود از بين برود.
به گفته تفكري تعداد قرآنهايي كه در خارج از كشور چاپ ميشود خيلي اندك است و به تعداد انگشتان يك دست هم نميرسد، اما برخي كارهاي خاص كه در داخل با كيفيت خوبي به چاپ نميرسد در خارج از كشور چاپ ميشود.
او در پايان گفت: از نظر نيروي كار، كشور ما از افراد توانمندي برخوردار است، اما تكنولوژي ما پايينتر از ساير كشورها است و اگر اين ماشينآلات در خارج از كشور بود افراد به كار با آنها قادر نبودند.
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]