واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك فيلمساز: با طرح دغدغههاي فيلم كوتاه ميتوان به چرخه اقتصادي اميدوار بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
امير تودهروستا معتقد است: اگر در سينماي ايران دغدغههاي فيلمهاي كوتاه مطرح شود، قطعا اين فيلمها نيز صاحب چرخهي اقتصادي خواهند شد.
اين فيلمساز در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب ادامه داد: درحال حاضر، سينماي ايران خيلي دغدغهي فيلمهاي كوتاه را ندارد. اما اگر روزي اين دغدغهها طرح شود، قطعا ميتوانيم براي اين فيلمها چرخهي اقتصادي تعريف كنيم.
او دربارهي پيشنهاد نمايش فيلمهاي كوتاه در سينما آزادي هم گفت: در گذشته چندينبار شاهد نمايش اين فيلمها در سينماها بودهايم، اما بهدليل مقطعيبودن اين حركت هر دفعه اين طرح با شكست مواجه شده است.
تودهروستا با اشاره به نمايش فيلمهاي كوتاه سال 76 در سينما فلسطين خاطرنشان كرد: درآن دوره، اين فيلمها مخاطبان زيادي داشتند و بسياري از فيلمسازاني كه درحال حاضر درعرصهي جهاني مطرح هستند، در همان دوره به مبحث فيلمكوتاه علاقهمند شدند.
او با تاكيد بر اينكه بايد به بحث سرمايه و بازگشت آن هم در اين زمينه توجه داشت، افزود: لازم است در سينما نيز مانند ساير بخشها بحث خصوصيسازي موردتوجه قرار گيرد. گرچه درحال حاضر، عدهاي بهدليل علايق شخصي بهتوليد فيلمهايي با هزينهي خود ميپردازند، اما نميتوان براين حركت عنوان خصوصيسازي را گذاشت بلكه اين هزينهاي است كه عدهاي براي تجربهكردن صرف ميكنند.
كارگردان فيلم كوتاه «تلالو» با اعتقاد به برخورد مناسبتي بخش دولتي با فيلمهاي كوتاه به ايسنا گفت: رسانهي ملي ميتواند به جريانسازي در فيلمكوتاه بپردازد و در صورتيكه تلويزيون به خريد و پخش فيلمهاي كوتاه اقدام كند، چرخهي اقتصادي اين سينما به حركت درخواهد آمد.
او در عين حال گفت: بخشي از اين مساله نيز به فيلمسازان و قابليت نمايش فيلمهاي آنها مربوط ميشود كه اين مشكل را نيز ميتوان از طريق همفكري رسانهي ملي با فيلمسازان حل كرد. هنگامي كه فيلمسازي به ساخت فيلم اقدام ميكند، تلويزيون ميتواند ضمن حمايت از اين سينما درمورد كيفيت و محتواي اين فيلمها به همفكري و مشاوره بپردازد.
تودهروستا در بخش ديگري از اين گفتوگو با تاكيد بر اينكه بحث سفارش خلاقيت را از فيلمسازان گرفته است، ادامه داد: فيلمسازان به جاي آنكه در پي يافتن سوژهاي بكر و ناب باشند بهدنبال مناسبتها و جشنوارههاي مناسبتي هستند و بههمين دليل عليرغم آنكه در دورهاي فيلمهايمان ارزش جهاني داشت، اكنون كمتر شاهد اين اتفاق هستيم.
او همچنين به جشنوارههاي موضوعي اشاره كرد و گفت: تعدد جشنوارههاي موضوعي موجب شده است، بسياري از فيلمسازان كمتجربه، تنها بهدليل پرداختن به اين موضوعات و به تصويركشيدن اين ديدگاهها وارد عرصهي فيلمسازي شوند كه اين موضوع درآينده مشكلات و شكستهاي متعددي را براي سينما و اين افراد بهدنبال خواهد داشت.
او در پايان گفت: ميتوان درمترو و ساير بخشها و اماكن فرهنگي به تبليغ و نمايش اين فيلمها پرداخت. همانطور كه فيلم كوتاه مجيدمجيدي دربارهي المپيك پكن در سراسر دنيا در مترو، هواپيما و تلويزيونهاي شهري و ... پخش شده است و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است.
انتهاي پيام
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]